سید محمد صابر پرورش” معاون امور شرکتها در تاصیکو در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری تحلیلی معدن ۲۴ افزود: در رسته کانی های غیرفلزی از جمله در کاشی و سرامیک با توجه به پیشبینیهای خوب انجام شده از معاملات و معادلات سیاسی منبعث از جنگ روسیه و اوکراین، هدف گذاری خوبی برای صادرات انجام شد و در این راستا توفیقات خوبی نیز حاصل شد؛ به طوری که علیرغم رکود داخلی، صادرات به کشورهای اروپایی انجام گرفت.
وی گفت: برای نخستین بار مجموعه خاک چینی این هلدینگ توانست به اروپا صادرات داشته باشد و مجموعه لعاب ایران نیز نمونه محصولاتی به اروپا و شمال آفریقا ارسال کرد و کشورهای این حوزه به مشتریان ما اضافه شدند.
پرورش ادامهداد: همچنین مجموعه کاشی و سرامیک ما به تازگی در نمایشگاهی در ایتالیا حضور یافت و توانست علاوه بر صادرات، قراردادهای تولید مشترک در ایران منعقد کند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به موقعیت مناسب کشورمان در دسترسی به کشورهای منطقه سی.آی.اس، حاشیه خلیج فارس و کشورهای بلوک شرق اروپا، برای تولید مشترک محصولات در ایران پتانسیل خوبی وجود دارد.
معاون امور شرکتها در تاصیکو تصریح کرد: در همین راستا تسریع در توسعه مجموعه سعدی، همچنین طرحهای توسعه مجموعه الوند به تصویب رسید.
وی اظهارداشت: در حوزه کانی های فلزی و مجموعه هایی همچون مس شهید باهنر، زغال سنگ طبس و ذوب آهن، توفیقات با توجه به قیمت گذاری های دستوری و فضای حاکم بر بازار فلزات در سطح کلان کشور کمتر بوده است.
وی گفت: در این راستا هدف گذاری شد تا با تکمیل زنجیره ارزش و همچنین تولید محصولات جدید و صادرات مناسب بتوانیم عملکرد خوبی در این حوزه نیز داشته باشیم.
پرورش خاطرنشان کرد: اکنون در ذوب آهن و مس شهید باهنر طرحهای خوبی مصوب شده و همچنین برای زغال سنگ نگین طبس برنامه ریزی شده که ظرفیت آن در سالهای آینده به دو برابر فعلی افزایش یابد.
وی بیان داشت: ما میراثدار معادن خوبی در منطقه طبس هستیم و باید از این ظرفیت خوب پیش از اینکه از چرخه سوخت و انرژی خارج شود به خوبی استفاده کنیم.
معاون امور شرکتها در تاصیکو در خصوص طرح های معدنی نیز اظهار داشت: با حضور آقای دکتر نادری و با توجه به سیاستهای کلان کشور و فرمایشات رهبر معظم انقلاب، موضوع معدن و بهرهمندی بیشتر از این پتانسیل در دستور کار قرار گرفت و معاونت معدن در هلدینگ شکل گرفت.
وی ادامه داد: در معادنی که سابقاً فعال بودند حرکت سریع تر شد؛ به طور نمونه اکنون معادن ما در منطقه خاش در حال فعالیت بوده و کارخانه متناظر با آن نیز در حال ساخت است.
پرورش گفت: با تدابیر اندیشیده شده، مناقصه معدن طلای کردستان نیز برگزار شد که به زودی کلنگزنی خواهد شد و ظرف
سال آینده خواهیم توانست از این معدن طلا استحصال کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در موضوع اکتشافات و تجهیز نیز، مجموعه حفاری و اکتشاف این هلدینگ تعامل و همکاری خوبی با شرکتهای خارجی داشته و امیدواریم بتوانیم ظرفیت ماشین آلات حفاری مان را ارتقا داده و در بهبود بومیسازی آنها تلاش کنیم تا هم بتوانیم صنایع مرتبط آن را توسعه داده و هم از ظرفیتهای موجود بهخوبی استفاده کنیم.
پرورش گفت: این مهم کاهش هزینه ها را با توجه به جدی بودن سرمایهگذاری در حوزه ماشین آلات در کشور میتواند به دنبال داسته و به توسعه امر اکتشافات بیانجامد.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته از طریق تملک و مشارکت توانستیم معادن خوبی را نیز به مجموعه اضافه کنیم و امیدواریم با همراهی و مشارکت بیشتر حاکمیت و دولت بتوانیم از داشتههایمان استفاده بهتری کرده و محصولاتی با ارزش افزوده بالاتر با صرف هزینه های کمتر تولید کرده و در نهایت ارزآوری به داخل کشور از محل صادرات داشته باشیم.