رونق دوباره بازار سیمان صادراتی ایران

0 1,243

شرکتهای سیمانی به دلیل رکود در مسکن و کاهش طرح های عمرانی و نیمه کار ماندن آنها و مازاد عرضه فراوان، دشواری های صادرات و رقابت کشورهای همسایه در چندسال اخیر زیان ده بوده یا با حداقل ظرفیت اندک سودی را به ثبت می رساندند.
شرکتهای سیمانی در بخش فروش از نرخ های فروش تاثیر بسیاری میگیرند و اصطلاحا اهرمی هستند. و به دلیل رشد نرخ دلار و تولید زیاد عرضه خوبی از سمت ایران وجود دارد و مزیت نسبی خوبی در این صنعت وجود دارد. البته باید توجه کرد که بسیاری از شرکت های سیمانی با ظرفیت های پایین در حال فعالیت هستند و ظرفیت تولید فعلی فاصله زیادی با ظرفیت واقعی و توانایی کشور دارد.
مجموع سیمان تولیدی در جهان در سال ۲۰۱۷ بدون لحاظ کردن تولید چین مقدار ۲،۴۹۰میلیون تن می باشد و چین به تنهایی ۲،۱۲۰ میلیون تن سیمان تولید کرده است. ایران دارای ۷۲کارخانه تولید سیمان است که دارای ظرفیت ۸۸،۴ میلیون تن در سال می باشد همچنین ۱۵کارخانه در مراحل مختلف احداث، نصب و راه اندازی می باشد . ارزش صادرات سیمان در جهان حدود ۹،۱ میلیارد دلار می باشد که در حال کاهش است.
با وجود بازارهای مناسب در اطراف ایران، کشورمان در بین ۱۵صادرکننده برتر جهان جایی ندارد در حالی که ترکیه با استفاده از بازار مناسب منطقه چهارمین صادرکننده دنیاست و از این صادرات در سال ۲۰۱۷ حدود ۴۹۵ میلیون دلار درآمد ارزی کسب کرده است . از ظرفیت ۸۳میلیون تنی تولید سیمان در ایران در سال گذشته فقط ۵۴میلیون تن تولید شده است که ۳۴درصد کمتر از ظرفیت واقعی می باشد. تلاش کشور عراق برای تولید سیمان مورد نیاز خود در داخل و برتری خوب ترکیه در صادرات به عراق سبب استفاده محدود ایران ازا ین بازار شده است بطوریکه از ۵۴،۸ میلیون تن سیمان تولیدی در داخل فقط ۶میلیون تن صادر گردیده است.
اخیرا به سبب رشد دلار و افزایش قیمت محصولات، صنعت سیمان هم از قافله عقب نمانده و ما شاهد رشد در نرخ های فروش شرکت های سیمانی هستیم که در ادامه نرخ فروش چند شرکت را باهم مقایسه میکنیم .
سیمان سپاهان:
همانطور که گفته شد سودآوری شرکت های سیمانی به نرخ های فروش سیمان بیار حساس است . سال مالی سیمان سپاهان پایان شهریور است. از ابتدای سال مالی گذشته سیمان سپاهان هر تن کلینکر را با میانگین نرخ ۱۱۰هزار تومان به ازای هر تن به فروش رسانده است در حالی که در مرداد نرخ فروش کلینکر به ۱۷۶هزارتومان افزایش یافته است یعنی رشد ۶۰درصدی در نرخ فروش .
شرکت با سرمایه ۲۴۵میلیارد تومانی فروش ۱۸۷ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است البته به دلیل وجود عرضه فراوان در استان اصفهان نرخ سیمان رشد کمی داشته و از ۹۵ هزارتومان به ازای هر تن به ۱۰۰هزارتومان رسیده است .
سیمان هگمتان:
سیمان هگمتان با سرمایه ۵۰ میلیارد تومانی رشد نرخ های خوبیرا تجربه می کند. سال مالی شرکت دی ماه می باشد با بررسی وضعیت فروش از ابتدای سال هر تن کلینکر صادراتی با میانگی نرخ ۴۹هزارتومان به فروش رسیده است اما در مرداد ماه این نرخ رشد خوبی داشته و ۷۵ هزارتومان به ازای هر تن رسیده است . سیمان فروش داخل از ۱۰۰هزارتومان به ۱۲۵هزارتومان رسیده است، سیمان صادراتی از ۷۱هزارتومان درهر تن به ۹۵هزارتومان رسیده است .
سیمان خوزستان:
سیمان خوزستان در فروش کلینکر عالی عمل کرده است و از میانگین نرخ ۱۰۸هزارتومان در هر تن به ۱۸۱هزارتومان رسانده است و در سیمان صادراتی نرخ ها را از ۱۸۵هزارتومان به ۲۲۱ هزارتومان رسانده است . نرخ فروش سیمان داخلی هم از ۱۲۱هزارتومان در هر تن به ۱۵۰هزارتومان رسیده است .
به نظر این روند فروش در شرکت ها ادامه دار خواهد بود و ما باید منتظر عملکرد و سودآوری بهتر شرکت های سیمانی باشیم . البته نباید این نکته را فراموش کرد که تحریم ها و آزاد سازی حامل های انرژی می تواند صدمات فراوانی را به این صنعت وارد کند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.