قیمت‌گذاری سیمان تحت تاثیر «دولتی‌ها»

0 483

صنعت سیمان یکی از صنایع پایه کشورها به شمار می‌رود که میزان مصرف آن یکی از شاخص‌های توسعه کشورها است. تولید این ماده استراتژیک کارخانه‌های تولیدی سیمان کشور ما ظرفیتی معادل ۹۰ میلیون تن در سال را دارا است. دهه ۸۰ اوج صدور مجوز احداث کارخانه‌های سیمان توسط دولت بود که به دنبال آن نیاز سالانه کشور تامین و رفته‌رفته صادرات سیمان آغاز شد. اما به دلیل رکود صنعت ساختمان و پروژه‌های عمرانی، این صنعت با حدود ۶۰ درصد ظرفیت فعال است و حتی شرکت‌ها برای فروش این میزان هم دچار مشکل هستند.

کارخانه سیمان «خمسه» به عنوان یک کارخانه بخش خصوصی در اسفند ماه ۱۳۹۲ شروع به تولید کلینکر و سیمان کرد. محصول نهایى این شرکت در اردیبهشت‌ سال ۱۳۹۳ روانه بازار شد و در حال حاضر با ظرفیت تولید روزانه ۳۴۰۰ تن در بازار سیمان فعالیت می‌کند.

شهاب کاظمی، مدیر فروش و بازاریابی این شرکت در این خصوص اظهار داشت: در دهه ۹۰ سالانه ۲ میلیون تن به میزان تولید افزوده شد و در سال ۹۶ تعداد کارخانه‌های تولید سیمان به ۷۵ واحد رسید.

وی افزود: با وجود اینکه ظرفیت کارخانه‌های تولید سیمان به حدود ۹۰ میلیون تن در سال رسیده است، اما به دلایلی مانند رکود صنعت ساختمان و حالت نیمه‌تعطیل پروژه‌های عمرانی هم اکنون کمتر از ۶۰ میلیون تن تولید می‌شود که همین امر باعث شده رتبه جهانی ایران در تولید سیمان از چهارم به هفتم سقوط کند.

کاظمی ‌ادامه داد: از ۶۰ میلیون تن تولید سیمان، ۴۷ میلیون تن در داخل کشور مصرف می‌شود و ۱۳ میلیون تن با مشکلات بسیار صادر می‌شود. یکی از عمده‌ترین موانع در راه صادرات هزینه‌های بالای حمل و نقل دریایی است که عملا باعث می‌شود ایران از چرخه رقابت خارج شود. علاوه بر این نبود پروتکل بین ایران و کشورهای همسایه نیز مزید بر علت شده است.

مدیر فروش و بازاریابی شرکت سیمان «خمسه» با بیان اینکه صنعت سیمان نقشه راه ندارد، خاطرنشان کرد: یکی از معضلات امروز تولیدکنندگان خصوصی بخش سیمان مربوط به قیمت‌گذاری دولتی و ارزان‌فروشی دستوری این کالاست که شرایط را سخت‌تر کرده است. از طرفی ۶۰ درصد تولیدکنندگان سیمان شرکت‌های دولتی هستند که تمایلی به سیاست‌های بلندمدت ندارند.

منبع سیمان خبر
ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.