سال رونق تولید ، فرصتی استثنایی برای جبران

0 1,120

 

تعدادی از کشورهای جهان بجهت ایجاد تحرک در ساختارهای اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی خود از ایده شعار سال استفاده می کنند تا ضمن هدفگذاری فعالیت ها و تلاش های مستمر برای دستیابی به آنها ، همگرایی اجتماعی جهت رفع مشکلات و نقایص موجود را ساماندهی نمایند.

در کشور عزیزمان نیز سال هاست به همت رهبر معظم انقلاب طرح شعار سال اجرایی و اعلام می گردد ولی متاسفانه آنچه در سال های متمادی مشاهده گردیده ، توقف این حرکت اصولی در حد همان شعار و گذر سطحی از کنار آنهاست که از این بابت بی تردید جفایی در حق رهبری و هدر دادن زمان برای رفع کمبود های ملی و دستیابی به سطوح قابل قبول از هدف اعلام شده نتیجه آن بوده است.

کاملا روشن است که برنامه های مصوب شده توسعه کشور که به تایید مقامات و نهادهای قانونی رسیده ، سخت افزار و برنامه کلی است و همچنان که تاکنون نیز مشخص شده بدون عزم ملی یا اجرا نخواهد شد و یا با سطحی نازل در اجرا مواجه خواهد شد وعدم تطبیق تلاش های صورت گرفته با برنامه های بلند مدت نظام از وضعیت معیشتی ، سیاسی و اجتماعی کشور و ملت هویدا است.

شعار های سال در واقع سخت افزار این برنامه ها و مطالبه ملی برای اجرای آنها باید تلقی می شد و با موتور تلاش و جدیت برگرفته از شعار های سالیانه می بایست برنامه کلی اجرا می شد که متاسفانه تاکنون درصد قابل توجهی از این پتانسیل نادیده گرفته شده و اجرایی نشده است.

برای جلوگیری از اطاله کلام و تاسف بر گذشته بهتر است کمی به شعار امسال کهاز دیدگاه اینجانب بسیار پرمحتوا و هوشمندانه طراحی شده بپردازیم. در ادامه برداشت خود از این مرامنامه موجز را بیان خواهم کرد و با احترام به دوستانی که نظرات متفاوتی دارند آنرا تشریح خواهم کرد.

” رونق تولید “یک مانیفست دو کلمه است و دقیقا مانند هر شعار دیگری که می بایست کوتاه و قابل یادآوری باشد ابلاغ شده است.

ابتدا تولید را بشکافیم و سپس به سراغ رونق خواهیم رفت. مفهوم تولید چیست؟ آیا تولید فقط اقتصادی است؟ امکانات مورد نیاز تولید چیست؟ زمینه های تولید کدامند؟ آیا تولید منحصر در اشخاص ،گروه ها ، زمان و مکان خاصی است؟ محدودیت های تولید کدامند؟ انتهای تولید کجاست ؟ و سوالات بی شمار دیگر

شاید بتوان تولید را از ابتدایی ترین همراهان قافله حیات نامید و بشر نیز مانند سایر موجودات از این همراهی استفاده کرده است. رویش و تولید مثل ابتدایی ترین و البته پیچیده ترین مثال های این همراهی تاریخی می باشد. پس می توان تولید را همزاد قطعی موجودات ( اعم از جاندار و بی جان) نامید و تقلای همه آنها برای ادامه حیات یا وجود را تنها با تولید میسر دانست.

پس مفهوم تولید برابر با زندگی است و آن عبارتست از روش ادامه حیات با استفاده از امکانات موجود و یا دستیابی به امکانات جدید بصورت فطری و غریزی و یا اکتسابی و عقلانی است. با این مفهوم کاملا مشخص است است که تولید بسیار فراتر از اقتصاد یا هر رشته دیگری است که فکر کنیم در واقع ظرف اقتصاد برای مفهوم تولید کوچک است .

اما برای دستیابی به تولید نیازمند امکاناتی هستیم. برخی از این امکانات در طبیعت و ذات اشیاء موجوداست و برخی دیگر نیازمند کشف، شناسایی ، ادغام ، استخراج هستند. با توجه به گستردگی مفهوم تولید امکانات بی شماری در خدمت طیف گسترده تولید قرار گرفته است.

تولید انسان، تولید فکر، تولید احتیاجات ، تولید برنامه و در یک کلام تولید آینده زمینه های تولید هستند و همینجا باید اعلام کنم که بنظر بنده شعار هوشمندانه رهبری به همین تنوع اشاره دارد.

کاملا مشخص است که این همه زمینه تولید منحصر در هیچ گروه و بخش خاصی ازجامعه و زندگی ما نیست و تک تک افراد در این تولید نقش اساسی و مهمی ایفاء خواهند کرد.

هدر دادن منابع حد نهایی تولید است و تا جایی که تولید زاینده باشد و خواهان داشته باشد توسعه خواهد یافت. ( بحث تولید مفید و مضر در این مقاله نمی گنجد وگرنه آن هم از مباحث قابل بررسی می باشد)

تولید را انتهایی نیست. اگر فرض اولیه را محترم بداریم و تولید را همردیف حیات بدانیم پس تا هستیم باید به تولید و پیشرفت حاصل از آن فکر کنیم.

اگر بخواهیم از این قسمت نتیجه ای بگیریم باید تولید مولد و حیات بخش ،همگانی، فرابخشی ، بدون محدودیت و بی انتها را محتوای شعار امسال بدانیم.

اما رونق نیز دارای مفهومی است که نشان از نادیده نگرفتن تلاش های قبلی در زمینه تولید دارد. این کلمه با پذیرش وضع موجود ، بر ناکافی بودن آن و تلاش برای دستیابی به سطوح بالاتری را هدفگذاری کرده است تا تولیدی با کیفیت ، مفید ، اقتصادی، اجتماعی و انسانی در دستور کار متولیان امور قرار بگیرد.

تولید دانش، فن آوری ، صنعت ، اقتصاد ، سیاست ،عدالت ، تجارت ، اخلاق ، دیانت ، تدبیر و مدیریت، دفاع و تجهیزات آن و تمامی بخش های زندگی فردی و اجتماعی ملت غیور ایران باید امسال رونق واقعی بیاید .این مفهوم شعار سال اعلام شده رهبر معظم انقلاب است .

شایسته است سریعا مسئولین نسبت به تهیه لیستی از کمبودها و نقایص فعلی تهیه تا بسرعت برنامه جبرانی بر اساس اولویت ها و منابع در دسترس تهیه و نقایص برطرف و افق های مد نظر نظام دست یافتنی تر جلوه نماید.

کوتاهی در شناسایی نواقص و رفع آنها که سبب کاهش امید ملت و جاماندن کشور از برنامه های خود است گناهی نابخشودنی است و وجدان متولیان امین ملت هرگز با آن سازگار نخواهد شد و ملت مومن و انقلابی نیز این کوتاهی را نخواهد بخشید.

بامید روزهای شکوفایی برای کشور عزیزمان و ملت بزرگ ایران

تقی ممتازان

منبع اقتصاد بومی
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.