تصمیم قیمتی برای زغالسنگ با نرخ شمش فولاد خوزستان

0 954

زغالسنگی ها در سال ۹۶ موفق شدند پس از ماه ها تلاش ، افزایش نرخ زغالسنگ به ۵۱۰ هزار تومان را تصویب کنند . همچنین اعلام شد نرخ های سال ۹۷ پس از بررسی بیشتر تعیین خواهد شد. .

 

سعید صمدی در رابطه با نرخ خرید زغالسنگ در سال جاری گفت: جلسات بازنگری نرخ زغالسنگ در حال برگزاری می باشد و احتمالا تعیین و اعلام نرخ های امسال چند ماهی به طول خواهد انجامید؛ اما بدون شک هر نرخی تعیین شود از ابتدای سال ۹۷ در محاسبات لحاظ خواهد شد.

افزایش نرخ حداقل ۲۰ درصدی زغالسنگ

وی در خصوص میزان احتمالی این افزایش نرخ عنوان کرد : با توجه به افزایش هزینه های تولید و نرخ حقوق و دستمزد و… پیشنهاد انجمن افزایش نرخ حداقل ۲۰ درصدی نسبت به قیمت پایه سال گذشته، بوده است.

بیشتر بخوانید:  وزارت صنعت: کنسانتره زغالسنگ نسبت به دیگر اقلام معدنی رشد تولید داشت

صمدی ضمن تاکید بر پایین بودن قیمت زغال سنگ در کشور تصریح کرد : میانگین قیمت هر تن زغالسنگ در سال ۹۶ در کشور، تقریبا ۵۰ درصد قیمت محصولات جهانی بوده است. گرچه محصولات وارداتی به لحاظ کیفی تفاوت هایی با محصول داخلی دارند؛ ولی این تفاوت در حدی نیست که اختلاف قیمت شدید محصولات داخلی و خارجی را توجیه کند.

قیمت زغالسنگ برمبنای شمش فولاد خوزستان

دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان زغالسنگ ایران به شکل جدید قیمت گزاری زغال سنگ اشاره کرده و گفت : در بلند مدت در نظر داریم جهت شفافیت و پیش بینی پذیری قیمت زغالسنگ با توجه به نرخ جهانی، قیمت زغالسنگ را به درصدی از شمش فولاد صادراتی وصل نماییم که در حال حاضر بحث ۳۳ درصد شمش فولاد خوزستان مطرح است.

تحریم ها بر شرکت های زغال سنگی تاثیری ندارد

صمدی در خصوص تاثیر تشدید احتمالی تحریم ها بر صنعت زغالسنگ کشور بیان کرد: صنعت زغالسنگ ایران برای تامین مواد اولیه وابستگی چندانی به واردات ندارد. تجهیزات مورد استفاده در شرکت ها هم عمدتا روسی می باشند. بنابراین نه تنها اعمال تحریم های شدیدتر ریسک زیادی متوجه این صنعت نخواهد کرد؛ بلکه بالعکس ممکن است به فرصتی برای افزایش قدرت رقابت تولیدکنندگان داخلی در بازار بدل شود.

بیشتر بخوانید:  «کپرور» : بودجه سال ۹۶ به قوت خود پابرجاست

اجرای طرح های توسعه ای زغال سنگی ها در ۳ حوزه

این فعال صنعت زغالسنگ در مورد اثر افزایش نرخ محصولات بر روند اجرای طرح های توسعه صنعت گفت: البته اجرای طرح های توسعه‌ای در صنعت، نیاز به نقدینگی سنگینی خواهد داشت و افزایش نرخ به تنهایی این هزینه ها را پوشش نخواهد داد.

اما با توجه به نیاز به افزایش ظرفیت تولید زغالسنگ، مذاکراتی با دولت و وزارت صنایع در حال انجام می باشد و به نظر می رسد نتایج مثبتی هم به دست خواهد آمد.

طرح های توسعه‌ای این صنعت در ۳ حوزه اجرا خواهد شد.

۱_ اجرای طرح های زیربنایی همچون جاده سازی و انتقال برق به معادن توسط بخش دولتی.

۲_ تامین اعتبار برای تجهیزات ایمنی مورد نیاز صنعت.

۳_ تامین اعتبارات و منابع بانکی هدایت شده و ارزان قیمت تر برای صنعت.

افزایش ضروری تولید زغال سنگ در کشور/ افزایش نیاز کشور به زغال سنگ با بهره برداری از کوره بلند میدکو

صمدی در خاتمه تصریح کرد : در حال حاضر ظرفیت تولید زغالسنگ در کشور، سالانه ۱.۵ میلیون تن می باشد. با توجه به آنکه پس از بهره برداری از طرح کوره بلند میدکو، نیاز کشور به زغالسنگ تقریبا به سالانه ۳.۵ میلیون تن خواهد رسید و واردات این حجم زغالسنگ هم امکانپذیر نخواهد بود؛ افزایش ظرفیت تولید صنعت ضروری می نماید. البته افزایش ظرفیت ۲ میلیون تنی ۳ سال زمان خواهد برد؛ اما این طرح در دست بررسی می باشد. با توجه به هزینه پایین بهره برداری در منطقه طبس و ذخایر بالای این منطقه، بخش عمده این طرح در منطقه طبس انجام خواهد شد.

بیشتر بخوانید:  حسین پور مدیرعامل کارخانجات مخابراتی ایران «لکما» : قرارداد با سامسونگ صحت ندارد

با توجه به موارد مطرح شده، چشم انداز صنعت زغالسنگ کشور روشن خواهد بود.

منبع بورس 7
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.