به گزارش سایت خبری – تحلیلی معدن ۲۴، معاملات بورس تهران در هفته منتهی به ۱۵ اردیبهشت ماه با افت ۲.۹ درصدی شاخص کل سپری شد. در همچین شرایطی دو گروه فلزی و معدنی فعال در بورس تهران ، عملکردی به مراتب ضعیف تر از شاخص کل بورس را به نمایش گذاشتند. به طوریکه هر دو شاخص مزبور افت بیش از ۴.۵ درصدی را در کارنامه خود ثبت کردند.
بررسی جزییات این معاملات نشان از آن دارد که در هفته منتهی به ۱۵ اردیبهشت ماه معدنیها با کاهش ۴.۷ درصدی و فلزیها با افت ۴.۵ درصدی شاخص همراه شدند. هر چند این دو گروه در پایان هفته سبزپوش شدند و برخلاف دیگر گروهها روند مثبتی را ثبت کردند، اما عمده دلیل افت شاخص صنعت این گروه نیز نقدشوندگی مناسب سهام مزبور و در نتیجه پر شدن حجم مبنا و افت قیمت پایانی بود. به طوریکه این موضوع سبب شد تا بیشترین کاهش را در این دو گروه شاهد باشیم. این در حالی است که اخبار مثبتی از بازارهای جهانی مخابره شد؛ در پایان هفته رشد قیمتهای جهانی در کنار مصوبات حمایتی سیاستگذار سبب رشد قیمت کالاییها شد. روز چهارشنبه بهای هر تن مس با عبور از ۱۰هزار دلار به اوج قیمتی خود پس از آگوست ۲۰۱۱ رسیید.
نگاهی به نمادهای معامله شده در این دو گروه طی هفته گذشته نشان می دهد که بیشترین کاهش قیمت را فولاد کاوه جنوب کیش تجربه کرد که با ۸ درصد نوسان منفی مواجه شد. پس از آن فولاد مبارکه بازدهی منفی بیش از ۶ درصدی قیمت را به نمایش گذاشت و با خرید و فروش ۲۱۶ میلیون سهم به ارزش ۲۵۹ میلیارد تومان، معاملات قابل توجهی را تجربه کرد. در این میان بیشترین دادوستد در گروه فلزی به نماد ملی مس ایران تعلق گرفت. به طوریکه «فملی» با خرید و فروش بیش از ۲۸۵ میلیارد تومانی، در صدر معاملات گروه جای گرفت. هر سهم مزبور نیز در این هفته با نوسان منفی ۳درصدی همراه شد.
در میان نمادهای معدنی نیز چادرملو حدود ۶ درصد نوسان منفی را تجربه کرد و در مجموع حدود ۲۰ میلیون سهم مزبور به ارزش ۴۰.۷ میلیارد تومان خرید و فروش شد و به این ترتیب به عنوان پرمعامله ترین نماد گروه شناخته شد. گل گهر نیز بازدهی منفی ۴.۴ درصدی را در این هفته به نمایش گذاشت. این در حالی است که «اپال» به عنوان تنها نماد مثبت گروه معدنی در هفته گذشته شناخته شد. هر چند بازدهی این نماد بسیار اندک و کمتر از یک درصد بود، اما سبزپوش شد.