عملکرد ۳۰ شرکت فولادی و معدنی در ۴ماه اول ۹۷

0 1,428

عملکرد شرکت های فولادی در تولید تاریخ نگارش این گزارش نشان دهنده افزایش حجم تولیدات در زیر مجموعه های فولادی می باشد. در بررسی شرکت های تولید کننده هرچند برخی مجموعه ها با کاهش تولید مواجه بوده اند اما در هشتاد درصد موارد بررسی شده، شرکت ها عمدتا یا سطح تولید خود را حفظ کرده اند یا با افزایش حجم تولیدات مواجه بوده اند. بررسی اجمالی ذیل حاصل ارزیابی تولیدات تیر ماه و چهار ماه ابتدای سال ۱۳۹۷ با دوره مشابه سال ۱۳۹۶ می باشد که از اسناد مالی ۳۰ مجموعه فولادی استخراج شده است.
در تولید سنگ آهن دانه بندی شده مجتمع سنگ آهن سنگان بیشترین میزان تولید را در ۴ ماهه نخست سال نسبت به سایر شرکت های فعال داشته است. این شرکت با تولید ۸۱۲ هزار تن تا کنون حدود ۴۲ درصد تولیدات سنگ آهن دانه بندی را به خود اختصاص داده و همچنین این شرکت نسبت به سال قبل بیشترین رشد در تولید را نیز نسبت به سایرین با ۱۱۰ درصد افزایش محقق نموده است. بیشترین حجم تولید بعد از مجتمع سنگ آهن سنگان را شرکت سنگ آهن مرکزی و مجتمع سنگ آهن فلات مرکزی (فلات گز) محقق نموده اند.
کنسانتره آهن از مشتقات مهم محصولات فولادی است. شرکت صنعتی گل گهر با تولید ۵.۵ میلیون تن در چهار ماهه ابتدایی شال ۳۰ درصد تولیدات سال ۹۷ را به خود اختصاص داده و تنها در تیرماه سال جاری ۱.۱ میلیون تن از این محصول را تولید کرده و به طور کلی نسبت به سال قبل ۲۴ درصد رشد در تولید داشته است. اما بیشترین رشد تولید مربوط به شرکت سنگ آهن جلال آباد (فکور صنعت) است که نسبت به چهارماهه سال گذشته با ۲۱۶ هزار تن، ۱۳۲ درصد رشد داشته است.
در تولید گندله، شرکت معدنی و صنعتی گل گهر حدود ۳۰ درصد گندله تولیدی کشور را تولید می کند. میزان تولید گندله در چهار ماه نخست ۱۴ میلیون تن بوده که از این بین شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با ۲۳ درصد افزایش حدود ۴.۲ میلیون تن را تولید کرده است. بیشترین رشد تولید نیز با ۷۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته مربوط به شرکت توسعه معادن و صنایع خاورمیانه است که تولیدات آن در چهارماهه نخست حدود ۱.۶ میلیون تن می باشد. بعد از گل گهر، فولاد مبارکه و فولاد خوزستان بزرگتری تولید کننده گندله کشور هستند.
فولاد مبارکه و فولاد خوزستان به ترتیب بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی هستند که مجموعا نیمی از ۷ میلیون تن تولیدات داخل را تامین می کنند اما در چهار ماهه نخست نسبت به سال گذشته حدود ۱۰ درصد از تولیدات این شرکت ها کاسته شده است. بیشترین رشد در تولید نیز متعلق به فولاد صفا دشت می باشد که با ۱۸۰ هزارتن، ۸۰ درصد رشد در تولید را محقق نموده است.
در تولید شمش های فولادی، شرکت فولاد مبارکه حدود ۲.۲ میلیون تن اسلب تولید کرده که بیش از نیمی از اسلب داخلی را به خود اختصاص داده است. از طرف دیگر شرکت (سبا اسلب) نیز در چهار ماهه نخست با ۱۰۰ درصد رشد نسبت به سال قبل، ۴۲۵ هزار تن اسلب تولید کرده است. هرچند که موارد فوق به عنوان شمش مبارکه شناخته می شوند اما بعد از آن ، تولیدات شمش فولاد خوزستان (اسلب، بلوم و بیلت) به طور کلی در چهار ماهه نخست حدود ۱.۲ میلیون تن می باشد که نسبت به دوره مشابه سال قبل تغیر قابل توجهی نداشته است.
در سایر محصولات فولادی نیز ذوب آهن در تولید میلگرد، تیرآهن، شمش کالا و سایر موارد سرآمد تولید کنندگان بوده در حالی که از نظر افزایش حجم تولید نسبت به دوره مشابه قبل تغییراتی نداشته است.
به طور کلی در گروه فولادی و محصولات مشتقه نسبت به دوره مشابه سال قبل در بازه زمانی تیرماه و چهار ماهه نخست، تولیدات شرکت های بررسی شده حدود ۳۰ درصد رشد داشته اند.
سهیل محمودزاده

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.