داخلی سازی گیربکس یک میلیون دلاری با یک هفتم هزینه واردات

0 470

مدیر بومی سازی شرکت اپال پارسیان سنگان گفت: سازنده ای از استان خراسان در ماه های گذشته موفق به داخلی سازی گیربکسی شد که پیش از این با ارزبری یک میلیون دلاری وارد کشور می شد، اما این مهم با یک هفتم هزینه واردات نجام شد.

«راضیه علیرضایی» امروز (یکشنبه)‌ در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ افزود: مجموعه اپال پارسیان سنگان از سه شرکت بزرگ صنعتی- معدنی تشکیل شده، به طوری که اپال پارسیان یک کارخانه کنسانتره و یک کارخانه گندله دارد، شرکت پارس فولاد سبزوار به تولید آهن اسفنجی می پردازد و واحد معدنی شرکت اپال (اپال کانی) در شهرستان خواف مستقر است.

شرکت صنعتی و معدنی اپال پارسیان سنگان به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری پارسیان تولیدکننده کنسانتره و گندله آهن دو منطقه سنگان خراسان رضوی است.
وی اظهار داشت: کار بومی سازی برای سه شرکت یاد شده شامل شناخت فناوری ها، اولویت بندی برای بخشی از تجهیزات که باید ساخت داخل شود، مساعدت برای تامین کنندگان (تا در مجاورت واحدهای تولیدی به سرمایه گذاری و تولید بپردازند)‌ و داخلی سازی خریدهای خارجی در دستور کار قرار گرفته است.
علیرضایی گفت: پس از ابلاغ موضوع بومی سازی از سوی مدیرعامل محترم شرکت سرمایه گذاری پارسیان، یک گروه از مدیران و کارشناسان هر سه شرکت در کمیته بومی سازی مشخص شدند و خرید تجهیزات مورد نیاز را از سه منظر میزان هزینه، اقلام اولویت‌دار و بخش هایی که از نظر فناوری شاید با محدودیت مواجه می شدند، مورد توجه قرار دادند.
وی خاطرنشان کرد: در نهایت، از مجموع ۶ هزار قلم قطعات و تجهیزات مرود نیاز، دو هزار قطعه و تجهیز برای ساخت داخل در اولویت قرار گرفت.
مدیر بومی سازی شرکت اپال پارسیان سنگان، بطور نمونه از بومی سازی یک گیربکس در این مجموعه خبر داد که هزینه واردات آن یک میلیون دلار بود، اما با یک هفتم این قیمت از سوی سازنده ای از استان خراسان داخلی سازی و در نمایشگاه اخیر بومی سازی از آن رونمایی شد.
وی بیان داشت: در همین نمایشگاه، قطعاتی همچون پارچه فیلتر پرس که همواره از خارج کشور وارد می شود را برای داخلی سازی اطلاع رسانی کرده و به نمایش گذاشتیم و در نهایت، گروهی برای تولید آن با سرمایه گذاری مشترک، پیشنهاد دادند.
علیرضایی افزود: در برخی اقلام مصرفی شرکت ها که هزینه کلی یا هزینه حمل بالایی داشتند، سرمایه گذاران متقاعد شدند آنها را در مجاورت کارخانه خواف تولید کنند.
وی ادامه داد: با اینکه مدت زمان حدود پنج ماه از پیاده سازی برنامه داخلی سازی در این مجموعه می گذرد، اما دستاوردهای خوبی به همراه داشته است، به طوری که از مجموع دو هزار و ۵۰۰ نقشه ای که برای بومی سازی قطعات و تجهیزات به سازندگان تحویل شده، تاکنون هزار و ۲۰۰ قطعه و تجهیز ساخته شده است.
این مسئول شرکت اپال پارسیان سنگان گفت: در نمایشگاه امسال نیز بخشی از تجهیزات ساخته شده را به نمایش درآوردیم تا به سازندگان داخلی اعتماد به نفس بدهیم که می توان چنین قطعات و تجهیزاتی را تولید کرد.
وی اظهار داشت:‌ در این نمایشگاه، ۱۷۰ سازنده به مجموعه اپال پارسیان پیشنهاد کار دادند و قطعات و تجهیزاتی که قادر به ساخت آنها هستند را مشخص کردند.
علیرضایی بیان داشت: ما دفترچه ساخت و مشخصات آن دسته از قطعات و تجهیزاتی که باید ساخته شود را خودمان تهیه می کنیم؛ بر این اساس مواد اولیه، شیوه ها و مدل های ساخت برای سازندگان مبهم نیست و واحدهای دانش بنیان، متخصصان و دانشگاهیان می توانند بهتر روی آنها کار کنند.

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.