سود توسعه معادن روی ۵۰ برابر شد/فاصله تکنیکی صنایع معدنی ایران با جهان عمیق شده است

معدن و صنایع معدنی نیازمند تکنو لوژ ی روز هستند.
دکتر اردشیر سعد محمدی، مدیر عامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران، در سمینار فناوری معدنکاری ایران گفت: معدن و صنایع معدنی، نیازمند تکنولوژی جدید و سرمایه گذاری هستند.

وی تصریح کرد:فاصله تکنیکی صنایع معدنی میان ایران و کشورهای پیشرفته، چشمگیر است. همین موضوع از بهره وری فعالیت ها کاسته است.
استخراج در معادن مس سرچشمه، با عیار ۶۵ دهم درصد، بهره وری دارد و از معادن با ذخایر ۳۵دهم درصد، استخراج به صورت اقتصادی انجام نمیشود، در حالی که همین ذخایر با عیارهای مشابه و حتی بسیار پایین تر با صرفه اقتصادی در دنیا استخراج میشوند.

وی گفت:با توجه پتانسیل های موجود، برای تولید و مصرف کک ایران نیازمند حداقل ۵.۵ میلیون تن زغال سنگ است اما استخراج زغال سنگ به صورت اقتصادی، نیازمند تکنولوژی است.

سعد محمدی خاطرنشان کرد : بهره برداری از باطله های مس، سرب و روی باید در اولویت قرار بگیرد. زیرا صرفه اقتصادی دارد.

وی افزود: در ۵ استان کشور از جمله زنجان، هرمزگان، یزد، گلستان و مشغول فعالیت هستیم.
در جهان ذخائر روی یک میلیارد و نهصد میلیون تن موجود است که در هر سال ١٣ میلیون تن تبدیل به شمش می شود

وی افزود: تکنیک ما در هلدینگ توسعه معادن روی ایران به روز نبود و در خروجی باطله روی را داشتیم، اکنون به دانش استحصال دست یافته ایم اما از شرکت های خارجی و سرمایه گذاران خارجی درخواست داریم تا به کمک ما آمده تا افزایش راندمان و بهره وری را داشته باشیم

سعد محمدی اظهار داشت : در سال ٩۶ دوازده طرح و پروژه داریم و قصد داریم سرمایه گذاری های جدیدی را صورت دهیم. جمع سرمایه گذاری ها حدود ٧۴٢ میلیارد تومان، سرمایه گذاری در گردش حدود ۴٠۵ میلیارد تومان و مجموع کل سرمایه گذاری ها حدود هزار و دویست میلیارد تومان خواهد بود.

مدیر عامل توسعه معادن روی گفت: درصددیم از باطله ها سرب را استحصال کنیم، بدنبال استحصال نیکل، کبالت و کادمیم می باشیم.

وی افزود: مشکل ما در کشور میزان تولید در شرکت هاست، طبق برنامه قرار است در هلدینگ توسعه معادن روی ایران میزان تولید روی را ١٢.۵ درصد رشد داده و از ٨٠ هزار تن به ٩٠ هزار تن برسانیم و برای سال آینده ظرفیت تولید بالای ١٠٠هزار تن را پیش بینی می کنیم
سعد محمدی اظهار داشت:در دنیا ظرفیت تولید روی بالای ۵٠٠ هزار تن را داریم، در چین ظرفیت های تولید روی بالای ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تن وجود دارد. باید تامین منابع ارزان قیمت را برای شرکت ها داشته تا افزایش بهره وری را داشته باشیم.
در جهان میزان راندمان تولید شمش روی حدود ٩۶ تا ٩٧ درصد است، راندمان تولید ما در کشور حدود ٧۶ تا ٨٠ درصد است بنابراین ما بدنبال افزایش راندمان کل هستیم ، لذا در این زمینه هر تکنولوژی و یا شرکتی بتواند به ما کمک کند ما از آن استقبال می کنیم.

وی گفت: در تمام شرکت های زیر مجموعه هلدینگ توسعه معادن روی ایران روند افزایش راندمان در حال شکل گیری است، به ازای هر یک درصد راندمان در کل گروه حدود ٧ میلیارد تومان سودآوری بدنبال خواهد داشت.
هلدینگ به ١۴کشور دنیا صادرات شمش روی دارد

سعد محمدی افزود: سود هلدینگ توسعه معادن روی ایران در سال ٩۵ نسبت به ٩۴ حدود ۵٠ برابر شده است که ۶۵ درصد آن بدلیل افزایش جهانی روی بوده و ٣۵ درصد آن بدلیل افزایش راندمان و کاهش قیمت تمام شده و.. بوده است

مدیر عامل توسعه معادن روی خاطر نشان کرد: بیشترین تولید و مصرف روی در آسیاست، چین با تولید ۵ میلیون و ١٧٠ هزار تن بیشترین تولید و همین کشور با مصرف ۶ میلیون و ٨٠ هزار تن بیشترین مصرف کننده این فلز در جهان است و در ایران با برنامه تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ١۴٠۴ اقبال مصرف روی در بخش گالوانیزاسیون بسیار است

وی گفت: راندمان شرکت کالسیمین در سال ٩٣ برابر با ۶٣ درصد، در سال ٩۵ برابر با ٧٣ درصد بوده است و پیش بینی می شود که در سال ٩٧ برابر با ٨٠ درصد شود.

توسعه معادن روی
دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه