بوی انحراف در تجارت معدن و صنایع معدنی ایران
مردم و مصرف کننده نهایی از ارز ۴۲۰۰ تومان بی بهره ماندند.
۲۱ فروردین امسال دلار=۴۲۰۰ تومان توسط آقای جهانگیری ابلاغ و اعلام گردید کشورهای عراق و افغانستان از عرضه ارز صادرات در سامانه نیما معاف هستند.
کانال کامیدیتی نوشت: آمار گمرک نشان از حرکت موجودی انبارهای مس و فولاد کشور به سمت عراق و افغانستان دارد تا از مزیت ارز ۴۲۰۰ تومان و ۸۰۰۰ تومان بهره برداری شود.صادرات در اردیبهشت امسال به ۱۴۹ میلیون دلار رسیده که رشد ۹۶میلیون دلاری (۱۸۱درصد) به ماه قبل دارد و روند خرداد نیز همچنان بالاتر از روند ماهانه است.
صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی در سال گذشته بالغ بر ۹ میلیارد دلار بوده و کشورهای همسایه شامل عراق و افغانستان نقش کلیدی در مدیریت تحریم و تداوم صادرات ایران دارند.
اما اطلاعات دریافتی معدن ۲۴حاکی است با اینکه بار نامه صادرات کالا برای کشور های فوق صادر اما مقصد واقعی کشور های ثالثی است .
اختلاف دلار ۴۲۰۰ و ۸۰۰۰ تومان بین ایران و خارج عامل تحریک تقاضای بورس_کالا بوده که لزوما با رشد عرضه برطرف نمیشودراهکار کنترل تقاضا، تعدیل قیمت پایه بورس_کالا (فرضا به متوسط ارز آزاد و ۴۲۰۰ تومان) است . این موضوع منافع تجار را با تولیدکنندگان همراستا کرده و میتواند عامل پایداری صادرات کشور شود.
عدم مدیریت قیمت پایه، نهایتا باعث تخلیه انبارهای تولیدکنندگان به سمت مصرف کنندگان و عدم توانایی دولت در مدیریت قیمت بازار خواهد شد.قیمت آلومینیم فعلا ۴۰درصددر بورس و بازار اختلاف دارد.این رقم برای مس تا ۲۵درصد است .در واقع برنده ارز ۴۲۰۰ تومان، مردم نیستند.