نجات بنگاه های اقتصادی مهمترین برنامه دوره جدید اتاق بازرگانی/ باید بخش خصوصی را نجات داد
سید حمید حسینی با اشاره به عملکرد اتاق بازرگانی تهران و ایران در دوره هشتم اظهار کرد: عملکرد اتاقها تابعی از شرایط اقتصادی کشور است. گاهی بستر برای فعالیت اتاقهای بازرگانی فراهم است اما گاهی شرایط به صورتی نیست که بتوان کار چندانی انجام داد. دوستان ما در اتاق بازرگانی تهران با شعارهای رنگارنگ و جذابی وارد عرصه انتخابات شدند و بیان کردند به دنبال ایجاد جنب و جوش در اتاق تهران هستند و میخواهند اقتصاد ایران را به اقتصاد جهانی متصل کنند. از سویی دیگر در شعارها مواردی مانند تقویت تشکل ها نیز به چشم می خورد.
وی ادامه داد: اما شاید شرایط به صورتی نبود که بتوانند به دستاوردهای پیش بینی شده دست پیدا کنند. در نتیجه بسیاری از اعضا نیز از عملکرد اتاق بازرگانی تهران دلسرد شدند، به نحوی که حدود ۱۵ نفر در این دوره از انتخابات شرکت نکردند و به نوعی استقبال از انتخابات اتاق بازرگانی تهران کمتر از دوره گذشته شده است.
حسینی افزود: درواقع عملکرد به صورتی نبوده که بتواند افراد را برای حضور در انتخابات تحریک کند. البته همان طور که اشاره داشتم بخشی از این موضوع به عملکرد اتاق بازرگانی و بخشی دیگر به شرایط اقتصادی باز میگردد.
وی همچنین با اشاره به اولویتهای دور نهم اتاق بازرگانی، بیان کرد: از دیدگاه بنده در دوره نهم اتاق بازرگانی باید گروهی وارد شود که بتواند از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده کند. درواقع تجربه دوره هشتم که یک گروهی وارد شد و همه اتاق را به دست گرفت، تجربه چندان موفقی نبود. درنتیجه باید تلاش کرد تا از تمامی ظرفیتهای بخش خصوصی و افرادی که دارای اعتبار هستند، استفاده شود. یعنی اتاق باید بتواند بخش خصوصی را نجات دهد. بخش خصوصی در وضعیت بسیار بدی قرار دارد و اگر اتاقها که مادر تشکلها هستند نتوانند برای نجات آن اقدام کنند، آینده خوبی نه برای اتاق و نه برای بخش خصوصی قابل تصور نیست.
دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق درباره برنامه های جهت حضور در دوره نهم اتاق بازرگانی، اظهار کرد: بدون شک بنده به عنوان یک کار اجتماعی در کنار کارهای تجاری خود احساس مسئولیت می کنم یعنی باید بخشی از وقت خود را به فعالیت های تشکلی اختصاص داد. درواقع حضور در اتاق بازرگانی جزو جایگاه هایی است که می توان به بخشی از وظیفه مان را نسبت به کشور، مردم و جوانان عمل کرده و تجربیات را منتقل کنیم. امیدوار هستیم با مساعد شدن شرایط شکوه دوباره را به اتاق بازرگانی تهران بازگردانیم. متاسفانه در دوره قبل اتاق های تهران و ایران با مسائل حاشیه ای مواجه شدند که این موضوع به اعتبار اتاق بازرگانی لطمه وارد کرد. درنتیجه در این دوره باید برای نجات اتاق و نجات بخش خصوصی اقدام شود.
حسینی ادامه داد: به اعتقاد بنده نجات اتاق بازرگانی و بنگاه های اقتصادی مهمترین برنامه دوره جدید اتاق بازرگانی است که باید به آن توجه داشت.
دبیر کل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق معتقد است؛ عملکرد اتاقهای بازرگانی تا حد بسیاری وابسته به شرایط کشور است.