خنثی سازی فشار تحریم فولاد با کاتالیست های ایرانی/ رونمایی از یک محصول با ارزش در آینده نزدیک

0 1,795

 

شرکت گسترش فناوری خوارزمی یکی از شرکت های پیشرو در تولید محصولاد دانش بنیان در کشور محسوب می شود. تولید محصول کاتالیست این شرکت روز به روز جایگاه ویژه ای در صنایع کشور بخصوص صنعت فولاد پیدا کرده است. بطوریکه تولیدهای این شرکت خالق محصول نوین در شرکت های فولاد خوزستان، توسعه آهن و فولاد گل گهر، فولاد غرب آسیا و … سبب شده تا علاوه بر کاهش ارزبری برای این گروه از صنایع، آثار منفی تحریم های ظالمانه دولت آمریکا که سبب کند شدن تراوت تجاری شده است را به حداقل ممکن برساند.

سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴ با حسن نوایی مدیرعامل شرکت گسترش فناوری خوارزمی گفتگوی مفصل انجام داده است که متن آن در پی می آید:

آقای مهندس نوایی خوشبختانه با حمایت هایی که در سالهای گذشته انجام شده، امروز در خصوص کاتالیست های مورد نیاز صنعت فولاد به خودکفایی رسیده ایم، از فعالیت های سال ۹۸ خوارزمی در صنعت فولاد برای مخاطبین ما توضیحاتی را می فرمایید؟

در سال های اخیر با حمایت های بی دریغ مدیران صنعت فولاد و تلاش های شبانه روزی کارشناسان و متخصصان فعال در این حوزه، توانستیم به این موفقیت دست یابیم که کشور عزیزمان ایران را در این گذرگاه سخت اقتصادی از ورود کاتالیست های استراتژیک مورد نیاز این صنعت بی نیاز گردانیم و علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، فشار تحریم های ظالمانه را بر صنعت فولاد کمتر کنیم.

شرکت گسترش فناوری خوارزمی در سال ۹۸ با تلاشی مضاعف در صنعت عظیم فولاد، پروژه های متعددی را آغاز کرده و برخی را به انجام رسانده است. بارگذاری کاتالیست های بزرگترین مگا ماژول احیاء مستقیم کشور در مجتمع ذوب آهن پاسارگاد با موفقیت انجام شده و در مراحل نهایی خود قرار دارد. تیم مهندسی فرآیند خوارزمی در کلیه مراحل بارگذاری نظارت عالیه داشته و با تلاش های شبانه روزی تیم اجرایی پاسارگاد، این پروژه با رکوردی جهانی در سرعت ساخت و راه اندازی واحد تولید آهن اسفنجی، شهریور ماه سال جاری راه اندازی خواهد شد. همچنین پروژه عظیم تخلیه و بارگذاری ۳۰ مخزن جاذب های سولفورزدایی شرکت فولاد خوزستان، جزء موفقیت های این شرکت در حوزه خدمت رسانی به خانواده بزرگ فولاد بود و در حال حاضر در حال اجراست.

از سوی دیگر واحد سولفورزدایی مگاماژول کوثر که یکی از واحد های عظیم تولید آهن اسفنجی شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر می باشد و جاذب های سولفورزدایی آن توسط این شرکت تولید و بارگذاری شده بود، با نظارت عالیه تیم مهندسی خوارزمی در خرداد ماه سال جاری وارد فاز بهره برداری صنعتی گردید.

 با توجه به اهمیت و اولویت صنعت فولاد برای مجموعه خوارزمی که حضرتعالی همواره بر آن تاکید داشته اید، آیا برنامه ای برای توسعه فعالیت های خود در این حوزه دارید؟

در حال حاضر خطوط تولید مربوط به اقلام مورد نیاز صنعت فولاد یعنی کاتالیست های احیاء مستقیم و جاذب های سولفورزدایی با حداکثر ظرفیت و در دوشیفت مشغول تولید هستند. همچنین این شرکت چندین پروژه بهنگام سازی و ارتقاء فناوری ماشین آلات خطوط تولید مذکور را در واحد فنی-مهندسی در حال اجراء دارد که کلیه خطوط تولید را تا نیمه سال جاری به پیشرفته ترین فناوری های خلاقانه تولید مجهز خواهند نمود. علاوه بر آن طرح توسعه این خطوط در برنامه سال جاری واحد تولید قراردارد که افزایش قابل توجهی را در ظرفیت تولید این نوع کاتالیست ها، تا پایان سال جاری ایجاد خواهد نمود و حتی امکان صادرات محصولات این شرکت را نیز فراهم می نماید.

شایان ذکر است که با توجه به موفقیت این شرکت در انعقاد چند قرارداد بسیار بزرگ تولید کاتالیست های احیاء مستقیم و جاذب های سولفورزدایی، افزایش ظرفیت تولید برای تحویل دهی هرچه سریعتر کالای مورد نیاز مشتریان برای این مجموعه یک نیاز حیاتی است.

 حضور خوارزمی در بزرگترین بخش اقتصاد ایران، یعنی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در سال جاری با چه استراتژی انجام خواهد شد؟

شرکت خوارزمی از سال های گذشته استراتژی جامع و بلند مدتی برای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی داشته و علی رغم فعالیت های گسترده ای که در راستای دستیابی به فناوری تولید صنعتی و راه اندازی خطوط تولید محصولات مربوط به این صنعت مادر داشته، همواره کوشیده ایم تا صبورانه و محکم گام برداریم تا بتوانیم پله پله با ایجاد ظرفیت، اطمینان از کیفیت و تحویل دهی به موقع علاوه بر جلب حداکثری رضایت مجتمع های پالایشگاهی و پتروشیمی، حضوری بلند مدت و حتی قدرتمند تر از صنعت فولاد را در صنعت نفت ایجاد نماییم. در همین راستا، اخذ تائیدیه کمیته کاتالیست شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران بر روی اغلب کاتالیست های تولیدی این شرکت یکی از اقدامات زیرساختی جهت ایجاد اطمینان از کیفیت محصولات نزد مشتریان بود که البته فرآیند اخذ تاییدیه در خصوص چند کاتالیست باقیمانده نیز در حال انجام است.

مطابق با برنامه میان مدت شرکت خوارزمی جهت حضور در صنعت نفت، در ماه های گذشته درخواست های متعددی را از سوی شرکت های محترم پالایشگاهی و پتروشیمی داشته که ارائه پیشنهادات فنی و مالی هر یک بر اساس زمانبندی پروژه ها انجام شده و نیز در مناقصات مرتبط نیز حضوری صد در صدی داشته ایم که برخی از این پروژه ها در مراحل نهایی مذاکرات عقد قرارداد، پیگیری می شوند.

انعقاد دو قرارداد تامین کاتالیست های مورد نیاز شرکت های پتروشیمی پردیس و سبلان، یکی از گام های اساسی این شرکت جهت نیل به اهداف از پیش تعیین شده سال ۹۸ در این حوزه می باشد.

 بسیاری از شرکت های دانش بنیان، پس از دستیابی به بازار هدف و تولید انبوه و کسب سرمایه لازم از ماهیت دانش بنیان خود فاصله می گیرند و درگیر مشکلات و مسائل روزمره تولید و فروش بیشتر می شوند، آیا خوارزمی استراتژی جهت برون رفت از این چرخه ناسالم دارد؟

از آنجا که بر خلاف بسیاری از شرکت های تولیدی، پایه گذاران و مدیران ارشد این مجموعه همگی خود جزء توسعه دهندگان دانش فنی تولید کاتالیست و محصولات استراتژیک دیگری در کشور بوده اند، همواره روحیه پژوهش و توسعه را حفظ کرده و فعالیت های این بخش را در اولویت قرارداده اند. حتی در خصوص محصولاتی که خطوط تولید آنها با حداکثر ظرفیت در حال تولید است و قراردادهای متعددی برای ماه های آتی دارند، پروژه های متعددی جهت بهینه سازی کیفی و کمی این محصولات در بخش پژوهش و توسعه شرکت در حال انجام است.

شرکت خوارزمی در یک همکاری استراتژیک با پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان بزرگترین ارگان پژوهشی صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، اقدام به ایجاد دانش فنی طراحی و ساخت واحد های تولید هیدروژن مورد نیاز واحد های پالایشگاهی و پتروشیمی به صورت EPC نموده است. مذاکرات نهایی جهت انعقاد چند قرارداد نیز در همین زمینه در حال انجام است.

 خوارزمی در پنجمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس با شعار Total Solution حضور یافت که موجب توجه صاحبان صنعت قرار گرفت، آیا اقدام عملی در راستای تحقق این شعار انجام شده است؟

خوشبختانه پیش از اطلاع رسانی در خصوص «راهکار جامع» یا «Total Solution» به عنوان رویکرد نوین شرکت خوارزمی، زیرساخت های مربوطه فراهم شده و برخی از فعالیت ها نیز از قبل آغاز شده بودند. این شرکت در حال حاضر امکان ارائه کلیه خدمات مطرح شده در راهکار جامع را دارا بوده و بسیاری از این خدمات به مشتریان شرکت ارائه شده اند. به عنوان مثال در بخش خدمات بازرگانی، خدمات مهندسی خرید برای تامین برخی از کالاهای مورد نیاز چندین مجتمع صنعتی در حال اجرا هستند. خدمات پایش پارامتر های عملیاتی و بهره برداری که یکی از خدمات مشترکی است که این شرکت به کلیه مشتریان خود به صورت رایگان ارائه می نماید. علاوه بر آن طی قراردادهایی جداگانه در حال ارائه خدمات نظارت عالیه بر بهره برداری و عملیات به چند واحد تولید آهن اسفنجی هستیم. خدمات عیب یابی و رفع عیب نیز در یکی از مجتمع های فولادی که این شرکت افتخار تولید کاتالیست های مورد نیازش را داشت، ارائه شده است.

با توجه به تاکید حضرتعالی بر مبحث پژوهش و توسعه، در صورت امکان توضیحات بیشتری در خصوص فعالیت های این بخش در خوارزمی ارائه بفرمایید؟

از مجموع بیش از ۲۸۰ نفر پرسنل شرکت گسترش فناوری خوارزمی، حدود ۷۰ نفر در آزمایشگاه ها و پژوهش و توسعه فعالند که خود حاکی از اهمیت واقعی این بخش در رویکرد استراتژیک ماست. انعقاد قرارداد تولید کاتالیست های ویژه پکیج های تولید هیدروژن با شرکت فولاد غرب آسیا یکی از اقدامات جسورانه واحد پژوهش و توسعه بود. توسعه کاتالیست های مرکاپتان زدایی با مشارکت مجتمع پتروشیمی خارک نیز پروژه ای است که اولویت بالایی را به خود اختصاص داده است.

همچنین با توجه به وجود زیرساخت های علمی و تجهیزات مورد نیاز، تولید چندین کاتالیست مختلف مورد نیاز صنایع مختلفی نظیر صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی در مقیاس های آزمایشگاه و نیمه صنعتی آغاز شده اند که به زودی برخی از آنها وارد فاز تولید صنعتی می شوند.

 و اما در پایان، منتظر شنیدن خبرهای خوشی هستیم که قولش را داده بودید.

یکی از آن خبرها که تولید یکی از استراتژیک ترین محصولات مورد نیاز صنعت فولاد است که همواره وابستگی فراوانی را به چند شرکت معدود در سراسر جهان ایجاد کرده و در برهه های حساسی همچون اکنون مشکلات عدیده ای را برای کشور ایجاد کرده را به دلیل حساسیت موضوع هنوز نمی توانیم با جزئیات کامل اعلام کنیم و انشاء الله در یک ماه آینده طی یک کنفرانس خبری دستیابی به فناوری تولید صنعتی آن را به اطلاع خانواده فولاد و هموطنان عزیز خواهیم رساند.

اما خبر دوم، احداث بزرگترین خط تولید صنعتی ۱۰۰% بومی مونولیت و کاتالیست های خودرو برای اولین بار در ایران است که با حمایت دو شرکت معظم خودرو ساز داخلی در حال اجراست و نخستین محصولات آن در ماه های پیش رو به صنعت خودرو کشور تحویل خواهند شد. جزئیات این طرح را هم در ماه های آتی طی یک کنفرانس خبری مشترک با خودروسازان به اطلاع عموم خواهیم رساند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.