مصرف آهن اسفنجی در ترکیه بر پایه واردات است
به گزارش معدن ۲۴، قسمت اعظم فولادسازی ترکیه، مبتنی بر استفاده از شارژهای آهنی و احیای آنها در کورههای قوس الکتریکی است. یکی از مهمترین خوراکهای این کورهها، آهن اسفنجی است. این محصول با خلوص بالایی از آهن، وارد کوره قوس شده و پس از ذوب و تصفیه به فولاد تبدیل میشود. نیاز ترکیه به آهن اسفنجی تماما از طریق واردات رفع میشود، چرا که برای تولید آن، واحدی در این کشور تأسیس نشده است. نمودار ۱، واردات این محصول را طی سالهای گذشته نشان میدهد.
بررسی نمودار نشان می دهد، واردات آهن اسفنجی در سالهای اخیر با افت و خیزهای فراوانی همراه بوده اما بهطور کلی میتوان گفت که روند واردات، رو به رشد بوده است. همانطور که در نمودار مشاهده میشود، مصرف آهن اسفنجی در ۸ سال اخیر دچار نوسان بوده است. میانگین حجم مصرف این ماده طی ۸ سال اخیر، حدود ۲۳۸ هزار تن بود. البته میتوان گفت که مصرف آهن اسفنجی طی ۵ سال اخیر، تا حدی صعودی بوده است؛ چرا که در ۳ سال اخیر، مصرف آن به بیش از ۴۰۰ هزار تن رسیده است. حجم صادرات آهن اسفنجی در ترکیه ناچیز یا حتی میتوان گفت صفر است چرا که ظرفیت تولیدی این محصول در این کشور وجود ندارد.
به گزارش «فلزات آنلاین»، روسیه، تنها کشوری است که در ۸ سال اخیر، بهطور مداوم، آهن اسفنجی به ترکیه صادر کرده است. تقریبا میتوان گفت که صادرات این کشور طی ۸ سال اخیر، روندی صعودی داشته است. ترکیه در ۵ سال اخیر، بهطور میانگین، سالانه حدود ۲۶۰ هزار تن آهن اسفنجی از روسیه وارد کرده است.
حجم واردات ترکیه از کشورهای دیگر، به مراتب کمتر از روسیه است. کشور ونزوئلا، دومین تأمینکننده خارجی آهن اسفنجی ترکیه است. صادرات این کشور، به پیوستگی صادرات روسیه نبوده و در سالهای ۲۰۰۹، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۴، ورود آهن اسفنجی از ونزوئلا به ترکیه ثبت نشده است و لیبی در رتبه سوم واردات این محصول به ترکیه قرار میگیرد. میانگین حجم صادرات لیبی طی ۸ سال گذشته، حدود ۵۷ هزار تن بوده است. آخرین کشوری که بیشترین صادرات آهن اسفنجی را به ترکیه داشته، اوکراین است. البته ترکیه تنها طی سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ به واردات از این کشور پرداخته بهطوری که میانگین صادرات اوکراین طی ۸ سال اخیر، حدود ۴۲ هزار تن است.