پروفسور مرتضی اوصانلو در پنجمین همایش سنگ آهن ایران گفت:ایران در بین ۱۲ کشور عمده تولیدکننده سنگ آهن در رتبه ۱۰ قرار دارد و در میان تولیدکنندگانی که ذخایر سنگ آهن را در اختیار دارند، رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: ماده اولیه بسیاری از نیازهای امروز بشر مواد معدنی است. به عنوان نمونه زمانی که نوزاد در سال ۲۰۱۶ متولد شده سالانه به میزان ۱۲۱ میلیون تن سنگ آهن مصرف میکند و طی ۸۰سال عمر نزدیک به ۶/۹ تن سنگ آهن مصرف خواهد کرد. حال با توجه به شرایط در جهان بیشتر در چین و هند خواهد بود و می بینیم که نقش سنگ آهن در زندگی چقدر بالاست.
اوصانلو افزود:رشد جمعیت در جهان تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۸میلیارد نفر می رسد که بخش عمده ای از این جمعست مربوط به افریقا و آسیا خواهد بود. همچنین بیش از ۶۰ درصد جمعیت جهان شهر نشین خواهد بود. از طرفی با توجه به آماری که برای استفاده از سنگ آهن در جهان وجود دارد باید میزان تولید و استخراج سنگ آهن افزایش یابد.
به گفته وی، ایران در بین ۱۲ کشور عمده تولیدکننده سنگ آهن در رتبه ۱۰ قرار دارد و در میان تولیدکنندگانی که ذخایر سنگ آهن را در اختیار دارند، رتبه یازدهم را به خود اختصاص داده است.
حال ایران برای رسیدن به اهداف چشم انداز برای تولید ۵۵میلیون تن فولاد نیازمند سنگ آهن است و لازم است که میزان تولید خود را افزایش دهد. یکی از راهکارها این است که ۱۰ معدن با ظرفیت ۱۰میلیون تن راه اندازی کنیم که این اتفاق نیز خود به ۱۵ سال زمان نیاز دارد. راهکار دیگر نیز واردات سنگ آهن است
وی در ادامه به روند تغییر قیمت سنگ آهن در ۳۰ سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۳۰ بهای سنگ آهن بین ۴۲ تا ۸۶ دلار متغیر خواهد بود و بعد از ۲۰۳۰ به مرز ۶۰ دلار می رسد.
اوصانلو تصریح کرد: سنگ آهن همچنان یک منبع تامین کننده فولاد است و مصرف این ماده روبه رشد خواهد بود و بهتر است که شرکت ها هزینه های تولید را کاهش دهند و برای اینکه نسل آینده زمین و آب وهوای بهتری داشته باشد در قبال محیط زیست مسئول هستیم.
به گفته وی، مصرف مواد معدنی یکی از نشانه های توسعه یافتگی است. بیش از ۶۰درصد معادن سنگ آهن ایران در مناطق خشک و بی آب کشور وجود دارند.