آغاز مسدود سازی تونلهای غیرمجاز معدن آلبلاغ توسط شرکت آلومینای ایران
شرکت آلومینای ایران مسدود سازی تونلهای غیرمجاز معدن آلبلاغ را با حفر ۴۲ چال حفاری و آتشباری آغاز کرد.
به گزارش معدن ۲۴، پس از حوادث ناگوار ناشی از حفر تونل های غیر مجاز برای برداشت ماده معدنی در محدوده آلبلاغ از سوی برخی افراد، شورای تامین استان خراسان شمالی، جلساتی برگزار کرد و از ایمیدرو خواست برای انجام عملیات اکتشافی و ایجاد امنیت در منطقه همکاری کند.
ایمیدرو با سازمان حفاظت محیط زیست برای دریافت مجوز انجام فعالیت های اکتشافی در منطقه جلسات مختلفی برگزار کرد که به موافقتنامه همکاری منجر شد، همچنین با نیروی انتظامی خراسان شمالی برای دریافت جزئیات کامل هزینه های استقرار نیرو و حفاظت از منطقه، جلساتی برگزار و توافقات حاصل شد.
در این پیوند، «تورج زارع» مدیرعامل شرکت الومینای ایران امروز (چهارشنبه) در گفتوگو با خبرنگار سایت خبری- تحلیلی معدن ۲۴ افزود: پروانه اکتشاف معدن آلبلاغ طی تفاهم نامه ای بین ایمیدرو، سازمان صنعت، معدن و تجارت و استانداری خراسان شمالی به نام ایمیدرو صادر شد تا این سازمان توسعه ای به انجام عملیات اکتشافی، سپس بهره برداری و استخراج در آن بپردازد.
به گفته این مقام مسوول، با توجه به کیفیت بالای ماده معدنی سرب و روی این معدن، تا پیش از این افراد محلی، بومی و قاچاقچیان اقدام به خاکبرداری و برداشت غیرمجاز از آن می کردند که متاسفانه حوادث ناگواری را در همین راستا در ماه های گذشته شاهد بودیم.
وی بیان داشت: در عین حال، این منطقه بسیار صعب العبور بوده و که در محدوده منطقه حفاظت شده پارک ساریگل واقع است، اما با توافق یاد شده ایمیدرو طبق قانون و پس از طی کردن مراحل می تواند به عملیات اکتشافی در آن بپردازد؛ در حالی که تا پیش از این یک محدوده آزاد بود و فعالیت های غیرمجاز در آن انجام می شد.
زارع خاطرنشان کرد: شورای تامین شهرستان اسفراین، با توجه به فاصله ۱۰۰ کیلومتری شرکت آلومینا تا شهر اسفراین و فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتری شرکت تا معدن آلبلاغ و همچنین برخورداری شرکت از امکانات استخراج آتشباری، مسدودسازی تونل های غیرمجاز ایجاد شده را به شرکت آلومینای ایران سپرد.
وی گفت: به دلیل وجود تعداد زیاد قاچاقچیان، از فرمانداری و نیروی انتظامی درخواست کمک و همراهی کردیم و به همین منظور مجوز حمل آتشباری و مجوز زیست محیطی برای تردد در منطقه اخذ شد تا اینکه در نهایت شرکت آلومینای ایران برای انجام عملیات آتشباری، حفاری و مسدودسازی در این معدن مجاز شمرده شد.
مدیر عامل شرکت آلومینای ایران ادامه داد: اکنون عملیات به سرعت در حال انجام است و تا روز گذشته (سه شنبه) ۴۲ چال در تونل ها حفاری و آتشباری شد.
وی اظهار داشت: هم اکنون حفاظت از منطقه آلبلاغ به منظور ممانعت از تردد قاچاقچیان توسط پرسنل حراست شرکت آلومینای ایران در حال انجام است، اما مقرر شد بحث حفاظت منطقه توسط ایمیدرو اجرایی شود که به همین منظور مناقصه در حال انجام است.
زارع ادامه داد: تا پیش از انجام عملیات کامل اکتشافی نمی توان هیچ گونه اظهار نظری درخصوص ذخایر این معدن انجام داد، اما آنچه از اطلاعات سطح زمین هویداست ذخیره سرب و روی با کیفیت خوب پیش بینی می شود؛ هرچند مشخص شدن پتانسیل موجود و اقتصادی بودن یا نبودن برداشت ها نیازمند بررسی های تکمیلی است.
پایان خبر/