درسال رونق تولید از سوی دبیر سندیکا مطرح شد
التزام عملی دولت به توجه بیشتر به مسیر طراحی شده رهبری در سال ۹۸ برای رونق حوزه تولید و لزوم رفع موانع تولید از سوی مجلس و دولت
امیر حسین کاوه دبیر سندیکا در راستای نامگذاری سال ۹۸ بنام « رونق تولید» توسط مقام معظم رهبری اظهار داشت؛
الزامات و بایدهای رونق تولید توسط رهبری در یک دهه گذشته طراحی و تدوین و ابلاغ شده است و میبایست در حوزه عملکردی، قوانین موجود اجرا و یا قوانین جدیدی در راستای رفع موانع تولید و بهبود اوضاع کسب و کار تدوین و اجرا شود.
وی اشاره داشت طبق رهنمودهای پیشین مقام معظم رهبری الزامات رونق تولید شامل هفت بند مهم به شرح ذیل است
گماردن مدیران کارآمد، متعهد، بانشاط و پرانگیزه در بخش های تولید
دخالت دادن مردم در عرصه تولید با بهره گیری ازسیاستهای اصل ۴۴
گسترش صادرات و طرفهای صادراتی
تامین امنیت سرمایه گذاری
ثبات سیاستها و قوانین و حذف قوانین دست و پاگیر
اثبات حسن عمل و صحت عمل ایرانی از طریق صادرات اجناس و کالا های مرغوب داخلی وجلوگیری از تولید کالای نامرغوب
جلوگیری از واردات بی رویه کالاهایی که مشابه داخلی به حد کافی دارد
کاوه در بر نقش آحاد مردم در خصوص حمایت از تولیدات داخلی رونق تولید و ترویج بیشتر مصرف کالاهای داخلی تاکید نمود و اضافه کرد در صنایع مختلف شاهد رشد داخلی سازی هستیم
وی ابراز امیدواری کرد در سال جدید کارفرمایان همه ی کالاهای مورد نیاز خود را در صورتیکه در داخل تولید می شود از کارخانجات ایرانی تامین کنند تاهم از خروج منابع ارزی جلوگیری شود و هم تولید داخل رونق گرفته و ثبات و ایجاد اشتغال، رو به رشد قرار گیرد.
وی همت مضاعف، همدلی و بهره مندی از قابلیت های داخلی وتکیه بر توانمندی های صنایع کشور را رمز موفقیت و عبور دولت از مشکلات صنعتی و اقتصادی کشور دانست و تاکید کرد ایمان به جوانان در مدیریت و اعتماد به صنایع از منظر تولیدات داخلی، میبایست سرلوحه مدیران و مسولان دولتی و کلیه کارفرمایان قرار گیرد تا برخی از مشکلات مرتفع یا به حداقل برسد.
لزوم تصویب طرحی ویژه برای رونق تولید در سال ۹۸
کاوه دبیر سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیلفولادی دراین گفتگو ازطرح های رونق تولید و عملکرد مرتبط در سالهای گذشته گفت:
طرح های رونق تولید در تیرماه ۱۳۹۵ با اهداف تامین سرمایه در گردش و وام های بانکی کلید خورد.این طرح شامل ارایه تسهیلات به واحدهای کوچک و متوسط به تولیت صمت و کارگروه های رفع موانع تولید استانی و همکاری بانکها بود. پس از این در سال ۹۶ وزارت صمت با راه اندازی سایت بهین یاب، فرایند فوق را مکانیزه و ثبت نام متقاضیان تسهیل شد ولی با توجه به اینکه دست تولید کننده زیر چرخ بانکهای سود جو می رفت موفقیت آمیز نبود و چه بسا تولید کنندگان را درگیر مصیبت بزرگی به نام ربح مرکب کرد.
ویگفت این تسهیلات قرار بود جهت تامین سرمایه در گردش مورد نیاز، تامین منابع مالی طرح های نیمه تمام و بازسازی ونوسازی واحدهای تولیدی بوده و بر اساس دستور العمل مصوب صمت، اجرایی گردد ولی هم بودجه نامناسب و هم شرایط اخذ وام مشکل بود و هم اینکه بانک ها از کارخانه ی تولیدی که با مشکل ۱۰ درصد سود واقعی کارشان بود با قراردادهای مشارکت مدنی سود های بالاتر از ۱۸ درصد طلب می کردند که با احتساب کارمزد و جرائم به بالاتر از ۲۵ درصد می رسید.
ایشان در انتها اظهار داشت همانگونه که به نظر می رسد عملکرد در سالهای ۹۵ و ۹۶ مناسب نبوده و سال ۹۷ هم انحراف بسیار بالایی دارد و نشان از عدم موفقیت طرح در سالهای گذشته را بدلایل مختلف را میدهد.
وی اظهار امیدواری کرد با تعامل وزارت صمت و اقتصاد و بانک مرکزی و با مشورت گرفتن از اتاق های بازرگانی و تشکل های تخصصی ملی ؛ طرح ویژه ای و همه جانبه ای با ضمانت اجرایی و عملیاتی برای رونق تولید در سال ۹۸ طراحی گردد که مشکلات تولیدکنندگان را کمرنگ یا مرتفع نماید. و حتماً مصوبه مجلس در خصوص ممنوعیت دریافت ربح مرکب از تولید کنندگان اجرایی شود.
کاوه در انتها با توجه به جاری شدن سیل در برخی استانها گفت :
اعضا و کارخانجات عضو سندیکا آمادگی دارند تمامی لوله های خطوط انتقال آب و گاز و نفت را ترمیم و بازسازی کنند و با همکاری با وزارت نیرو و نفت در رفع مشکل پیش آمده بصورت اورژانسی وارد عمل شوند و هم چنین کارخانجات این سندیکا می توانند لوله و پروفیل فولادی لازم برای ساختمان ها و درب و پنجره ها و گاردریل های جاده ها و مبلمان شهری آسیب دیده را در کمترین زمان ساخته و تحویل شهرداری ها و مردم دهند.