آینده فولاد کشور باید در کنار آب های آزاد رقم بخورد

0 1,176

به گزارش معدن ۲۴، دکتر بهرام سبحانی، در این نشست از هدف‌گذاری تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ گفت. اگر در این سال جمعیت کشور ۹۰ میلیون نفر در نظر گرفته شود و مصرف سرانه فولاد مطابق با رشد اقتصادی ۸ درصدی به ۳۲۰ کیلوگرم به ازای هر نفر برسد؛ درنهایت ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن فولاد مازاد خواهیم داشت که باید صادر شود.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، از چالش های موجود در زنجیره تولید فولاد در رده های مختلف گفت که عبارتند از: تشریح زنجیره،ضریب بهره برداری، موازنه ظرفیت، پراکندگی جغرافیایی واحدها، ظرفیت های غیر اقتصادی، ناقص بودن زنجیره، پراکندگی جغرافیایی زنجیره تولید، تکنولوژی تولید، بهره وری پایین نیروی کار، عدم توجه به نیاز بازار صادراتی.

دکتر سبحانی در ادامه تاکید کرد که ظرفیت بالقوه فعلی تولید فولاد در کشور حدود ۳۰ میلیون تن برآورد می‌شود. اما میزان تولید تنها حدود ۲۰ میلیون تن است. یعنی ظزیب بکارگیری صنعت فولاد کشور به حدود ۶۶ درصد می‌رسد. همین ظریب پایین، از بهره‌وری واحدهای تولیدی کشور می‌کاهد. گفتنی است ظرفیت بکارگیری فولاد در دنیا حدود ۷۳ درصد برآورد می‌شود. این رقم بیشتر از ایران است، اما در مجموع باید تلاش کرد تا از حداکثر ظرفیت برای تولید استفاده کرد.

همچنین باید خاطرنشان ساخت، هرچه فعالیتی غیراقتصادی باشد و زنجیره تولید کامل نباشد، گپ میان ظرفیت و تولید بیشتر می شود. مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، صادرات را از الزامات اساسی برای تحقق صنعت فولاد خواند. وی صادرات را از الزامات اساسی برای تحقق اهداف زنحیره تولید این فلز دانست. صادرات الزاماتی دارد که عبارتند از: رشد تکنولوژی های تولید، تعریف بازار هدف و حرکتی متناسب با این بازار، مکان یابی مناسب برای تولید.

در انتهای این نشست، جلسه پرسش و پاسخی نیز برگزار شد. سبحانی در پاسخ به سوال خبرنگار اخبار فلزات درخصوص کاهش میزان صادرات فولاد در سال جاری توسط واحد فولاد مبارکه گفت: صادرات از الزامات اساسی برای حفظ و رونق صنعت فولاد است اما در مواردی فشارهایی از سوی مصرف کنندگان داخلی فولاد، بر واحدهای تولیدکننده این محصول به وجود می آید. فولاد مبارکه نیز در سال جاری با توجه به رونق بیشتر صنایع، تمرکز اصلی خود را بر تامین نیاز داخلی کشور قرار داده است. وی افزود هرچند که شخصا چنین سیاستی را صحیح نمیدانم، بازاریابی صادرات در کوتاه مدت ممکن نمی شود و تلاش ما باید بر حفظ تعامل و روابط پایدار با طرف های خارجی باشد. با توجه به اهداف توسعه ای صنعت فولاد، این استراتژی اهمیت بیشتری دارد. سبحانی افزود، البته ما در کنار تامین نیاز داخلی، تلاش می کنیم ارتباط با طرف های خارجی را حفظ کنیم و با افزایش تولید، همه هدف ها را در کنار هم حفظ کنیم.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.