مشاور میدکو تاکید کرد:

لزوم حرکت متوازن در زنجیره فولاد/واحدهای فولادی جدید با مدرنترین فناوری روز ساخته شوند

1 414

مشاور میدکو گفت: برای توسعه صنعت فولاد باید به کل زنجیره آن به عنوان یک کل نگاه کرد و حرکت متوازن از ابتدا تا انتهای زنجیره داشت.

«رضا اشرف سمنانی» امروز در گفت وگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴ افزود: فولاد از جمله صنایعی است که برپایه مزیت های نسبی در کشور برنامه ریزی شده و توسعه یافته است.
به گفته وی، در این صنعت همه مواد معدنی مورد نیاز، انواع انرژی و ۵۰ سال تجربه، همچنین بازارهای داخلی و منطقه ای را در اختیار داریم، به طوری که توانستیم از یک واردکننده به صادرکننده تبدیل شویم.
اشرف سمنانی خاطرنشان کرد:‌ در هر کشوری که ساخت و سازها توسعه یافته، صنعت فولاد نخستین صنعتی است که به آن نیاز وجود داشته و خواهد داشت.
وی به برنامه جامع فولاد اشاره کرد و گفت: برای دستیابی به اهداف تعریف شده و توسعه صادرات، باید واحدهای موجود با بهره وری بالا کار کنند، از نظر فناوری به روز شده، هزینه های خود را کاهش داده و محصولات متنوع تری تولید کنند، همچنین در این راستا باید از حداکثر توان تولید داخل استفاده کرد.
مشاور میدکو ادامه داد: همچنین واحدهای جدیدالاحداث باید به جدیدترین فناوری های روز تجهیز شوند تا قدرت رقابتی بالاتری داشته باشند.
وی بیان داشت: به طور مثال در گاز طبیعی مزیت داریم، یا باید بهترین نوع فناوری را بکار بگیریم تا دوستدار محیط زیست باشد؛ اما در عمل بجز فناوری پرد، هیچ فناوری در این صنعت از خودمان نداشته ایم.

** چالش های صنعت فولاد
اشرف سمنانی در ادامه به چالش های این صنعت اشاره کرد و گفت: در بررسی مسائل صنعت فولاد باید به آن به عنوان یک زنجیره کامل نگاه کرد، همانطور که در گذشته در موضوع ذوب آهن، کارخانجات و معادن آن با هم و در کنار هم دیده می شد.
وی اضافه کرد: باید به تناسب توسعه صنعت فولاد، به همان میزان اکتشافات مان توسعه یابد، زیرا تامین ماده معدنی باید در اولویت قرار بگیرد، به همین دلیل باید اکتشافات را وسیعتر و در مناطقی گستره تر دنبال کرد تا در قدرت رقابتی این صنعت موثر باشد.
مشاور میدکو در موضوع ارتقای فناوری ها به ارتباط خوب صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: امروز بحث نانو فولادها در صنعت فولاد و نانو متریال ها در معادن مطرح است و بسیاری صنایع در بُعد صنایع مخصوص و تمیز، مصرف کننده فولاد هستند، همچنین پایه صنایع ساختمان سازی، زیرساخت های اساسی، صنعت ریلی و غیره فولاد است.
وی خاطرنشان کرد: ‌صنعتی سازی فولاد در کشور به خوبی دنبال شده و می توان آن را ارتقا داد.
اشرف سمنانی تاکید کرد:‌ امروز کشورهای منطقه و همسایگان، به دلیل افزایش جمعیت یا تخریب ها و جنگ های داخلی و خارجی همگی در حال توسعه اند و می توانند به رشد و شکوفایی هر چه بیشتر این صنعت کمک کنند.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران می تواند در ساخت واحدهای صنعتی، بهره برداری های صنعتی و دادن محصولات در کل زنجیره صنعت فولاد نقش بی بدیلی در منطقه داشته باشد.
مشاور میدکو یادآوری کرد:‌ شاید در همه کشورهای اطراف ایجاد یک صنعت به صرفه نباشد، زیرا شاید مزیت نسبی لازم را نداشته باشند، اما ایران با در اختیار داشتن همه مواد اولیه، گاز طبیعی و غیره از چنین ظرفیتی برخوردار است.
وی گفت: پتانسیل زنجیره کامل فولاد ویژه ایران است، تازه این در شرایطی است که اکتشافات کافی در کشور انجام نشده و در این زمینه جای کار زیادی وجود دارد.
این فعال معدنی تصریح کرد:‌ هرچند در شرایط کنونی با توجه به موجودی مواد اولیه، حرکت این صنعت قابل قبول است اما در ادامه راه باید زنجیره این صنعت متوازن باشد.
وی یادآور شد: برخی کارخانجات فولادسازی در مناطقی واقع شده اند که مواد معدنی در آن وجود ندارد، همچنین شبکه های زیرساختی باید برای ظرفیت های بالاتر این صنعت آماده شود و ظرفیت هایمان باید رقابتی و متوازن باشد تا حداکثر ارزش افزوده را در طول زنجیره داشته باشیم.
مشاور میدکو تاکید کرد:‌ از آنجایی که صنایع کشور نیازمند توسعه هستند، هرچه به سمت فولادسازی صنعتی حرکت کنیم و بطور نمونه فولادهای تمیز، آلیاژی و غیره تولید کنیم، ارزش افزوده بالاتری خلق خواهد شد.
وی ادامه داد: باید تنوع بازار را در این صنعت دنبال کنیم که راهکار آن افزایش بازار داخلی به ویژه در مصرف کنندگان داخلی نظیر ساختمان و صنایع است و در کنار آن به وسیعتر کردن بازارهای منطقه ای بیندیشیم.
پایان خبر/

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.