تولید کنندگان فلزات و معدن از فردا زیر منگنه تحریم
کاربرد فناوریهای جدید در نظارت بر تحریمهای OFAC آمریکا اعلام شد.
تحریم فلزات شامل فولاد و آلومینیم و مس و طلا و.از فردا دوشنبه شروع میشود و شرکتهای ایرانی به دنبال دور زدن آن بوده و ۳۸۰ نفر پرسنل وزارت دارایی آمریکا (OFAC) نیز به دنبال راهکارهای مقابله با آن هستند.
امیر صباغ یکی ازمدیران ایمیدرو در کانال کامیدیتی نوشت :برای شناسایی ماهیت تحریم و راهکارهای مقابله، در حال مشاوره با یک وکیل خبره در لندن هستیم برخی موارد عمومی قابل انتشار بشرح زیر است:
۱-با توجه به حضور اتحادیه اروپا در برجام، اقدامات شرکتهای ایرانی در مقابله با تهدید OFAC بر این ناحیه متمرکز باشد..قوانین ترکیه و عمان و دبی و گرجستان در مقابل تهدید آمریکا قدرت تحمل ندارد.
۲-تحریم آمریکا این بار تنها تولیدکنندگان شمش فولاد و مس و آلومینیم را تهدید نکرده و . بلکه کل زنجیره را هدفگیری نموده (شامل گندله ،آهن اسفنجی، سنگ آهن و آلومینا و مواد واسطه ای مصرفی…) و استفاده از واژه Supply توسط OFAC هدفدار است … لذا شرکتهای درگیر مسائل تحریم، این بار طیف وسیعتری را شامل میشوند.
۳- مدیرعامل و اعضای هیات مدیره سازمانها و شرکتهای فهرست OFAC، مشمول محدودیت معاملات در خصوص فعالیت مرتبط با ماهیت تحریم هستند و شرکتهای خارجی بزرگ در صورت تبعیت از تحریمها، مجاز به امضای تفاهم نامه و قرارداد که یکطرف آن این مدیران هستند، نخواهند بود.مگر اینکه اثبات شود بیزینس مدنظر غیر مرتبط با “موضوع تحریم” است
۲-شرکتهایی که یکی از سهامداران آن در فهرست OFAC قرار دارد، میتوانند مشمول تحریم شوند، بخصوص اگر سهامدار فوق “غالب و توان معرفی عضو هیات مدیره یا کنترل مدیریتی” داشته باشدلذا بنگاه ها با هدف دوری از اثرات تحریم، به این موضوع توجه ویژه نمایند
۵-نظارت OFAC بر اجرای تحریم بسیار متفاوت از فرایند ۴ سال قبل است .انقلاب فناوری همانگونه که در سایر بخشها اثرگذار بوده، در نحوه نظارت آمریکا نیز تاثیر فوق العاده داشته است.اوفک امروز با استفاده از نرم افزار و سخت افزار و تجربه، همزمان با شرکتها.تحولات درون بنگاهها و پرسنل آن را بصورت زنده On-Line زیر نظر دارد و قبل از اقدام شرکتها، واکنش نشان میدهد! این قابلیت شامل تغییر دارایی و حساب های بانکی افراد در کشورهای دنیا که با ایران ارتباط دارند نیز میشود . لذا شرکتها به منظور دوری از تحریمها، نیازمند روشهای نوین و متفاوت از گذشته خواهند بود تجربه متفاوت این دور تحریمها مشهود و مورد تایید نیز میباشد… به این ۳ نمونه واقعی توجه کنیم:
در هنگام پرداخت پول خرید الکترود گرافیتی به تولیدکننده هندی، اوفک با رصد آنلاین موضوع، قبل از رسیدن پول به حساب شرکت تولیدکننده، با بانک تماس میگیرد و دستور برگشت پول به آلمان را میدهد.
مانیتورینگ کشتی ها آنلاین صورت میگیرد و از پهباد هم بهره گیری میشود تصاویر و گزارشهای مسیر و رفتار کشتی های ایران در آبهای بین المللی در برخی وب سایتها بعنوان اخطار منتشر شده که بایستی مراقب بود.
در حداقل ۲ مورد که مدارک آن در اختیار است، اقدام به حک اکانت Gmail و WhatsApp خریدار-فروشنده کرده و اقدام به تغییر حساب بانکی نموده به گونه ای که مسیر انتقال پول صادرکننده ایرانی عوض شده و پول به حساب شخص سوم منتقل شده است که موضوع به اطلاع پلیس فتا رسانده شده است.
لذا مدیران و شرکتهای تولیدکننده کامودیتی با نگاه متفاوت از گذشته با تحریمها برخورد کنند.