نگاهی بر اقدامات زیرساختی در مناطق ویژه اقتصادی خلیج فارس و لامرد
بهگزارش معدن ۲۴، گزارشهای اعلامی از سوی منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیجفارس نشان میدهد؛ جذب سرمایهگذاری برای ۶ طرح صنعتی با مجموع سرمایهگذاری حدود ۶۲۸ میلیون دلار و اشتغالزایی حدود ۵۰۲ نفر درحال انجام است.
همچنین اجرای ۶ طرح توسعهای در دستورکار شرکتهای مستقر در این منطقه قرار دارد که عملیات اجرایی این طرحها با مجموع سرمایهگذاری حدود ۲۲۲۲ میلیون دلار و اشتغالزایی حدود ۳۷۲۰ نفر آغاز شده است.
بنابر این گزارش، رقمی بالغ بر ۳۶۵ میلیارد ریال نیز صرف تکمیل زیرساختهای منطقه، گازرسانی و برقرسانی به صنایع مستقر در این مجموعه شده است.
طرح جامع این منطقه در ابتدا با اهداف کمی استقرار ۱۰ میلیون تن سیمان، ۵ میلیون تن پتروشیمی، ۱ میلیون تن آلومینیوم، ۲ هزار مگاوات برق نیروگاه سیکل ترکیبی مصوب شده بود که در آخرین بازنگری اهداف کمی این منطقه به ۶۰۰ هزار تن منیزیم، ۲۰۰ مگاوات برق خورشیدی، ۱۸۶۰ مگاوات برق نیروگاه سیکل ترکیبی، ۵۰۰ میلیون تن محصولات پتروشیمی، ۱۰ میلیون تن سیمان و ۱ میلیون تن آلومینیوم تغییر یافته است.
عملیات اجرایی جاده شریانی برای دسترسی سایر صنایع، استقرار سرمایهگذاران خدماتی (بیمه، بانک و …) در اراضی کانکسی، واگذاری اراضی به سرمایهگذاران مختلف (پترو فرآیند کرخه، پارس بتن نیرایی، سمنت پلاست، کارخانه سیمان سفید، پارس استیل زاگرس) و ادامه احداث شبکه تأمین آب دوران ساخت تا اراضی پتروشیمی بخشی از اقدامات انجامشده با تمرکز بر توسعه زیرساختها بوده است.
این گزارش حاکی است، طی سالهای ۹۲ تا ۹۵؛ سالانه ۱۵۰ نفر بهطور مستقیم و ۳۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم در این منطقه اشتغالزایی شده است. اشتغالزایی در ۱۰ ماه نخست ۹۶ افزایش چشمگیری داشته است و آمارها نشان میدهد؛ ۲۰۰۰ نفر بهطور مستقیم و ۷۰۰۰ نفر بهطور غیرمستقیم در این منطقه مشغول بهکار هستند.