در مرکز تحقیقات فراوری مواد معدنی ایران صورت گرفت :
طراحی، ساخت و راه اندازی تیکنر خمیری در مقیاس بنچ و پایلوت
طراحی، ساخت وراهاندازی تیکنر خمیری در مقیاس بنچ و پایلوت در مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران انجام شد. این اقدام با هدف جلوگیری از آلودگیهای زیستمحیطی و نیز صرفهجویی در هزینههای نگهداری باطلههای صنعتی می باشد.
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران طراحی، ساخت وراهاندازی تیکنر خمیری در مقیاس بنچ و پایلوت با هدف رفع مشکل کمبود آب در صنایع معدنی و همچنین جلوگیری از آلودگیهای زیستمحیطی و نیز صرفهجویی در هزینههای نگهداری باطلههای صنعتی، مراحل طراحی و ساخت تیکنر خمیری در دو مقیاس آزمایشگاهی و پایلوت توسط پایلوت مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با مشارکت دانشگاه تهران در شهریورماه ۱۳۹۷ به اتمام رسید.
نتایج آزمایشهای انجام شده توسط این دو تیکنر بر روی باطله سنگ آهن گل گهر نشان داد که درصد جامد تهریز در تیکنر بنچ و پایلوت به ترتیب به حدود ۵۷درصد و ۶۵درصد رسید.این نتیجه حاکی از صرفهجویی حدود ۱۵ درصدی آب در سیستم تیکنر خمیری نسبت به تیکنرهای معمولی است و به دنبال آن کاهش خطرات زیستمحیطی و هزینههای جاری صنایع را در پی دارد. ظرفیت جامد خشک این تیکنر در مقیاس بنچ ۸.۵کیلوگرم بر ساعت و در مقیاس پایلوت ۵۳۰ کیلوگرم بر ساعت میباشد.
لازم به ذکر است که با توجه به تجربیات حاصل شده در طراحی و اجرای این نوع تیکنرها، توانایی طراحی و ساخت تیکنر خمیری در مقیاس صنعتی در این مرکز به وجود آمد.