بعد از تجربه موفق فولادسازای ایرانی با تکنولوژی پرد (PERED) توسط شرکت MME حال این شرکت برنامه دارد این روش فولادسازی را به خارج از مرزها صادر کند. بطوریکه ساخت کارخانه ۳۰۰ هزار تنی احیا مستقیم پرد در استان شانکسی چین گام اول و اساسی شرکت MME محسوب می شود. حسن کرباسچی مدیر عامل شرکت ام ام ای در گفتگویی با معدن ۲۴ معتقد است، مصرف پایین انرژی، محصول همگن، هزینه اولیه سرمایه گذاری و هزینه عملیاتی پایین تر در قیاس با سایر تکنولوژی ها، در اختیار داشتن تکنولوژی قابل توسعه و… از جمله مزیت های روش پرد است. مشروح گفت گوی با حسن کرباسچی را در پی بخوانید:
لطفا در مورد آخرین وضعیت واستراژی شرکت MMEبگویید؟
استراتژی شرکت MME در دوران تحریم:
با توجه به شرایط بینالمللی پیش رو، این شرکت با تکیه بر دانش فنی متخصصان داخلی تمام تلاش خود را جهت ارتقاء مستمر تکنولوژی PEREDدر واحدهای راه اندازی شده و درحال اجرا انجام خواهد داد. همچنین طراحی واحدهای مگامدول و سوپرمگامدول نیز در اولویت فعالیت های این شرکت قرار دارد. در حال حاضر تکنولوژی بومی احیا مستقیم در اختیار شرکت MME می باشد. بدیهی است با توجه به راه اندازی موفق طرح های PERED، انتظار می رود حمایت های لازم جهت ارتقاء تکنولوژی PERED و ثبت واحدهای مگا و سوپرمگامدول با جدیت انجام شود. در راستای حمایت از تولید داخلی، شرکت MME به حمایت خود از شرکت های سازنده داخلی برای ساخت تجهیزات اصلی کارخانه احیاء PERED ، ادامه خواهد داد تا در دوران تحریم وابستگی کمتری به تجهیزات خارجی داشته باشیم.
اولویت ها واهداف شرکت MME درخصوص پروژه های موجود و فعالیتهای آتی
اولویت اصلی شرکت ما تکمیل پروژه های جاری از جمله طرح فولاد بافت و پروژه فولاد سازی سپید دشت است. به موازات انجام پروژه های جاری، توجه به توسعه بازار با اولویت حضور در تمام بخش های زنجیره تولید فولاد اعم از خطوط کنسانتره و گندله تا ریخته گری وتولید محصولات فولادی خاص دردستور کار می باشد .
همچنین با توجه به نیاز شرکتهای فولادی کشور به موضوع بهینه سازی خطوط تولید و کاهش مصارف، بخصوص آب، برق و گاز، شرکت MME طرحهای پیشنهادی اصلاحی در زمینه های مذکور را تدوین کرده که در اختیار صاحبان صنایع فولاد قرار خواهد داد.
در قدم بعدی ورود به سایر صنایع معدنی از جمله آلومینیم، مس، سرب و روی و … مورد نظر می باشد و مصمم هستیم با رایزنی ها و استفاده از توان سایر شرکتهای همکار و صاحب صلاحیت به صورت joint venture در این صنایع به عنوان یک شرکت مهندسی ایفای نقش کنیم.
ام ام ای هم اکنون چه طرح هایی در ایران در حال اجرا دارد؟
شرکت MME در پنج طرح فولاد استانی به عنوان پیمانکار در بخش مهندسی و تامین حضور داشته است .پروژه های این شرکت در زمینه احیاء مستقیم عبارتند از طرح احیاء شادگان، احیاء میانه، احیاء بافت، احیاء نی ریز و همچنین فولاد سازی سپید دشت.
همچنین با توجه به موفقیت های چشمگیر تکنولوژی PERED در واحد های احیای راه اندازی شده شادگان،میانه ونی ریز ودر سال حمایت از کالای ایرانی ابلاغ بکارگیری طرح PERED در ظرفیت های زیر یک میلیون تن در کشور انجام و مسئولیت آن به شرکت MME واگذار شد. در این راستا پروژه های بافت۰۲وقروه وبیجار (فولاد کردستان) به این شرکت واگذار ومهندسی طرحهای مذکور شروع شده است.
در حال حاضر طرحهای شادگان،میانه ونی ریز به ترتیب حدود۱۹و۱۵و۱۰ماه است که راه اندازی شده اند وبا حداکثر ظرفیت در حال تولید می باشند.طرح احیای بافت با پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصد در حال اجرا می باشد ومطابق با برنامه ریزی های انجام شده با پیمانکار مجری وکارفرما،انشالله بزودی به تولید خواهد رسید.
همچنین شرکت MME یک پروژه ۳۰۰ هزار تنی احیاء مستقیم در استان شانکسی کشور چین را به عهده دارد که مهندسی وبخشی از تامین این پروژه به طور کامل انجام شده است.
لازم به ذکر است که تمامی پروژه های احیاء مستقیم ذکر شده که به روش ابداعی منحصر به فرد این شرکت تحت عنوان PERED(Persian Direct Reduetion) در حال انجام می باشد.
در زمینه فولاد سازی پروژه های جاری ما شامل طرح فولاد سپید دشت و فولاد کاوه جنوب می باشد.
فاز اول پروژه فولاد کاوه جنوب با ظرفیت ۱.۲ میلیون تن شمش در سال، تکمیل وبه بهره بردار تحویل شده است و فاز دوم آن با ظرفیت مشابه و با پیشرفت ۵۰ درصدی در حال انجام می باشد. درشرکت SKS ، ما مسئول مهندسی و همچنین سوپروایزر راه اندازی می باشیم.
با توجه به اینکه MME متولی پرد در ایران است مشتریان داخلی تا چه اندازه از روش تولید در آهن اسفنجی رضایت دارند؟
همانگونه که قبلا توضیح داده شد در حال حاضر طرحهای شادگان،میانه ونی ریز با این روش در حال تولید می باشند. به گواهی پرسنل محترم بهره برداری طرحهای مذکور( که قبلا در پلنت هایی با سایر تکنولوژی ها فعالیت داشته اند ) این پلنت ها با شرایط بسیار خوب و غیر قابل تصور در حال کار هستند .
تولید محصول وفروش به مشتری در ۴۸ ساعت اولیه تزریق گاز بدون هیچگونه Remet، راه اندازی وبهره برداری ونگهداری راحت کمپرسورهای های واحد های پرد،توزیع دمای همگن ویکنواخت کوره بدلیل تغییرات اساسی در بخش bustle zone کوره و… از ویژگیهای واحد پرد می باشد.
لطفا در مورد مزیت های پرد بگویید؟
-هزینه اولیه سرمایه گذاری وهزینه عملیاتی پایین تر در قیاس با سایر تکنولوژی های
-امکان بکارگیری تکنولوژی بومی PERED درخارج از کشور( صادرات تکنولوژی )
-در اختیار داشتن تکنولوژی قابل توسعه وبهبود بدون نیاز به کسب اجازه از سایر کشورها
-دانش بهره برداری ممتاز برای ظرفیت های مختلف
-سهولت بهره برداری
-مصارف پایین انرژی وهزینه بهره برداری کمتر
-محصول همگن
-تولید محصول با درصد بالای کربن ومتالیزاسیون
-کاهش آلاینده های زیست محیطی
آیا MMEدر خارج از کشور هم برنامه ای برای اجرای پروژه دارد؟
در این زمینه مذاکراتی با کشورهای چین،ترکیه،روسیه وآفریقا انجام شده است ودر این خصوص با شرکت CSTM چین هم توافقنامه همکاری امضاء شده است.
همانطور که ذکر شد شرکت MME یک پروژه ۳۰۰ هزار تنی احیاء مستقیم در استان شانکسی کشور چین را به عهده دارد که مهندسی و تامین این پروژه به طور کامل انجام شده است.
صنعت فولاد ایران بیشتر در کدام بخش ها به خودکفایی رسیده است؟
-تکنولوژی تولید آهن اسفنجی بروش ایرانی پرد(PERED)
-انجام کامل مهندسی کارخانه فولاد سازی توسط شرکت MME
-تامین بسیاری از تجهیزات که قبلا از خارج از کشور انجام می شد مانند انواع پمپ ها-فن ها-کاتالیست های واحد های احیاء و…
-تعمیر ونگهداری وساخت بسیاری از قطعات مصرفی واصلی تجهیزات
-تامین وساخت کلیه Expansion joing،Flexibe hose و…
-تامین وساخت تابلوهای برق،انواع کابلها و…