طرح تجارت دریایی فولاد و سنگ آهن با محوریت چابهار در عمان
کیوان جعفری طهرانی، تحلیلگر بازار فولاد و موادمعدنی در چهارمین کنفرانس بیلت و موادخام تولید فولاد که در عمان در حال برگزاری است گفت: صادرات سنگ آهن خام ایران در سال ۲۰۱۶ نسبت به ۲۰۱۵ کاهش داشته اما درمقابل صادرات کنسانتره سنگ آهن، بیلت و محصولات فولادی افزایشی بوده است.
وی افزود: ایران در سال ۲۰۱۶ معادل ۵٫۷ میلیون تن صادرات فولاد و محصولات فولادی داشت که از رشد چشمگیر نسبت به ۲۰۱۵ برخوردار بوده است.
جعفری طهرانی خاطرنشان کرد: برنامه ایران در سال جاری صادرات ۸ میلیون تن فولاد است. بازارهای مهم هدف صادراتی فولاد ایران، کشورهای تایلند، تایوان، امارات و عمان می باشند.
وی تولید کنسانتره ایران در سال ۲۰۱۶ را معادل ۳۲ میلیون تن اعلام کرد و افزود: پیش بینی می شود این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۴۵٫۸ میلیون تن برسد. همچنین تولید آهن اسفنجی ایران در سال ۲۰۱۶ معادل ۲۴٫۶ میلیون تن بود و این رقم در سال ۲۰۱۷ به ۳۰٫۷ میلیون تن می رسد. این اعداد سبب شده ایران جزو برترین تولیدکنندگان آهن اسفنجی جهان شود.
جعفری طهرانی در بخش بعدی سخنرانی خود به موضوع چابهار نگاهی داشت و گفت: با توجه سرمایه گذاری های که در صنعت فولاد و سنگ آهن افغانستان در حال انجام است بندر چابهار بهترین نقطه برای صادرات محصولات افغانستان است.
وی ادامه داد: با توجه به مشکلات مربوط به بندر پاکستان، تجارت محصولات از طریق دریا بین ایران و هند و افعانستان از بندر چابهار می تواند قوت بگیرد.