صادرات بیش از ۱۰۰ میلیون دلاری گهر زمین در سال ۹۷

0 696

معاون بازرگانی شرکت سنگ آهن گهر زمین گفت: پارسال حدود ۱ میلیون تن محصولات این شرکت به خارج از کشور صادر شد و ارزش صادراتی آن بیش از یکصد میلیون دلار بود.

«محسن مصطفی پور» امروز در گفت وگوی اختصاصی با سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: شرکت سنگ آهن گهر زمین با توجه به برنامه ریزی های انجام شده پس از برگزاری آخرین مجمع خود، در نظر دارد افزایش استخراج را به عنوان یکی از مهمترین اهداف امسال خود در دستور کار قرار دهد.
وی ابراز امیدواری کرد با افزایش تجهیزات و ماشین آلات و بهره گیری از فناوری های روز بتوان به هدف یاد شده دست یافت.
به گفته این مقام مسئول، استراتژی گهر زمین در زمینه تولید و صادرات، در وهله نخست تامین نیازهای داخلی و پس از آن صادرات است.
وی یادآور شد: هرچند سال گذشته صادرات این شرکت وضعیت مطلوبی داشت، اما به دلیل نوسانات فولاد کشور، باید فضای تزریق مواد اولیه مورد نیاز را مدیریت می کردیم و به همین دلیل حمایت بیشتر از تولیدات داخلی را مبنای کار خود قرار دادیم؛ بر این اساس صادرات را مدیریت کردیم تا از تامین نیازمندی های داخلی پیشی نگیرد.
مصطفی پور خاطرنشان کرد: امسال در نظر داریم تا ابتدا فولادسازان داخلی را حمایت کنیم و پس از آن با افزایش استخراج و تولید، بعد از تامین نیاز داخلی به افزایش صادرات بپردازیم.
وی گفت: تمرکز تولید گهر زمین در این مرحله، تولید کنسانتره سنگ آهن به عنوان یکی از مرغوب ترین کنسانتره های تولیدی در کشور است و پس از آن تا پایان شهریورماه با راه اندازی کارخانه گندله سازی، تولید و صادرات گندله را در نیمه دوم سال در برنامه خواهیم داشت.
معاون بازرگانی شرکت سنگ آهن گهر زمین تصریح کرد:‌ پارسال حدود ۶۰۰ هزار تن محصولات این شرکت به خارج از کشور صادر شد و ارزش صادراتی آن بیش از یکصد میلیون دلار بود.
وی بیان داشت:‌ عمده این محصولات به چین و هند صادر شد و با تولید کنسانتره، پس از رفع نیازهای داخلی آن را به همین کشورها و مقاصد جدید صادر خواهیم کرد.
مصطفی پور ادامه داد: ‌تولید انواع محصولات از جمله کلوخه سنگ آهن، سنگ دانه بندی، کنسانتره و گندله در این شرکت در دستور کار است و افزایش تولید و استخراج محصولات از ۱۸ میلیون تن در پایان سال ۹۷ به ۲۵ میلیون تن در سال جاری پیش بینی و هدفگذاری شده است.
این مسئول شرکت گهر زمین اظهار داشت: ‌در مجموع احداث پنج خط تولید کنسانتره در برنامه های این شرکت است که خط ۳ تولید کنسانتره تا دهه فجر ۹۸ به بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت:‌ مذاکرات احداث خط ۲ گندله سازی به ظرفیت پنج میلیون تن نیز در حال انجام است و امیدواریم علاوه بر خط سه تولید کنسانتره خطوط چهار و پنج هر یک به ظرفیت دو میلیون تن نیز در سال های آینده احداث خواهند شد.

** آثار تحریم ها
مصطفی پور در ادامه، منکر تاثیر تحریم ها بر فعالیت های این شرکت نشد و گفت: هرچند بخشی از درآمدهای شرکت به دلیل افزایش هزینه های ناشی از دور زدن تحریم ها از دست رفت، اما بهرحال راه عبور از تحریم ها را پیدا کردیم.
وی افزود: هرچند در شرایط تحریم های ظالمانه همچنان مشتریانمان را حفظ کرده ایم، اما مشکلاتی برای شرکت های خریدار محصولات گهر زمین ایجاد شده که از جمله مهمترین آنها افزایش هزینه های حمل و نقل است.

** تلاش برای بومی سازی خطوط تولید
معاون بازرگانی شرکت سنگ آهن گهر زمین ادامه داد: خطوط کارخانجات تولید کنسانتره تا ۹۰ درصد قابلیت بومی سازی دارد، اما دانش فنی خطوط ساخت گندله از خارج کشور تامین می شود.
وی گفت: تحریم ها در مسیر ساخت و راه اندازی این خطوط تاثیر منفی داشته، اما در تلاشیم با تبدیل تهدید تحریم ها به فرصت، کوشش مان را مضاعف کرده و داخلی سازی را هر چه بیشتر محقق کنیم.
برپایه این گزارش، شرکت سنگ ‌آهن گهرزمین، با دستور «اسحاق جهانگیری» وزیر وقت صنایع و معادن در تاریخ ۲۸ بهمن ماه سال ۸۳ و به منظور بهره ‌برداری از آنومالی سنگ‌آهن شماره سه گل‌گهر با ذخیره ۶۴۳ میلیون تاسیس شد.
این شرکت برای چهار هزار و ۵۰۰ نفر بطور مستقیم اشتغالزایی ایجاد کرده که ۹۰ درصد آنان را نیروهای بومی تشکیل می دهند.
گهر زمین با استخراج ۱۷.۵ میلیون تن سنگ آهن، بزرگترین عملیات معدن کاری سنگ آهن را در سال گذشته در کشور انجام داد

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.