پیش بینی تقویت جزئی بازار کامودیتی ها تا پایان سال جاری میلادی/ اختلافات احتمالی اروپا و چین با ترامپ، سود چندانی برای اقتصاد ایران ندارد

کیوان جعفری طهرانی تحلیلگر ارشد بازارهای جهانی فولاد و مواد اولیه:

معدن ۲۴:تحلیلگر ارشد بازار مواد اولیه و فولاد گفت: پیش بینی می شود در مدت زمان باقی مانده تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی و حتی تا پایان ژانویه ۲۰۲۵، شاهد تقویت جزئی کامودیتی ها در جهان باشیم؛ با این حال پیش بینی های بعد از آن با توجه به تنوع شاخص های تاثیرگذار نمی تواند چندان دقیق باشد.

«کیوان جعفری طهرانی» در گفت وگو با سایت خبری تحلیلی معدن۲۴ افزود: نتایج انتخابات آمریکا در بازار کامودیتی‌ها، تجارت بین المللی ایران و حتی در وضعیت اقتصادی داخلی کشور بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

وی گفت: این آقای ترامپ با ترامپ قبلی متفاوت است و با ۷۸ سال سن، بیش از یک دوره نمی‌تواند رئیس جمهور ایالات متحده باقی بماند و حتی از زمانی که بایدن رئیس جمهور آمریکا شد ایشان ۶ ماه پیرتر است.

جعفری طهرانی یادآور شد: فراموش نمی‌کنیم در تاریخ آمریکا وی نخستین رئیس جمهوری است که کامبک زده و دو دوره انتخاب شده است؛ این مسئله بی سابقه بوده و قدرت مضاعفی به وی خواهد داد چرا که هم کنگره و هم مجلس سنا را در اختیار دارد.

وی گفت: معتقدم ترامپ خیلی با احتیاط و مطالعه شده اقدام خواهد کرد. همچنین با توجه به اعلام نتایج انتخابات آمریکا و اینکه ۷ ایالت تاثیرگذار رای الکترال خود را به ترامپ دادند که در نوع خود بی‌نظیر بود، نشان می‌دهد سیاست‌هایی که ترامپ در ابتدای انتخابات اعلام کرده تاثیر زیادی روی افراد مقیم آمریکا داشته است.

تحلیلگر ارشد بازار مواد اولیه و فولاد اظهار داشت: معتقدم جمهوری‌خواهان دو دوره بر سر کار خواهند بود و معاون آقای ترامپ در مسند قدرت در دوره دوم باقی خواهد ماند و ترامپ در چهار سال دوم با ۸۲ سال سن نقش دولت در سایه را ایفا خواهد کرد؛ همان کاری که پوتین بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی کرد و به معاون خود اجازه داد رئیس جمهور شود، اما کنترل همه چیز دست خودش بود.

وی تصریح کرد: با توجه به بازگشت قوی ترامپ و رد همه پرونده‌های قضایی که علیه وی وجود داشت، اکنون با قدرتی که در مجلس و کنگره دارد عملاً مصونیتی یافته که سبب می‌شود سیاستی به پیش ببرد که بتواند برای دو دوره ماندگار شود.

جعفری طهرانی اضافه کرد: حتی شاهدیم فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) نیز نرخ بهره را کاهش داده است، در حالی که اعلام می‌شد به هیچ عنوان تحت تاثیر ریاست جمهوری قرار نخواهد گرفت؛ اما معتقدم فدرال رزرو نیز نمی‌تواند کاملا به صورت مستقل عمل کند و با این کاهش نرخ بهره خواسته که قیمت کامودیتی‌ها افزایش یابد.

اختلافات چین و آمریکا سود خاصی برای ایران نخواهد داشت

وی اظهار داشت: برخی می‌گویند اختلافات آمریکا و چین در خصوص اعمال محدودیت بر واردات فولاد و آلومینیوم چین، به نفع ایران است، اما معتقدم چنین چیزی نیست؛ زیرا ایران بازیگر مهمی در این قضیه نیست که در صورت لطمه رابطه چین با آمریکا، آنها بخواهند به طرف ایران بیایند.

 

شروع اختلافات اروپا و آمریکا در مساله اوکراین

تحلیلگر ارشد بازار مواد اولیه و فولاد گفت: معتقدم اروپا از آمریکا فاصله خواهد گرفت، زیرا نخستین کار ترامپ پایان بخشیدن به جنگ اوکراین خواهد بود و حتی این بحث مطرح شده که در اتحاد با آقای پوتین برای ۲۰ سال مانع حضور اوکراین در ناتو خواهد شد و همین مسئله شروع اختلافات با اروپا خواهد بود.

وی افزود: اما شاید همین اختلافات سبب شود اروپا تا اندازه ای تمایل بیشتری به ایران نشان دهد؛ در این صورت ممکن است ما شانسی برای انجام تجارت با اروپا داشته باشیم.

جعفری طهرانی ادامه داد: فراموش نکنیم تا زمانی که تحریم‌ها پابرجاست، این اتفاقات به این صورت نخواهد افتاد و خیلی خوشبینانه است که کاهش روابط اقتصادی و تجاری اروپا و آمریکا سبب شود ما شانسی در جهت توسعه تجارت از جمله واردات ماشین آلات و تجهیزات از اروپا (به ویژه ماشین آلات و تجهیزات کارخانه‌های فولاد هفتگانه که در مرحله آهن اسفنجی متوقف شدند) داشته باشیم.

خاطرنشان می شود زمانی که برجام به هم خورد، تحویل ماشین آلات به صورت کامل اتفاق نیفتاد.

وی با بیان اینکه معتقدم بازار کامودیتی‌ها کمی رونق خواهد گرفت، یادآور شد: اکنون یک ماه و نیم تا پایان سال میلادی باقی مانده که در دوره آقای بایدن خواهد بود، با آن حال سیاست‌هایی که آقای ترامپ خواهد داشت در بازار تاثیرگذار خواهد بود و بازار با توجه به افق افزایش قیمت نفت، در رابطه با کامودیتی‌ها مثبت خواهد شد.

تحلیلگر ارشد بازار مواد اولیه و فولاد اظهار داشت: چین در یک ماه و نیم آینده تا پایان سال جاری میلادی، درصدد است که به رشد اقتصادی ۵ درصدی دست یابد. با این حال هنوز چین پس از انتخاب آقای ترامپ بخشنامه جدیدی صادر نکرده است.

وی اضافه کرد: اما معتقدم برنامه حمایتی که چین در جهت حمایت از ساخت و ساز، مسکن و اقتصاد خود طراحی کرده و فعلا ۱۰ تریلیون یوان (۱۳۹۰ میلیارد دلار) بر اساس خروجی نشست اخیر کنگره در ۸ نوامبر اختصاص داده و احتمالا سعی خواهد کرد با قدرت بیشتری در مدت زمان باقی مانده تا پایان سال جاری میلادی و حتی تا پایان ژانویه (تا قبل از عید شکوفه های چین) به حمایت مالی خود ادامه دهد، این حرکت موجب تقویت بازار کامودیتی‌ها از جمله فولاد خواهد شد.

جعفری طهرانی تاکید کرد: پیش بینی برای بعد از ژانویه (یعنی دهم بهمن به بعد) کمی زود است و اگر بخواهیم پیش بینی در خصوص بازار داشته باشیم، با توجه به متغیرهای زیادی که وجود دارد باید به همین پیش‌بینی‌های دو تا سه ماهه اکتفا کنیم.

دیدگاه ها (0)
افزودن دیدگاه