آماده باش فولاد سازان ایرانی برای ورودبه بازار۴میلیارد دلاری عراق
بازار عراق بهترین فرصت برای حضور تولید کنندگان فولاد و مواد معدنی ایرانی است.
حمید حسینی دبیر کل اتاق ایران و عراق در گفتگوی اختصاصی با معدن ۲۴گفت:عراق طی ۴۰سال گذشته همواره در گیر جنگ بوده است بطوریکه مسائل نظامی مربوط به آمریکا و داعش سبب از بین بردن زیر ساخت های این کشور شده است.و به نظر می رسد بعد از ۴دهه در حال حاضر شاهد ثبات نسبی در داخل این کشور هستیم.
وی تصریح کرد:دولت عراق برنامه دارد ۳۰۰میلیارد دلار در بازسازی این کشور و در بخش های مسکن ،جاده و امور زیر بنایی سرمایه گذاری کند.
حسینی افزود:با توجه به موضوع بازسازی عراق شرکت های تولید کننده فولاد ،مصالح ساختمانی و فنی مهندسی می توانند از این فرصت طلایی استفاده کنند.از سویی عراق هم اکنون در بحث حمل دریایی با محدودیت روبرو است. تمام ظرفیت حمل دریایی عراق معادل ۶۰۰هزار کانتینرمعادل ۱۲میلیون تن در سال است.در صورتیکه نیاز عراق به واردات سالانه حدود ۶۰میلیون تن است.بنابراین به اجبار باید حدود ۱۵میلیون تن کالا را از ایران و بخشی دیگر از کویت و ترکیه و کویت از طریق زمینی وارد کند
وی تصریح کرد:قبل از جنگ داعش بازار فولاد عراق یک بازار ۴میلیارد دلاری بود و هم اکنون با بازگشت ارامش شاهد جذابیت های بازار فولاد هستیم و اعتقاد داریم کشورهای منطقه نمی توانند با ایران رقابت کنند وفولاد سازان باید از این فرصت استفاده کنند.
حسینی گفت:در جنگ داعش ۶میلیون عراقی آواره شدند اما با پایان جنگ از این تعداد ۴میلیون نفر دوباره به کشور خود باز گشته اند.و باز سازی را در این کشور آغاز کرده اند.بطوریکه هم اکنون روزانه شاهد واردات صدها کامیون شیشه،کاشی و سرامیک،آجر ازایران به مناطق کرکوک و موسل هستیم.از سوی باتوجه به اختصاص بودجه بازسازی در کردستان عراق باید نیم نگاهی به این منطقه داشته باشیم.
وی تصریح کرد:صادرات نفت عراق به ۴.۸میلیون بشکه رسیده است و هم زمان بودجه این کشور برای بازسازی افزایش یافته است.که از میزان ۴میلیون بشکه صادر می شود ودر امد حدود ۸۰میلیارد دلاری را وارد این کشور می کند.با توجه به اینکه ۹۵درصد نیاز کشور عراق از طریق واردات تامین می شود این مقوله بهترین فرصت برای فولاد سازان ایرانی برای ورود به بازارعراق است.
حسینی گفت:سهم ایران در بازار فولاد و معدن عراق هم اکنون ۱۰درصد است اما این ظرفیت وجود دارد که سهم خود را به ۵۰درصد برسانیم.
دبیر اتاق ایران و عراق افزود:مدرن نبودن نظام بانکی عراق یکی از چالشهای اصلی تجارت با این کشور است.و مبادلات مالی کاملا ستنی است.از سوی خریداران عراقی بیشتر با دلار تجارت انجام می دهند متاسفانه دینار هنوز بین دو کشور به رسمیت شناخته نشده است.
حسینی گفت:متاسفانه تجار فولاد ایران در بازار عراق حضور فعال نداشتند و اغلب کالاها درب مرز دو کشور بصورت نقد مبادله می شود و عدم حضور فولاد سازان ایرانی در بازار این کشور یک چالش مهم محسوب می شود.از سویی تغییر مدام تعرفه های واردات به عراق یکی از موانع اصلی برای ورود به بازار این کشور محسوب می شود اما در برابر این مشکلا ت فوق می توانیم شاهد ده ها مزیت دیگر در بازار این کشور باشیم.
وی تصریح کرد:متاسفانه بنگاههای بزرگ کشور در بازار عراق حضور ندارند.و نبود برندها سبب شده کالاهای ایرانی در بازار عراق به خوبی معرفی نشود.و شبکه فروش ایجاد نشده است.
حسینی گفت:دولت آینده عراق بطور قطع خلاف سیاست های ایران عمل نخواهد کرد.وروابط اقتصادی ایران و آمریکا تحت تاثیر روابط سیاسی نیست.