به گزارش معدن ۲۴، اردشیر سعد محمدی که امروز در دومین کنفرانس تکنولوژی معدنکاری ایران سخن می گفت، تصریح کرد: در حال حاضر در تولید مس، روی، سرب، فولاد، سیمان، آلومینیوم و طلا به طور متوسط یک درصد از سهم جهانی را در اختیار داریم اما با توجه به برنامه های توسعه ای که در دنیا در حال اجرا است باید سرمایه گذاری بالایی برای حفظ سهم فعلی داشته باشیم.
وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۷۷ میلیون تن سنگ آهن در ایران تولید شد که برای تحقق اهداف طرح جامع فولاد باید ظرفیت تولید سنگ آهن به ۱۶۲ میلیون تن برسد. در این میان سهم مجتمع معادن سنگان از ۷ میلیون تن فعلی به ۴۰ میلیون تن افزایش یابد.
معاون طرح های توسعه معدن و صنایع معدنی ایمیدرو اظهار داشت: تغییر در طراحی های معادن و افزایش ارتفاع پله ها، افزایش ظرفیت حمل دامپتراک ها، سنگ شکن ها، رشد بهره وری نیروی انسانی و سایر عوامل تولید از ضرورت های توسعه بخش معدن برای حفظ سهم فعلی است.
به گفته سعد محمدی، ۳۴ میلیون تن ظرفیت تولید گندله ایجاد شده و ۱۵ میلیون تن نیز در دست اجرا است اما برنامه جامع فولاد نیاز ۵۷ میلیون تنی گندله را تعریف کرده است. وی افزود: کسری کنسانتره سنگ آهن نیز در افق ۱۴۰۴ برابر با ۹ میلیون تن است.
نیاز ۱۳ میلیارد دلاری زیر ساخت
وی درباره ایجاد زیرساخت ها گفت: توسعه زیرساخت ها نیازمند ۱۳ میلیارد دلار سرمایه است که بخش های ریل، حمل جاده ای، دریایی و آب و برق را شامل می شود که با عملی شدن این سرمایه گذاری، امکان جا به جایی تولیدات را خواهیم داشت. سعد محمدی افزود: کشور در بخش ریلی تا افق ۱۴۰۴ نیازمند ۱۳هزار کیلومتر خط جدید است که بیش از ۳هزار کیلومتر از این رقم مربوط به صنعت فولاد است.
معاون ایمیدرو درباره زنجیره آلومینیوم اظهار داشت: خوشبختانه بسته توسعه زنجیره آلومینیوم در حال شکل گیری است به طوری که سرمایه گذاران متعددی در طرح های بوکسیت گینه و آلومینای خلیج فارس متقاضی شده اند.
وی تاکید کرد: در حالی که ظرفیت تولید آلومینیوم در ایران هم اینک ۴۳۰ هزار تن است با راه اندازی فازهای توسعه سالکو (آلومینیوم جنوب)، به ظرفیت تولید ۱.۵ میلیون تنی دست خواهیم یافت.
معاون ایمیدرو افزود: فاز نخست سالکو در ابتدای سال ۹۸ به بهره برداری می رسد.
۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری ایمیدرو
سعد محمدی درباره برنامه های ایمیدرو اظهار داشت: این سازمان ۹ میلیارد دلار سرمایه گذاری در طرح های توسعه را پیش رو دارد که امیدواریم تا پایان سال جاری حدود ۴ میلیارد دلار از این رقم محقق شود.
وی در عین حال با اشاره به جایگاه صادرات بخش معدن و صنایع معدنی در کشور خاطر نشان کرد: سهم ۲۲درصدی صادرات این بخش نشان از اهمیت سرمایه گذاری و تولید می دهد.
سعدمحمدی تاکید کرد: فضای سرمایه گذاری سودآور در کشور مهیا است و درهای ایمیدرو نیز به روی سرمایه گذاران باز است.