اطلاعیه مهم فولاد مبارکه اصفهان در مورد سودا گران

0 954

روابط عمومی فولادمبارکه درخصوص میزان تحویل محصول به بازار، میزان پرداخت مالیات، افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد و دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کنترل قیمت ها شفاف سازی کرد.
در این گزارش آمده است: هــدف وزارت صنعت، معــدن و تجارت از ابلاغ این دســتورالعمل، کنترل قیمت ها به نفع مصرف کنندگان نهایی بوده است و ما هم موافق این موضوع هستیم؛ اما متأسفانه این اتفاق نیفتاده است.
اجرای این دستورالعمل در حال حاضر بیشترین تاثیر را در حق سهامداران واحدهای فولادی عرضه کننده در بورس کالا گذاشته و محصولات نهایی مثل لوله و پروفیل همچنان با قیمت های گران به دست مصرف کننده میرسد؛ به طوری که قیمت ورق گرم فولاد مبارکه در بورس کالا با احتساب ارزش افزوده کمتر از ۳ هزار تومان است؛ اما قیمت محصول نهایی مانند لوله و پروفیل در کف بازار حدود ۶ هزار تومان است.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تشکیل بازار ثانویه و رسمیت یافتن نرخ ارز در این بازار آمده است: متأسفانه فرمول قیمت فولاد در بورس کالا هنوز به روز رسانی نشده و بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی تعیین میشود که اعتراض فولادسازان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان اقتصادی را موجب شده است؛ چراکه موجب توزیع رانت در بین دلالان و سودجویان میشود. همچنین شرایط فعلی قیمت در بورس کالا و بازار آزاد موجب شده تا برخی از خریداران به جای تولید محصولات پائین دستی، به تجارت که سود بیشتری دارد روی آورند.
این گزارش با اشاره به روند قیمت محصولات فولادی از ابتدای سال تا تاریخ ابلاغ بخشنامۀ وزارت صنعت، معدن و تجارت و مقایسۀ آن با روند قیمتی اخیر این محصولات، دخالت در مکانیزم بورس کالا با دستورالعمل های بعضا متناقص را موجب افزایش قیمتها دانسته و آورده است: فاصلۀ قیمت بازار و بورس کالا قبلا در حد چند درصد بوده، اما با دخالت در بازار، این فاصله به تدریج زیادتر شــده و با ابلاغ دستورالعمل تنظیم بازار فولاد از ابتدای مرداد اوج گرفته است.
در ادامه و در پاسخ به ادعای مطرح شده در زمینۀ عرضه قطره چکانی و انحصاری در بورس کالا آمده است: شرکت های عرضه کننده در بورس کالا در طول چهار ماه اول سال ۹۷ عرضۀ خود را افزایش داده اند برای مثال فولادمبارکه در ۴ ماهه اول سال ۹۷ با تحویل ۲ میلیون و ۳۴ هزار تن محصول به بازار داخل رشد ۸ درصدی را رقم زده است.
از این مقدار ۲۷ درصد به صنف لوله و پروفیل تحویل شده است و لذا تحویل محصول به این گروه مشتریان از ۳۸۳ هزار تن در ۴ ماهه اول سال ۹۶ به ۵۴۴ هزار تن در ۴ ماهه اول سال ۹۷ افزایش یافته که رشدی ۴۲ درصدی را نشان میدهد. این در حالی است که شواهدی مبنی بر رشد تولید در این صنعت پایین دستی وجود نداشته و مکانیزم های کنترلی مبنی بر عرضه محصولات این گروه مشتریان در حجم مورد اشاره و با قیمت متناسب با مواد اولیه دریافتی به مصرف کننده واقعی و نهایی مشاهده نمیشود.
افرادی که امروز سعی دارند به بهانه های مختلف بورس کالا را زیر سؤال ببرند، معمولا به تقاضای ایجادشده از سوی دلالان به عنوان سند و مدرک متوسل میشوند که با تقاضای تولیدکنندگان واقعی فاصله زیادی دارد.
لذا نقش بورس کالا در حذف رانت و فساد و ایجاد شفافیت بسیار مؤثر بوده و ساختار قابل دفاعی دارد و نقصان و ایرادی که برخی ادعا کرده اند، در ساختار این بازار دیده نمیشود.
این گزارش به مطالب کذب یک کارشناس اقتصاد در خصوص میزان مالیات پرداختی فولاد مبارکه و نحوۀ بهره مندی این شرکت از معافیت های مالیاتی اشاره کرده و آورده است: شرکت فولاد مبارکه در سال ۹۶ مبلغ ۹۳۱ میلیارد تومان مالیات (۸۸۱ میلیارد تومان انواع ما…

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.