تحقق برنامه ها و ارتقای سوددهی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۱۳۹۶

0 1,325

مهندس نوریان مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با تاکید بر دست یابی به اهداف فراتر از برنامه وموفقیتهای این شرکت گفت: نیل به  اهداف پیش بینی شده، از جمله اجرای برنامه های استخراج و تولید محصولات. پوشش ۱۰۹ درصدی درآمد هر سهم در سال ۱۳۹۶. استفاده بهینۀ مصارف انرژی (برق، آب و گاز) در مجتمع های معدنی و صنعتی چادرملو و استفاده از حداکثر ظرفیت ساخت داخلِ لوازم، تجهیزات و قطعات یدکیِ مصرفی در مجتمع های تولیدی، حاصل تلاش کلیۀ کارکنان و همراهی صاحبان سهام و سیاستهای اتخاذ شده توسط هیأت مدیره بوده است .

وی گفت. چادرملو تنها در سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۵۵۰ قلم ، قطعات و لوازم مصرفی وارداتی را ساخت داخل نموده است و تاکنون ۱۰ هزار و۷۴۵ قلم قطعات و لوازم یدکی را از منابع داخلی تأمین و جایگزین قطعات مشابه ساخت خارج کرده است .

مدیر عامل چادرملو همچنین با اشاره به پروژه های مطالعاتی، تحقیقـاتی و پـژوهشی شرکت بـا هدفِ کـاهشِ مصـارف و هزینه ها، بهینه سازی و کاهشِ مصرف انرژی، استفاده از فن آوری های جدید، انجام اصلاحات در خطوط تولید و بومی سازی افزود: در سال گذشته بیش از ۶۵ هزار نفر ساعت، دوره های آموزشیِ کارکنان امانی و پیمانکاران، و ۱۲ هزارو ۵۰۰ نفر ساعت،   دوره هایِ کارآموزی دانشجویان دانشگاههای کشور ، در گرایشهای استخراج ، فرآوری و تولید در تداوم برنامه های ارتباط صنعت با دانشگاه در مجتمع های معدن و صنعتی چادرملو، برگزار گردیده است .

عملکرد تولید در سال  ۱۳۹۶  :

مهندس نوریان در ادامه در خصوص عملکرد تولید شرکت در سال گذشته گفت : در سال ۱۳۹۶ میزان استخراج سنگ باطله ۷۲ میلیون و ۶۶۰ هزارتن و مقدار سنگ آهن استخراج شده ، معادل ۱۵ میلیون و ۱۹۵ هزار تن بوده است.

همچنین مقدار ۹ میلیون و ۳۸۹  هزار تن کنسانتره سنگ آهـن تـولید نموده که ۲۵ درصد فراتر از ظرفیت اسمی بوده است.

وی سایرمحصولات تولیدی چادرملو را شامل تولید گندله به میزان ۳  میلیون و ۵۱۷ هزار تن ، سنگ آهن دانه بندی ۵۱۵ هزار و ۳۰۰ تن و شمش فولاد به میزان ۴۲۸ هزار تن ، عنوان کرد.

نوریان همچنین اقدامات انجام شده و عوامل موثر در اجرای برنامه های افزایش تولید کنسانتره سنگ آهن در سال  ۱۳۹۶ را بدلیل، کـاهش تـوقفات بـرنامه ای و افزایش بهره وری و ساعات کار مفید، به میزان ۲۱درصد .

– افزایش ضریب بازیافت از ۶۱ درصد طبق محاسبۀ ظرفیت تولید کارخانه ، به ۴/۶۵ درصد.

– افزایش گروه های تعمیرات و تسریع در برنامه های تعمیراتی استفاده حداکثری از لوازم ساخت داخل دانست

طرحهای بهره برداری شده در سال ۱۳۹۶  و در دست تکمیل:

مهندس نوریان سپس با اشاره به طرح های بهره برداری شده شرکت در سال ۹۶  شامل  طـرح احداث کارخانۀ فولاد چادرملو به ظرفیت ۱ میلیون تن و قابل ارتقاء تا ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن – طرح افزایش ظرفیت کارخانۀ گندله سازی از ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن به ۴ میلیون تن و طرح تأمین آب از محل اجرای شبکه فاضلاب شهرستان اردکان، به تشریح طرح های در دست اقدام شرکت پرداخت و گفت : طـرح احداث کارخانۀ احیاء (آهن اسفنجی) با ظرفیت ۱ میلیون و ۵۵۰ هزارتن  مهمترین طرح چادرملو است که بالغ بر ۱۰ هزارو ۶۳۳ میلیارد ریال پیش بینی سرمایه گذاری برا ی اجرای آن بعمل آمده است .

پیشرفت فیزیکی این طرح تا پایان سال ۱۳۹۶، ۸۷  درصد بوده و انتظار می رود  راه اندازی آزمایشی  این پروژه تا پایان  نیمه اول سال جاری انجام گیرد.

طرحهای آتی شرکت :

مدیر عامل چادرملو از جمله طرح های آتی که در دورنمای توسعه شرکت ترسیم شده است را، استفاده از پهنه معدنی آنومالی دی ۱۹ –  ساخت کارخانه گندله سازی جدید با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال با برآورد سرمایه گذاری حدا اقل ۹ هزار میلیارد ریال با  استفاده از فاینانس خارجی که مذاکرات اولیه آن نیز به عمل آمده است.

و همچنین طرح احداث کارخانۀ نورد با ظرفیت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال با پیش بینی  سرمایه گذاری حداقل به میزان ۳ هزار میلیارد ریال عنوان کرد .

 

مشارکت با بخش خصوصی در اجرای طرحهای تولید فولاد :

محمود نوریان سپس به طرح های مشارکتی چادرملو اشاره کرد و گفت : در راستای مصوبات هیأت مدیره و در جهت مشارکت با بخشهـای خصوصی، این شرکت اقدام به مشارکت در سرمایۀ شرکت آهن و فولاد غدیر ایـرانیان بـه میزان ۳۰ درصد، شـرکت آهـن و فولاد ارفع به میزان ۴۳ درصد و شـرکت صنـایع آهـن و فولاد سَرمد اَبرکوه به میزان ۶۵ درصد سهام نموده است.

چادرملو در اجرای طرح احداث کارخانۀ تولید الکترود گرافیتی با ظرفیت ۳۰ هزار تن در سال ، به میزان ۲۷ درصد در سهام آن ، مشارکت نموده که در مرحلۀ قبل از بهره برداری است.

همچنین در اجرایِ مصوبۀ هیأت مدیرهِ، شرکت چادرملو در طرح  انتقال آب از خلیج فارس به صنایع معدنی کشور، به میزان ۲۲ درصد مشارکت دارد.

هـدف از اجزای این طرح، شیرین سازی و انتقال آب نمک زدائی شده به میزان ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سال در سه فاز جهت تأمین بخشی از نیازها و مصارف آب مجتمع هـای تـولیدی در حـال بهره برداری و طرح های توسعۀ سنگ آهن گل گـهر ، معـادن مـس سرچشمه و سنگ آهن چادرمـلو می باشد.

برای اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس مبلغ ۶۲ هزارو ۶۵۱ میلیارد ریال ، هزینۀ پیش بینی شده است.

یادآوری می شود شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در سال ۱۳۹۶ موفق شد، رتبۀ دوّم گروه اکتشاف ، استخراج و بهره برداری معادن ، در رتبه بندی ۵۰۰ شرکت بزرگ کشور را به دست آورد و در مجمع عمومی سالیانه صاحبان سهام خود مبلغ ۳۵۰ ریال سود برای هر سهم تقسیم کند .

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.