فعال اقتصادی:

خودتحریمی ها بیش از تحریم ها به صادرات ضربه زده است

0 1,158

یک فعال اقتصادی و تاجر فولاد گفت: ‌سردرگمی که وزارتخانه درخصوص مسائل صادراتی با وضع عوارض صادراتی ایجاد کرده، همچنین آماده نبودن زیرساخت های بنادر، گمرک، حمل و نقل جاده ای، ریلی و غیره به مثابه نوعی خودتحریمی بر صادرات ضربه زده است.

«تقی ممتازان» امروز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ خاطرنشان کرد:‌ تحریم ها نتوانست زیاد روی صادرات اثرگذار شود و بخش فولاد توانست از موانع تحریمی عبور کند.
وی بیان داشت: بخش فولاد توانست بازار و مشتریان خود را با کاهش قیمت ها و افزایش کیفیت تولید فولاد خود حفظ کند.
ممتازان معتقد است حتی در شرایط نامساعد تحریم، شرکت های تولیدی وظیفه شان را به خوبی انجام دادند، اما شرکت ها بیشتر از تحریم های داخلی ضربه خوردند.
این فعال اقتصادی اضافه کرد: اکنون تولید سیمان در کشور به دلیل ناتوانی در صادرات، در حال افت کردن است، زیرا هر تن کلینکر ۱۸ دلار ارزش دارد، اما هزینه حمل آن تا بنادر ۱۵ دلار در هر تن است.
وی گفت:‌ مگر می شود کشتی ۵۰ هزار تنی برای صادرات سیمان فله یک ماه در بندر پهلو بگیرد؟ و اینها موانعی است که داخلی است و ربطی به تحریم ها ندارد، بلکه نتوانسته ایم آنها را به خوبی مدیریت کنیم.

** محدود شدن صادرات آهن اسفنجی
ممتازان درخصوص دلیل محدود شدن صادرات آهن اسفنجی، افزود: صادرات آهن اسفنجی به دلیل کمبود تولید محدود شده، زیرا تا زمانی که گندله مورد نیاز واحدهای احیاء فراهم نشود و آنها با ظرفیت کامل کار نکنند، ظرفیت اضافه ای برای صادرات نخواهیم داشت.
به گفته وی، واحدهایی مثل فولاد مبارکه نیاز به تامین گندله برای تولید و صادرات آهن اسفنجی دارند، اما در این زمینه کمبود وجود دارد.
این فعال اقتصادی بیان داشت: کمبود گندله و کنسانتره به بخش معدن بازمی گردد و این مسائل به این دلیل است که سرمایه گذاری خوبی در این بخش انجام نشده است.
وی ادامه داد: اکنون واحدهایی نظیر صبافولاد، فولاد کاوه جنوب کیش و غیره به مصرف کننده شدید آهن اسفنجی تبدیل شده اند و گندله لازم برای تولید آهن اسفنجی به دستشان نمی رسد؛ این موضوع امتیاز منفی برای وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
ممتازان تاکید کرد:‌ واحدهایی مثل گل گهر و چادرملو نباید در سال های گذشته فولادساز می شدند، اما امروز شمش و میلگرد تولید می کنند و باید ظرفیت لازم برای آنها پیش بینی می شد تا بتوانند کار کنند تا امروز مشکل در صادرات آهن اسفنجی نداشته باشیم.

وی یادآور شد: ‌از ابتدای امسال مشکل تامین در واحدهای احیا ایجاد شد، اما معاونت معدنی وزارت صمت توجهی به آن نکرد.

** وضعیت صادرات فولاد ایران
ممتازان درخصوص وضعیت امسال صادرات فولاد ایران نیز گفت: صادرات فولاد و محصولات فولادی همچنان ادامه خواهد داشت، زیرا مازاد تولید شمش و اسلب داریم و تولیدات کارخانجات القایی نیز با کیفیت خوب به بازار وارد می شود.
وی اظهار داشت:‌ به نظر نمی رسد امسال مشکلی در تولید شمش و اسلب باشد، زیرا باید به میلگرد تبدیل شود و با توجه به محدودیت صادرات فولاد مبارکه، در بخش اسلب ظرفت مازاد برای صادرات وجود دارد.

** صادرات ۱۲ میلیون تنی فولاد
این تاجر فولاد بیان داشت:‌ اگر موضوع صادرات میلگرد فعال شود و علاوه بر ذوب آهن که به افغانستان صادرات می کند، شناسایی بازارهای صادراتی در آفریقا و آمریکای جنوبی نیز در دستور کار شرکت ها قرار گیرد، می توان صادرات ماهانه یک میلیون تنی را پیش بینی کرد.
وی افزود:‌ تا امروز حدود هفت میلیون تن اسلب، میلگرد و سایر محصولات فولادی صادر شده و اگر همین روال ادامه داشته باشد، تا پایان سال ۱۲ میلیون تن صادرات به ثبت خواهد رسید.
ممتازان در زمینه صادرات تاکید کرد:‌ باید زیرساخت های لازم از جمله توسعه بنادر و به روز رسانی گمرک انجام شود و صادرکنندگان نیز بتوانند به راحتی سفارش گرفته و کشتی ها در بنادر پهلو بگیرند تا صادرات انجام شود.
وی ادامه داد: اما شاهدیم صادرکنندگان گاهی اوقات معطل «تیک زدن» یک کارمند در وزارتخانه می شوند، موضوعی که هزینه های دموراژ بالایی گاهی اوقات تا شبی ۲۰ هزار دلار برایشان به دنبال دارد که صادرات را از صرفه خارج می کند.
این مسئول سابق فولاد کاوه جنوب کیش گفت: ‌این مساله و مسائلی نظیر آن قدرت برنامه ریزی را از صادرکننده می گیرد و نمی تواند ساز و کار بلندمدت برای امر مهم صادرات طراحی کند.
وی ابراز امیدواری کرد وزارت صمت با حل مشکلات یاد شده و وزارت امور خارجه با حمایت اطلاعاتی و دیپلماسی به یاری صادرکنندگان بشتابند.

** دلیل افزایش صادرات به رغم تحریم ها
معاون پیشین بازاریابی و فروش شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در خصوص آمارهای صادراتی گفت: از سال گذشته تاکنون به ظرفیت تولید بسیاری از شرکت ها اضافه شده است، ضمن اینکه افت تقاضا در بازار داخل نیز می تواند در این مساله تاثیرگذار باشد.
وی یادآوری کرد:‌ بازار داخل از پارسال به دلیل کاهش ساخت و سازها، کاهش زیادی را تجربه کرده و محصولات فولادی را جذب نمی کند.
ممتازان بیان داشت: بازارهای صادراتی نیز قیمت های خوبی را تجربه می کند و زمان آغاز تحریم ها اختلافات تا ۱۰۰ دلاری در هر تن برای قیمت محصولات وجود داشت؛ این مسائل سبب شد تا روند صادرات خوب باشد.
وی اظهار داشت:‌ شرکت هایی نظیر چادرملو و گل گهر که افزایش ظرفیت داشته اند نیز وارد بازارهای صادراتی شده اند و افزایش نرخ ارز نیز به بهبود بیشتر صادرات انجامید.
پایان خبر/

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.