ساخت نیروگاه برق توسط یک شرکت تولید کننده سرب و روی بخش خصوصی
صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران با سرمایه اسمی ۱۱.۵میلیارد تومان قصد دارد سرمایه خود را به ۴۰میلیارد تومان از محل مطالبات حال شده سهامداران، آورده نقدی و سود انباشته به منظور احداث نیروگاه برق ۱۰ مگاواتی افزایش دهد.
این تولید کننده کنسانتره سرب و روی کشور یک واحد ۹۰هزار تنی کنسانتره است که ماده اولیه تولید کنندگان شمش را تامین می کند. فرآیند تولید در شرکت صنعتی و معدنی کیمیای زنجان گستران برای کلیه محصولات مراحل خردایش اولیه ، خردایش ثانویه ، فلوتاسیون ، فیلتراسیون و انبار محصول را شامل می گردد. نکته مثبت این شرکت آن است که می تواند از خاک های سولفوره نیز استفاده کند.
در مرحله اول شرکت سرمایه اسمی خود را از محل سود انباشته، ۱۰۰درصد افزایش خواهد داد. در سال آتی نیز بخشی از افزایش سرمایه از محل انباشته و الباقی از محل سودهای تقسیمی و آورده نقدی خواهد بود.
پیشبینی شده که شرکت ۲۸میلیارد تومان برای این طرح سرمایه گذاری کند و ۷.۲میلیارد تومان در اولین سال بهره برداری، درآمد ازین ناحیه به دست آورد.
نیروگاه مذکور گازی و با ظرفیت ۱۰ مگاوات الکتریکی و ۵ مگاوات حرارتی خواهد بود که منجر به فروش ۸۷هزار مگاوات برق در سال می شود لذا بالغ بر ۱۰میلیارد تومان درآمد ایجاد می کند و ۴میلیارد تومان نیز بهای تمام شده خواهد داشت و انتظار می رود در سال ۱۳۹۷ به بهره برداری در سطح ۷۵دردصد برسد.
این شرکت بر اساس ترازنامه ۹ ماهه ۵۳میلیارد تومان دارایی جاری، ۲۸میلیارد تومان بدهی جاری و ۳۳میلیارد تومان سود انباشته دارد.
در سال ۹۵ توانست ۶۰میلیارد تومان فروش خالص و ۱۷.۴میلیارد تومان سود خالص کسب کند.
در سه ماهه ۱۳.۵میلیارد تومان فروش – ۴.۶میلیارد تومان سود خالص
در شش ماهه ۳۳.۷میلیارد تومان فروش – ۱۲.۸میلیارد تومان سود خالص
در ۹ ماهه ۶۷میلیارد تومان فروش – ۱۹.۶میلیارد تومان سود خالص
برای سال جاری ۸۷.۴میلیارد تومان فروش و ۲۴.۱میلیارد تومان سود خالص فرض شده اما فرض شده شمش روی ۲۹۰۰ دلار، سرب ۲۳۵۰دلار، دلار آزاد ۳۹۰۰ و دلار مبادلاتی ۳۴۰۰ تومان باشد.
خرید ماده معدنی و فروش محصول با میانگین دلار آزاد و مبادلاتی صورت میگیرد. باید توجه داشت که حاشیه سود سه ماه نخست ۳۲درصد، مجموع شش ماه ۳۵درصد و مجموع ۹ ماهه ۲۸درصد بوده است.
فرض شده است در سال جاری ۴۱هزار تن کنسانتره روی اکسیده به فروش برسد اما تا پایان دی ماه ۴۷هزار تن فروش و ۵۰هزار تن تولید صورت گرفته است.
تداوم وضعیت فعلی باعث می شود تا این شرکت ۲۴۵ تومان سود برای هر سهم بسازد اما با راه اندازی نیروگاه برق سالانه ۶میلیارد تومان بر سود قابل تکرار شرکت افزوده می شود که معادل ۴۰ تومان برای هر سهم به صورت خالص خواهد بود.
مجموع این موارد نشان می دهد که کیمیا یکی از خوب های بنیادی در گروه سرب و روی است. کاهش در میزان دریافت خاک نیز از دیگر ریسک های کیمیا محسوب می شود.
نویسنده : ولید هلالات