راه اندازی خط پایلوت پلنت گندله سازی برای نخستین بار در کشور
مدیر توسعه و تکنولوژی پایا صنعت سما از راه اندازی خط پایلوت پلنت گندله سازی برای نخستین بار در کشور از سوی این شرکت خبر داد که ارتقای بهره وری در کارخانجات را به دنبال دارد.
“محمدرضا حسینی” امروز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری تحلیلی معدن ۲۴ افزود: در این شیوه ظرفیت های کوچک ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلویی کنسانتره وارد کارخانه شده و گندله خامی تولید می شود که پس از آن وارد کوره ها شده و به روش لرگی یا آلیس چالمرز پخته میشود.
حسینی اظهار داشت: ظرفیت گندله سازی کارخانههای داخلی بالاست و بین ۲ تا ۷.۸ میلیون تن تولید دارند، بنابراین کارخانه ها نیاز دارند تا بهرهوری خود را بالا ببرند.
وی گفت: در این شیوه با سنگ آهن های ورودی در اشل آزمایشگاهی گندله تولید می شود و به خط اعلام میشود.
مدیر توسعه و تکنولوژی پایا صنعت سماخاطرنشان کرد: اگر حتی مصرف بنتونیت درصدی کاهش یابد سودآوری بالایی دارد، ضمن اینکه بنتونیت که به عنوان چسب سنگ آهن به کنسانتره اضافه می شود در فرآیند های بعدی مضر است و سبب می شود درصد کربن بالا رفته و مشکل آفرین شود.
وی ادامه داد: بنابراین چیز دوسر سودی است و وقتی در پایلوت کارخانه تولید کنیم می توان به بهترین شکل بهره وری کارخانه ها را بالا برد.
حسینی گفت: به طور مثال شرکت فولاد مبارکه بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی جهان به روش گازی است و اگر بتواند حتی یک دهم درصد از گاز مصرفی خود را کاهش دهد، سالیانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان سود خواهد کرد.
وی افزود: فولاد مبارکه خودش گندله سازی داشته و علاوه بر آن از سایر کارخانجات نیز گندله برای تولید آهن اسفنجی میخرد، اما این گندله ها به دلیل اینکه از معادن متفاوتی هستند رفتارهای مختلفی دارند.
مدیر توسعه و تکنولوژی پایا صنعت سما بیان داشت: فرآیند احیا نیز تا زمانی ادامه دارد که مطمئن شویم همه گندله ها احیا شوند.
به گفته وی، در اشل آزمایشگاهی چند تست انجام می شود که نخستین آن تست احیا پذیری است، یعنی گندله را در حداقل زمان و حداقل میزان گاز را بررسی کرده و آن را با ضریب اطمینان به خط اعلام می کنند، در این صورت در مصرف گاز صرفهجویی میشود.
حسینی بیان داشت: تست بعدی فرایند چسبندگی گندله حین احیا است.
وی توضیح داد: گندله ها زمانی که احیا میشوند از آنجایی که دمای کوره بالاست و فرایند احیا نیز در حال اتفاق افتادن است، به هم می چسبند. این تست نیز در اشل آزمایشگاهی به خط اعلام می شود.
مدیر توسعه و تکنولوژی پایا صنعت سما یادآور شد: اینها اکنون در فولاد مبارکه راه اندازی شده و دستگاه های مربوطه نیز کار می کنند.
وی خاطرنشان کرد: دستگاه تست لیندر، دو استاندارد لیندر و جام میدرکس را انجام میدهد و گندله بسته به آن استحکامی که از اول داشته حین احیا خردایشی روی آن صورت میگیرد که این دستگاه طبق استاندارد خود تست میزند و خرد شدن گندله حین احیا را بررسی میکند.
حسینی گفت: این مهم تاکنون در کشور اجرایی نشده بود.
پایان خبر/