معدن به کمک تحریم نفتی می آید؟

0 1,216

سال ۹۱ در اوج تحریم ها دلارهای نفتی را با چمدان به داخل منتقل می کردند و سیستم بانکی کشور کاملا در تحریم های فلج کننده قفل شده بود، اما به لطف برجام، امید بر گشایش از کار بانک ها و بانک مرکزی بود، که ترامپ با خروج یک طرفه از برجام عملا باعث نابودی برجام شد.
اما دغدغه امروز تولید کنندگان و صادرکنندگان و مصرف کنندگان آینده قیمت دلار است، آیا نرخ دلار رشدی دوباره را تجربه خواهد کرد ؟
قطعا محل کسب عمده درآمدهای ارزی کشور فروش نفت است و اخلال در فروش و وصول ارز حاصل از آن باعث کاهش سرعت ورود دلار به کشور خواهد شد و شاید تحریم ها به نقطه ای برسند فقط نفت را بتوانیم با کالا مبادله کنیم ، همه این ها. اتفاقاتی است که امکان وقوع آنها وجود دارد . البته اگر با شرایط دشوارتری روبه رو باشیم امکان اینکه شرکت های فلزی معدنی هم با مشکلات انتقال ارز به داخل کشور مواجه شوند وجود دارد .
دلار ۴۲۰۰ که عملا وجود خارجی ندارد یا اگر هم باشد برای واردات حیاتی کشور خواهد بود ،صادرکنندگان مواد معدنی و فلزی هم باید با شرایط خاص دلار را خود به ریال تبدیل کنند .
قطعا قیمت دلار افت چندانی نخواهد داشت و در ادامه شاهد رشد دوباره آن خواهیم بود . در میان صادرکنندگان بزرگ همچون فولاد مبارکه، ملی مس و … می توانند به سودهای خوبی دست پیدا کنند .
سال گذشته شاهد افزایش سودآوری شرکت های معدنی و فلزی بر اثر رشد نرخ ارز بودیم که این روند قطعا امسال هم ادامه خواهد داشت . با ترکیب نرخ صعودی ارز با نرخ محصولاتی مانند مس و زغال سنگ و … شرکت ها به سودهای بالاتری هم دست پیدا خواهند کرد .
به عنوان مثال ملی مس با دلار ۳۸۵۰ تومان و مس ۶۹۰۰ دلار به ازای هر سهم حدودا ۶۲ تومان سود می تواند داشته باشد حال همین نرخ ها را با دلار ۴۲۰۰ یا حتی نرخ دلار بازار که ۶۲۰۰ است حساب کنیم به سود های جالبی خواهیم رسید.
در کل بر فرض کاهش قیمت فلزات اساسی به نظر می آید که روند صعودی دلار اثر کاهش قیمت فلزات اساسی را تا حدودی خنثی کند.

نویسنده: سینا حمیدی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.