سایه سیاسی بر سر تجارت معدن و صنایع معدنی ایران

1 1,012

تجارت خارجی محصولات معدن و صنایع معدنی ایران بررسی شد.
کشور ایران از کشورهای بزرگ صادر کننده مواد معدن و صنایع معدنی می باشد که به سبب تحریم های ظالمانه همیشه این بخش مهم و مولد اقتصاد مورد ضربه واقع شده است .
به گزارش معدن ۲۴،در ۸ماهه نخست امسال اتفاقاتی از قبیل خروج آمریکا از برجام، تنش تجاری چین و آمریکا، نا آرمی های منطقه و … سبب شده اند که تجارت خارجی ایران و بازارهای آن، به مشکلاتی متعددی برخورد .
در گزارش زیر به طور خلاصه وضعیت و عملکرد تجارت خارجی محصولات معدن و صنایع معدنی ایران را بررسی می کنیم .
زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط:
بیشترین ارزش صادراتی را گروه زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط دارند به طوریکه در ۸ماهه نخست ۶میلیون ۵۸۲هزارتن صادرات (۱۱درصد رشد) را به مبلغ ۳میلیارد و ۲۹۸ میلیون دلار (۴۶درصد رشد) به خود اختصاص داده است . فولاد خوزستان بیشترین صادرات در این بین دارد .
مس و محصولات پایین دستی صادراتی به مقدار ۲۲۹هزارتن و به مبلغ ۵۱۴ میلیون دلار را داشته اند که گرچه از لحاظ مقداری ۵۴درصد کاهش را داشته اند ولی به لطف نرخ های جهانی و نرخ دلار از لحاظ مبلغی رشد ۱درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشته اند .
زنجیره سرب و روی : صادرات این شرکت ها در هاله ای از ابهام قرار گرفته است زیرا که عملکرد ماهانه آن ها نشان از عدم صادرات داشت . ولی در ۸ ماهه نخست امسال این صنعت ۱۶۵هزارتن صادرات به مبلغ ۲۷۰میلیون دلار را داشته است که هم از لحاظ مقدار و هم از لحاظ مبلغ فروش ۳۰ درصد کاهش داشته است .
سیمان : این صنعت با مشکلات فراوان باید بیشتر به سمت صادرات روی بیاورد تا بلکه از بازار بی رق و پر عرضه و راکد ایران به بازارهاتی جدیدی برسد . از لحاظ مقداری با صادرات ۱۰ میلیون تنی را در ۸ ماهه نخست امسال ، ۳۹۱میلیون دلار برای این صنعت ارز آوری به همراه داشته است و به نظر با توجه به ظرفیت های بالای تولید سیمان کشور اعم از انواع سیمان و کلینکر باید توجه ویژه ای به بازارهای صادراتی این محصول شود . متاسفانه از لحاظ مقداری نسبت به مدت مشابه فقط ۱ درصد رشد و از لحاظ مبلغ فروش ۳ درصد کاهش را در این بخش داشته ایم.
در کل مجموعا صادرات محصولات معدن و صنایع معدنی کشور در ۸ ماهه نخست امسال ۳۹ میلیون ۸۸۲ هزارتن(۱۰درصد کاهش) بود که مبلغ ۶میلیارد و ۸۷۴ میلیون دلار( ۷درصد رشد نسبت به مدت مشابه ) برای کشور ارز آوری داشته است که نسبت به حجم تجارت جهانی این محصولات واقعا مقدار کمی است و باید تلاش بیشتری برای ورود به بازارهای جهانی انجام داد .

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.