معدن۲۴: آمریکا مس را در فهرست فلزات حیاتی قرار داد. آمریکا پیشتر هم روی فلزاتی نظیر نیکل و روی یا مواد حساسی نظیر هلیوم، پتاس، رنیم و استرانسیم برچسب اهمیت استراتژیک زده بود.
مساله مس اما متفاوت است و نشان از همسویی این کشور با شرکای استراتژیک خود یعنی اتحادیه اروپا و ژاپن دارد.
این تصمیم میتواند صنایع درگیر با این فلز در آمریکا و کشورهای همکار را تحتتاثیر قرار داده و بر همکاریهای چین و آمریکا در زمینه صنعت مس سایه اندازد.
وزارت انرژی آمریکا در حالی در تاریخ ۵اوت، مس را در فهرست فلزات حساس و حیاتی قرار داد که اتحادیه اروپا حدود ۵ماه پیش از طریق ابلاغ قانون CRMA از این فلز به عنوان یک ماده امنیتی برای اقتصاد و صنعت خود یاد کرده بود.
حالا ایالاتمتحده نیز به موجب مصوبه وزارت انرژی و نیز درخواست انجمن زمینشناسی آمریکا، مس را مادهای امنیتی لقب داده است.
استفاده چشمگیر صنایع درگیر با مقوله انرژیهای نو و گذار به عصر کربن صفر از مس موجب شده است تا آمریکا نسبت به این فلز گرانقیمت حساس شود.
این نهاد رسمی در گزارش نهایی خود پیرامون مواد حیاتی سال ۲۰۲۳، با پیروی از اتحادیه اروپا، ژاپن، هند، چین و کانادا از عملکرد اساسی مس در تولید فناوریهای مرتبط با انتقال انرژی مانند وسایل نقلیه الکتریکی بحث کرده و با ارائه تصویری امنیتی از زنجیره جهانی تامین، پیشنهاد کرده هر ماده معدنی غیرسوختی که دارای خطر بالای اختلال در زنجیره تامین است، به عنوان ماده حساس و کمیاب تعریف شود.
در ماه مارس، انجمن زمینشناسی ایالاتمتحده درخواست اضافه کردن مس به فهرست رسمی مواد معدنی حیاتی را ارائه کرد. این درخواست با انتقاد انجمن توسعه مس به دلیل «افزایش چشمگیر ریسک عرضه» این ماده، همراه بود.
در واقع در آن زمان، اندرو کرتا، رئیس انجمن مس به نیابت از چند معدنکار بزرگ مس در جهان از جمله ریوتینتو، بیاچپی و فریپورت-مک موران این نقد را به سیاست پیشنهادی وارد کرد اما مورد توجه قرار نگرفت.