شوک دیگری به قیمت مس
قیمت مس روزهای بدی را می بیند و به قیمت ۶۲۲۰ دلار رسیده است که پایین ترین سطح از ژوئن سال گذشته است. پنجشنبه یکی از شلوغ ترین روزها در بازارهای آتی مس بود و بیش از ۲،۳ میلیون تن به ارزش ۱۴،۶ میلیارد دلار معامله شد .
گزارش ها در روز پنجشنبه نشان می دهد که فروپاشی روابط تجاری چین و ایالات متحده که مصرف کننده نیمی از مس جهان می باشند به سرعت می تواند به قیمت این محصول ضربه وارد کند . تعرفه ۲۵درصدی پرزیدنت ترامپ بر بیش از ۸۰۰ کالای چینی به ارزش ۳۴ میلیارد دلار در روز جمعه اعمال شد . گروهی از سرمایه گذاران معتقدند که که این جنگ تجاری تهدیدی بزرگ برای مواد اولیه است ولی گروهی دیگر شرایط فعلی را فقط فرصت خریدی مناسب می دانند که این سردرگمی سبب شرایط سخت تحلیلی در بازارهای جهانی شده است.
جفری کری تحلیلگر برجسته بازار کامودیتی ها در یادداشتی در ۴ژوئیه گفت : ” تاثیرات جنگ تجاری بر روی بازار کالاها بسیار کوچک خواهد بود و این دیدگاه بر اساس دیدگاه اقتصاددانان ما می باشد . ” همچنین وی بیان کرد که بازار مواد اولیه از نگرانی رو به رشد سرمایه گذاران جهانی در مورد تاثیر بالقوه تعرفه های برنامه ریزی شده واشنگتن و واکنش تهدید آمیز چین آسیب دیده است . در ماه ژوئن شاخص کالاهای بلومبرگ از اواسط سال ۲۰۱۶ بزرگترین افت ماهانه خود را متحمل شده است .
همچنین وی در ادامه گفت که در فلزات ما اعتقاد داریم نگرانی های داخلی چینی ها در مورد دسترسی به اعتبار، دلیل اصلی ضعفهای اخیر است که بوسیله جنگ های تجاری مطرح می شود که هدف از این سیاست ها تغیر ساسیت های چینی هاست . چین خواهان مذاکره از موضع یک اقتصاد قوی با ایالات متحده است . در این میان بانک های جهانی هم در اعتبارات کاملا محطاط تر برخورد می کنند .
خطرات احتمالی تنش های جهانی و افزایش روزافزون این تنش ها سبب نابودی تقاضای جهانی در بازار کالاها می شود .
اداره صنعت، نوآوری و تحقیقات استرالیا در گزارشی در دوشنبه گفت : تنش های تجاری بین ایالات متحده و شرکای عمده تجاری آن بالقوه است که اعتماد طرفین را تحت تاثیر قرار می دهد و مانع خروجی مثبت در اقتصاد جهانی می شود و اگر این جنگهای تجاری کنار گزاشته نشود چشم انداز قیمت فلزات و مواد معدنی غم انگیز خواهد بود .
البته ناگفته نماند که ترس تقاضا در آینده و به سبب آن عرضه های قوی امسال با هم ترکیب شده اند و شرایط دشواری را برای بازار کامودیتی ها به وجود آورده اند .
،طبق گزارشات ICSG تولید ناخالص مس جهانی در سه ماهه اول سال جاری ۷،۱درصد رشد داشته و به ۳۳۰هزارتن رسیده است که این رشد به سبب پایان اعتصابات در شیلی است .