معدن ۲۴گزارش می دهد

توسعه معدنی سیستان و‌بلوچستان با دستور وزیر صمت شتاب می گیرد/استفاده از بندر چابهار در الویت قرار می گیرد

0 739

زیر صنعت، معدن و تجارت روز پنج شنبه در ادامه سفرهای استانی خود که عموماً در روزهای تعطیل آخر هفته انجام می شود، به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد تا از نزدیک در جریان مهمترین مسایل و مشکلات حوزه صنعت، معدن و تجارت در این استان پهناور جنوب شرقی کشور قرار بگیرد.
در اینگونه سفرها برخی موارد نیاز به تصمیم گیری در مرکز و دستگاه های دیگر است که مورد پیگیری قرار می گیرد و برای مواردی که در خود استان قابل پیگیری است نیز تصمیات لازم اتخاذ می شود.
سیستان و بلوچستان که مقصد این هفته سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت بود، بر اساس آمار ارایه شده در آن ۱۱۴۰پروانه بهره برداری صادر شده و این پروانه ها زمینه اشتغال برای ۲۵هزار نفر را به صورت رسمی و اسمی فراهم می کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر از شهرک صنعتی زاهدان (طرح کاشی و شنگار و کارخانه پلیمر پاکت زاهدان)، شهرک صنعتی رامشار(محل اجرای پروژه آریا تایر هامون ) و کارخانه لوله های GRP بازدید کرد و در نشست با فعالان اقتصادی در شورای اداری استان نیز از نزدیک در جریان مهمترین دغدغه های فعالان این حوزه قرار گرفت.
رضا رحمانی همیشه تاکید داشته است که دنبال ایجاد یک موتور محرک صنعتی و معدنی در مناطق محروم کشور است و در همین راستا برای ۱۲ استان محروم کشور در وزارت صمت دفاتر ویژه ای راه اندازی کرده و بر اساس شاخص های توسعه ای این استان ها، برنامه ریزی های لازم انجام می شود.
بر اساس رتبه بندی این شاخص ها، ۱۲ استان مدنظر در اولویت کاری قرار گرفته اند که استان سیستان و بلوچستان را می توانیم اولین استان مورد توجه از این منظر قلمداد کنیم.
البته از زمان معرفی رحمانی به عنوان وزیر صمت، دو جلسه شورای معاونین برای مباحث مربوط به استان در تهران تشکیل شد و رضا رحمانی یک مصوبه نیز به همه معاونت ها و سازمانهای زیرمجموعه وزارتخانه داد تا با نماینده تام الاختیار خود در جلسات ماهانه در خصوص مسایل صنعت و معدن و تجارت استان شرکت کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت جهت استفاده حداکثری از ظرفیت های بندر چابهار در سیستان و بلوچستان همچنین هفته گذشته دستور داد که دو کشتی با ظرفیت بیش از ۱۳۰ هزار تن از بندر امام برای تخلیه به چابهار بیاید و کشتی های بعدی نیز به مقصد چابهار در نظر گرفته شده است.
هم اکنون فقط از ۱۰ درصد ظرفیت این بندر استفاده می شود و اجرای این گونه برنامه ها برای رونق بخشی به این بندر و متعاقب آن توسعه چابهار و استان قابل شایسته است.
همچنین مطالعات بخش معدن نیز با تاکید ویژه وزیر صمت شتاب داده شده است و پیش بینی می شود که در نیمه دوم امسال از یکی از بزرگترین معادن شگفت انگیز کشور با حضور وزیر صمت در این استان رونمایی شود.
اینکه سیستان و بلوچستان در جهاتی کم برخوردار و به نوعی دارای محرومیت هایی است تردیدی نیست با این حال بدور از هر گونه مسئولیت گریزی، حداقل در چارچوب وظایف وزارت صمت ظرفیت های موجود از جمله حوزه معادن مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
در بخش اکتشافات معدنی که مبنای توسعه معدنی است طی یکسال گذشته گام های بزرگی برداشته شده و چندین برابر گذشته در این خصوص اقدام شده است.
با توجه به ماموریت ابلاغ شده به سازمان ایمیدرو، این سازمان در استان فعال تر شده و بازسازی معادن کوچک از سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
طبق مطالعات مقدماتی انجام گرفته، استان دارای ذخایر بسیار مناسبی در برخی محصولات معدنی است و با توجه به مطالعه ۴۰۰ پهنه معدنی در سطح کشور، راه اندازی چند طرح بزرگ معدنی در کشور و این منطقه در دستور ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار دارد.
همچنین اجرای طرح های بزرگ فولاد و مس در چابهار نه تنها برای استان، بلکه صنعت کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
اجرای طرح مس چابهار نیازمند اجرای راه آهن بود که با موافقت مقام معظم رهبری و مصوبه هیات دولت، موضوع در دستور کار قرار گرفته و با توجه به سرمایه گذاری اولیه بالغ بر ۴ هزار میلیارد تومانی در این واحد صنعتی می تواند به تحول صنعتی استان کمک شایان توجهی نماید

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.