جدال میان کاهش تولید و افزایش نرخ در شرکت فولاد هرمزگان
جدال کاهش تولید و افزایش نرخ هرمز به نفع قیمت های خواهد بود.
شرکت فولاد هرمزگان دومین کارخانه فولادسازی بعد از انقلاب است که با قرارگرفتن در منطقه ویژه اقتصادی، قطب سوم تولید فولاد را تشکیل داده است. عمده تولیدات این شرکت را اسلب شکل می دهد که به صورت صادراتی و داخلی به فروش می رسند. در این بررسی سعی کرده ایم با تخمین فرآیند فروش و تغیرات قیمت آن، وضعیت سود آوری این شرکت را پیش بینی کنیم.
طبق آخرین گزارش ماهانه، این شرکت توانسته است از ابتدای سال تا کنون معادل ۶۳۳ هزار تن اسلب را به فروش برساند که نسبت به تولید این شرکت در سال گذشته تغییر چندانی نداشته لیکن نرخ های فروش نسبت به دوره مشابه حدود ۳۷ درصد افزایش یافته که رقمی معادل ۴۰۰ میلیارد تومان می شود. در مرداد ماه سال جاری نیز نسبت به مرداد سال ۹۶، فروش شرکت به نصف رسیده است اما با توجه به تغییرات اقتصاد و عمده افزایش صادراتی در مرداد ماه، نرخ فروش محصولات با رشد ۷۰ درصدی مواجه بوده است. این افزایش نرخ نتنها نسبت به سال گذشته بلکه نسبت به ابتدای سال و حتی تیر ماه اتفاق افتاده که عمده دلیل آن سهم بیشتر فروش صادراتی در مرداد نسبت به دوره های عنوان شده می باشد. قسمتی از افزایش نرخ نیز به دلیل افزایش نرخ اسلب صادراتی تا ۴۵۰ دلار می باشد که نسبت به سال گذشته و دوره های مشابه افزایش اندکی داشته اما این افزایش در نرخ ها می تواند کاهش تولید شرکت را در محاسبه ریالی بپوشاند و حتی بیشتر نیز محاسبه نماید. کاهش حجم فروش و از طرفی کاهش محاسباتی بهای تمام شده و همچنین افزایش نرخ ها از عواملی است که ساختار سود و زیان شرکت را با تغییرات قابل توجهی تغییر خواهد داد.
از دیگر مفروضات بررسی شده افزایش نرخ الکترود مصرفی در چرخه تولید افزایش ظرفیت شرکت در حوزه آهن اسفنجی می باشد که تحقق هرکدام متناسب به گذشته تغییراتی در سود شرکت خواهد داشت. لذا با مفروضات عنوان شده و ارز ۴۲۰۰۰ ریالی و افزایش دامنه نوسانات قیمتی در بورس کالا انتظار می رود شرکت نسبت به سال گذشته بتواند سود هر سهم خود را ۳۰ درصد افزایش دهد.
سهیل محمودی