معدن۲۴:مدیر تولید کارخانه فروکروم واقع در منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان گفت: این واحد اواخر سال ۹۷ به دلایلی همچون تحریم ها تعطیل شده بود که اینک در حال راه اندازی است.
رضا نصوحی سه شنبه شب در جریان تور بازدید از این کارخانه در جمع خبرنگاران ظرفیت تولید این کارخانه را ۶۰ هزارتن در سال اعلام کرد.
وی افزود: فروکروم در تولید فولادهای ضدزنگ به کار می رود و مواد اولیه برای تولید فروکروم نیز شامل سنگ کرومیت و کک متالوژی است که در واقع محصول ذوب آهن اصفهان یا زرند کرمان است و به عنوان عامل احیاکننده در تولید فروکروم به کار می رود.
نصوحی بیان کرد: ظرفیت تولید فروکروم در این واحد توسط سه کوره محقق می شود و از هر کوره سالانه ۲۰ هزار تن فروکروم ۶۰ درصد تولید می شود.
وی ادامه داد: فروکروم کاربرد وسیع در صنعت و نیز تولید فولادهای ضد زنگ دارد و مواد اولیه مانند سنگ کرومیت برای تولید فروکروم را نیز از استان فارس، معادن اسفندقه (جنوب کرمان) و نیز معادن اطراف زاهدان می آوریم.
مدیر تولید کارخانه فروکروم رفسنجان گفت: بخشی از این مواد اولیه هم از کشورهای آفریقای جنوبی که معادنی غنی دارند وارد می کنیم.
نصوحی افزود: غیر از واحد فروکروم در رفسنجان یک واحد دیگر نیز در کشور در فاریاب (جنوب کرمان) فعالیت دارد.
واگذاری با هدف رونق اقتصادی
به گزارش ایرنا در ادامه این برنامه خبری که به همت دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان برگزار شد، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان نیز با اشاره به اینکه وسعت این منطقه ۲ هزار هکتار است گفت: از هشت ماه گذشته بیش از نیمی از این وسعت به منظور تحقق رونق و توسعه اقتصادی در حال واگذاری است.
روح الله بهرامشاهی بیان کرد: یکی از ضعف های منطقه ویژه اقتصادی توسعه نیافتگی بود که در سه محور هدف را برنامه ریزی و کار کردیم تا توانستیم نظر سرمایه گذاران را به این منطقه جلب کنیم.
وی ادامه داد: این سه محور شامل جلب مشارکت شرکت ملی صنایع مس ایران و صندوق بازنشستگی، سرمایه گذاری هلدینگ های حاکمیتی مانند هلال احمر و کمیته امداد و نیز سرمایه گذاری های مردمی است.
بهرامشاهی تصریح کرد: در آینده نزدیک منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان به عنوان قطب اقتصادی استان کرمان با قابلیت تبدیل شدن به هاب منطقه ای در حوزه های صادرات فرآورده های نفتی، اقتصاد آی.تی (IT)، ماشین آلات معدنی، کود و سموم شیمیایی خواهد درخشید.
وی با بیان اینکه مجوز راه اندازی دفتر ستادی نانو را در رفسنجان اخذ کرده ایم خاطرنشان کرد: پای شرکت های قوی را به رفسنجان از جمله شرکت های مشاوره ای بخش خصوصی و شرکت مشاوره ای وابسته به صندوق بازنشستگی را که حلقه مفقوده های زیادی در این زمینه در رفسنجان احساس می شد باز کردیم.
در ادامه تور بازدید ابراهیم صداقتی مدیرعامل کارخانه ریشه گستر که در حوزه تولید کود و سموم شیمیایی در منطقه ویژه اقتصادی فعالیت دارد اظهار کرد: از سال ۹۶ در مرکز رد دانشگاه ولیعصر رفسنجان فعالیت خود را آغاز کردیم.
وی ادامه داد: اکنون نیز به مدت ۲ سال است که به منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان منتقل شدیم و در این منطقه به تولید کود و سموم شیمیایی بر پایه علم و دانش بنیان می پردازیم.
صداقتی بیان کرد: به دنبال تولید کودی بودیم که در باغات کشاورزی منجر به کاهش میزان مصرف آب شود و تولید محصولی طبیعی و سالم نیز در پی داشته باشد.
وی گفت: این کود میکروبی که تولید می کنیم باعث می شود عناصر غذایی جذب ریشه درخت شود و سالانه ظرفیت تولید ۵۰۰ تن کود و سموم شیمیایی را داریم.
رفسنجان در ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان قرار دارد.