همه طرح های توسعه مس شهر بابک

0 878

به گزارش معدن۲۴، روز گذشته (پنجشنبه) طرح‌های توسعه مس شهربابک شامل کارخانه اسید سولفوریک خاتون‌آباد، کارخانه اکسیژن خاتون‌آباد، انبار کنستانتره جدید، با دستور رییس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس در استان کرمان به بهره برداری رسید.
این طرح ها در شهر بابک استان کرمان به بهره برداری رسیده و ارزش آن در مجموع چهار هزار میلیارد تومان برآورد شده که برای ۲۴۸ نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد می کند.

روز گذشته چهار پروژه با اعتبار چهار هزار میلیارد تومان توسط شرکت صنایع ملی مس ایران در شهربابک کرمان به بهره‌برداری رسید.
این طرح ها علاوه بر اثرات اقتصادی، با برنامه‌ریزی دولت و بخش خصوصی به سمت توسعه صنایع پاک هدایت شده و بخشی از طرح‌های روز گذشته از جمله افتتاح کارخانه اسید مس خاتون‌آباد شهربابک اثرات مخرب تولید معادن و صنایع معدنی را نیز در کرمان کاهش داده و موجب رضایتمندی جامعه شده است.
به گفته خداداد غریب پور رئیس هیات عامل ایمیدرو، نکته افتخارآفرین در پروژه‌های صنایع ملی مس ایران در خاتون‌آباد شهربابک این است که با وجود اینکه عرضه‌کننده دانش فنی از پروژه خارج شد، اما همکاران ما در شرکت ملی مس (که بر اساس زمان بندی ۹ ماهه تعریف شده بود) در مدت پنج ماه این طرح را به مرحله بهره‌برداری رساندند و ۴۰ درصد بومی‌سازی کردند.

** طرح توسعه ذوب مس خاتون‌آباد
یکی از این طرح ها، طرح توسعه ذوب مس خاتون‌آباد بود که منجر به افزایش ۵۰ درصدی تولید مس آندی شده و با افتتاح این طرح ظرفیت سالیانه این مجتمع از ۸۰ هزار به ۱۲۰ هزار تن مس آندی افزایش می یابد.
برای اجرای این طرح ۱۱۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی و ۱۱۸ میلیون دلار سرمایه گذاری ارزی انجام شده که برای ۱۲۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.

** کارخانه تولید اکسیژن
کارخانه تولید اکسیژن مس خاتون آباد با سرمایه گذاری ۱۹۲ میلیارد ریال و ۳۱ میلیون یورو از دیگر طرح‌های افتتاح شده دیروز بود که زمینه اشتغال ۳۱ نفر را به‌صورت مستقیم ایجاد می‌کند.
این کارخانه یکی از زیر پروژه های طرح توسعه ذوب مس خاتون آباد به شمار می رود که به منظور تامین اکسیژن مورد نیاز فرایند غنی سازی هوای کوره جدید فلش و متعاقبا غنی سازی هوای مورد نیاز کوره های کنورتر طراحی و اجرا شده است. این کارخانه ظرفیت تولید ۴۴۰ تن اکسیژن در روز را دارد.

** کارخانه اسید خاتون آباد
این طرح به منظور اطمینان از رفع آلودگی های زیست محیطی ناشی از انتشار گازهای خروجی کوره های ذوب فلش و کنورتر اجرایی شده که با هدف تبدیل گاز دی اکسید گوگرد ناشی از سوختن گوگرد موجود در کنسانتره به ظرفیت حدود ۶۰۰ هزارتن اسید سولفوریک در سال طراحی و اجرا شده است.
یکی از مزیت های این طرح جذب کامل غبار خروجی از الکتروفیلترهاست که۱۰۰ درصد غبار موجود در گاز ورودی در این مرحله جذب و امکان ورود به اتمسفر را پیدا نمی کنند.
برای اجرای این طرح بخش خصوصی ۷۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و ۱۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی داشته است.

** انبار کنستانتره مس
افزایش ظرفیت کارخانه ذوب و محدودیت‌های ظرفیت و سایر مشکلات موجود در طراحی انبار قدیم از جمله جلوگیری از اتلاف فیزیکی ماده ارزشمند کنسانتره مس، انگیزه اصلی برای طراحی و اجرای انبار کنسانتره جدید بود.
این انبار با مجموع ظرفیت ۶۰ هزار تن شامل ایجاد ظرفیت انبارش ۵۰ هزار تن متریک کنسانتره مس، پنج هزار تن متریک سیلیکا فالکس و پنج هزار تن متریک کنسانتره سرباره و ۲۶ تن مواد سرد بازگشتی به بهره برداری رسید که برای ۳۲ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می کند.
بخش خصوصی برای افتتاح این طرح ۱۵۸ میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی و سه میلیون یورو سرمایه گذاری ارزی داشته است.
** سعدمحمدی: تلاش برای کسب سهم بیشتر در بازارهای جهانی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در آیین افتتاح این طرح ها گفت: با افتتاح هایی که توسط رئیس‌جمهوری انجام شد، ظرفیت تولید مس به ۴۰۰ هزار تن ارتقا پیدا کرد و امیدواریم در چهار سال آینده این ظرفیت به ۵۵۰ هزار تن در سال افزایش یابد.
“اردشیر سعدمحمدی” افزود: با افزایش جمعیت جهان در سال های آینده، پیش بینی می شود بین ۶ تا هشت میلیون تن به تقاضای فعلی مس جهان که اکنون ۲۴ میلیون تن است، افزوده شود.
وی تاکید کرد: تلاش این مجموعه نیز برنامه ریزی برای اختصاص بخشی از بازار جهانی است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: با توجه به کیفیت منحصر به فرد تولید مس ایران که به “پنج – ۹ ” در جهان معروف بوده و منظور همان عیار ۹۹.۹۹۹ است و با توجه به اینکه از این مس در صنایع High Tech و نانو استفاده می شود، امیدواریم بتوانیم میزان بیشتری از بازار صادراتی جهان را به خودمان اختصاص دهیم.
سعدمحمدی گفت: میزان سرانه مصرف مس جهان در حال حاضر ۳.۲ دهم کیلوگرم به ازای هر نفر است و این رقم در ۲۰ سال آینده به پنج کیلوگروم افزایش می یابد. بنابراین با برنامه ریزی می توانیم بازارهای بیشتری را در دنیا به خود اختصاص داده و در زمینه صادرات ارز آوری بیشتری را برای کشور به ارمغان بیاوریم.
وی افزود: سال گذشته رکوردهای بسیار خوبی در تولید، فروش و صادرات اتفاق افتاد به طوری که در صادرات طی سال گذشته ۲.۵ برابر سال ۹۷ صادرات داشتیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران تصریح کرد: میزان ذخایر ما هشت میلیارد تن پانسنگ است که ۳۲.۵ میلیون تن مس خالص دارد و رتبه هشتم جهان را داریم و در تولید ذوب در حال حاضر سالیانه ۲۵۰ هزار تن تولید داریم که در سال “جهش تولید” امیدواریم از مرز ۲۷۰ هزار تن عبور کرده و در افق ۱۴۰۳ افزون بر ۴۰۰ هزار تن مس تولید کنیم.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری های شرکت مس در حال حاضر ۲ میلیارد و ۲۷۰ میلیون یورو به علاوه ۲۰ هزار میلیارد تومان است و امیدواریم طی دو سال آینده تولید کنستانتره را از یک میلیون و ۱۸۰ هزار تن به دو میلیون تن کنستانتره در کشور ارتقا دهیم.
وی بیان کرد: در زمینه اکتشاف نیز طی سال گذشته ۷۰ هزار متر گمانه عمقی حفر شده و امسال ۱۰۰ هزار متر برنامه ریزی شده و در منطقه میدوک معادن زیرزمینی را برای طراحی مس با عیار بیش از ۷۵ صدم درصد در دستور کار قرار دادیم و در آینده بسیار نزدیک معدن زیرزمینی مس را فعال خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران اظهار داشت: در ارتباط با اسیدسولفوریک نیز بعد از سرمایه گذاری برای تبدیل به اسید فسفریک‌، در حال حاضر کشور حدود ۷۰۰ هزار تن پودرهای فسفاته وارد کشور می کند که قابلیت سرمایه گذاری با ۸۵ میلیون یورو برای تبدیل اسید فسفریک به کودهای فسفاته که مورد نیاز کشاورزی است و مانع از فروش ارز می شود، در دستورکار قرار دارد.
پایان خبر/

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.