بهار ۹۹ دو گروه فلزی و معدنی چگونه گذشت؟/ صعود ۱۵۰درصدی فلزی‌ها؛ رشد ۱۳۸درصدی معدنی‌ها

0 569

بورس تهران در نخستین فصل از سال ۹۹ بازدهی قابل‌توجه ۱۴۸درصدی را برای سهامداران رقم زد. در این بازوی اصلی رشد نماگر اصلی بازار در سه ماه ابتدای سال اما سهام گروه‌های بزرگ و عمدتا کامودیتی‌محور بازار بودند. جاماندگی از رشد نسبت به کوچکترها در سال ۹۸، بهبود نسبی شرایط در بازار جهانی و رشد تولید و فروش شرکت‌های زیرمجموعه گروه‌های مذکور از جمله مهمترین دلایلی بود که نماد معاملاتی این بنگاه‌های اقتصادی را در کانون توجه معامله‌گران بازار سرمایه قرار داد.

در این راستا نگاهی به عملکرد صنایع بورسی در بهار ۹۹ نیز حکایت از سبزپوشی دسته‌جمعی گروه‌های فعال بازار سهام دارد. در این میان ۴ گروه مهم کالامحور بازار شامل پتروپالایشی‌ها و فلزی-معدنی‌ها رشد‌های بالاتر از ۱۲۰ درصد را تجربه کردند. به‌طور دقیق‌تر گروه فلزی فعال در بورس با رشد بیش از ۱۵۴درصدی شاخص همراه شد. شاخص گروه معدنی صعود ۱۳۸.۵درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد.

 

بازدهی خیره کننده فولادی ها

همانطور که عنوان شد گروه فلزات اساسی فعال در بورس تهران، فصل بهار را به ثبت سودی بالغ بر ۱۵۴درصد سپری کردند. در این میان بیشترین بازدهی در میان ۲۲نماد فعال در این صنعت به ملی سرب و روی تعلق گرفت که سود کم سابقه ۲۲۶درصدی را تجربه کرد. در ادامه این روند ملی مس ایران توانست به بازدهی خیره کننده در حدود ۲۰۵درصد دست یابد. فولاد کاوه جنوب کیش نیز با ثبت سودی بالغ بر ۱۸۱درصد از دیگر نمادهایی بود که صعود قابل توجهی را در فصل بهار تجربه کرد. در این مدت توکافولاد نیز توانست بازدهی ۱۸۰درصدی را برای سهامداران به ارمغان آورد.

بازدهی ۱۶۵درصدی فولاد مبارکه، ۱۴۵درصدی نورد آلومینیوم، ۱۳۱درصدی فولاد خوزستان، ۱۲۹درصدی فولاد آلیاژی ایران و ۱۲۳درصدی فروسیلیس از جمله دیگر موارد قابل توجه در فصل بهار بود. ضمن اینکه در دوره ۳ماهه نخست سال، مس شهید باهنر به سودی بالغ بر ۱۶۳درصد دست یافت. ثبت بازدهی ۱۵۶درصدی کالسیمین و ۱۳۴درصدی آلومینیوم ایران نیز در همین مدت صورت گرفت.

در این میان نمادهای فولاد خراسان و تولیدی فولاد سپید فراب کویر هر کدام با ثبت بازدهی در حدود ۳۳درصد، ضعیف ترین عملکرد را در گروه داشتند. این در حالی است که نماد سپنتا به عنوان تنها نماد منفی گروه شناخته شد که زیان حدود ۲درصدی را به نمایش گذاشت.

 

شکست رکورد در معدنی ها

شاخص گروه معدنی نیز در حالی با صعود ۱۳۸.۵درصدی در فصل بهار روبرو شد که در این میان برخی از نمادهای گروه، رکوردهای بسیار خیره کننده و عجیبی برجای گذاشت . در این میان معدنی دماوند توانست به سودی در حدود ۳۶۷درصد دست یابد. باما نیز دیگر نماد این گروه بود که با اختلاف اندک از «کدما»، بازدهی خیره کننده ۳۶۵درصدی را به نمایش گذاشت.

در ادامه این روند سرمایه‌گذاری صدرتامین قرار داشت که توانست سوددهی ۱۸۹درصدی را برای سهامداران به ارمغان آورد. در همین راستا چادرملو نیز با ثبت بازدهی بیش از ۱۳۳درصدی در فهرست دیر نمادهای پربازده قرار گرفت. این در حالی است که ضعیف ترین عملکرد فصل بهار به نماد گل گهر تعلق گرفت که با سود ۵۲درصدی همراه بود.

 

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.