بررسی عملکرد هفتگی دو گروه معدنی و فلزی در بورس نشان می دهد

روند معکوس بزرگان بازار

0 880

بورس تهران در ادامه روند صعودی خود، هفته گذشته نیز توانست با رشد ۵درصدی شاخص همراه شود و به این ترتیب هفتمین هفته مثبت پیاپی در کارنامه بازار سهام ثبت شد.در این هفته شرایط متفاوتی در بازار حاکم بود؛ به طوریکه گروه‌های بزرگ با وجود رشد خوب قیمت، صدرنشین نشدند و برخی از آنها نیز با عملکردی منفی همراه شدند. اما در این میان بهترین عملکرد در میان این گروه‌ها از آن گروه فلزات اساسی شد. این گروه در این هفته رشدی معادل ۱۰.۸ درصد را ثبت کرد. بیشترین ارزش معاملات هفتگی بورس تهران نیز به فلزی‌ها با دادوستد ۱۳ هزار میلیارد تومانی اختصاص پیدا کرد. این در حالی است که شاخص گروه معدنی روندی معکوس را در پیش گرفت و با کاهش ۱.۵درصدی به کار خود پایان داد.
در هفته ای که گذشته شاهد برگزاری جلسه ای با حضور تمام ذینفعان زنجیره فولاد بودیم. این جلسه که در روز چهارشنبه تشکیل شد و مباحث مربوط به تعدیل ضرایب سنگ آهن دانه بندی، گندله، کنسانتره و شمش فولاد مطرح شد، با اعتراض فولادی‌ها به حضور نمایندگان معدنی‌ها و عدم دعوت از انجمن فولاد همراه شد. البته جلسه مزبور نتیجه نهایی به دنبال نداشت و پس از بحث و بررسی‌های فراوان اعلام نتیجه نهایی به توافق فولادی‌ها و معدنی‌ها حداکثر به یکشنبه هفته در پیش رو موکول شد. به طوریکه شنیدها حاکی از آن است که چنانچه توافق مزبور صورت نگیرد، معاونت معدنی نظر کارشناسی خود را به‌عنوان تصمیم نهایی اعلام خواهد کرد.
زیان ۱.۵درصدی شاخص معدنی
همانطور که عنوان شد شاخص گروه معدنی هفته منتهی به ۲۵ تیرماه را با ثبت زیان ۱.۵درصدی سپری کرد. در ای هفته از ۱۰ نماد معامله شده در این گروه، ۶نماد با نوسان منفی مواجه شده و ۲ نماد معدنی دماوند و توسعه معادن و فلزات نیز هیچ معامله ای در این هفته نداشته و متوقف بودند. به این ترتیب تنها دو نماد سرمایه‌گذاری صدرتامین و گل گهر با سوددهی همراه شدند. در این میان بازدهی «تاصیکو» به حدود ۱۵.۵ درصد رسید. نماد «کگل» نیز بازدهی ۵.۵ درصدی برای سهامداران ثبت کرد. این در حالی است که توسعه معادن روی ایران با ثبت زیان ۱۵.۸ درصدی به عنوان ضعیف ترین نماد گروه شناخته شد. معادن بافق نیز از دیگر نمادهای منفی گروه بود که زیان بیش از ۱۳درصدی را برای سهامداران به همراه داشت.
توقف «تاصیکو»
سرمایه‌گذاری صدرتامین در حالی با ثبت بازدهی ۱۵.۵ درصدی به عنوان برترین نماد گروه شناخته شد که در معاملات روز سه شنبه ۲۴تیرماه به علت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده متوقف شد. مجمع «تاصیکو» در روز شنبه ۲۸تیرماه به منظور تصمیم گیری در خصوص افزایش سرمایه، تشکیل خواهد شد.
«ومعادن» همچنان در توقف به سر می برد
توسعه ‌معادن ‌و فلزات نیز در حالی روز پنجشنبه ۱۹ تیرماه شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه و تقسیم سود نقدی ۶۰تومانی به ازای هر سهم بود که هنوز بازگشایی نشده است. البته یکی از دیگر دلایل توقف «ومعادن» ، نوسان مثبت بیش از ۵۰درصدی قیمت و لزوم برگزاری کنفرانس اطلاع رسانی بود. سرانجام در روز ۲۱ تیرماه این گزارش را بر سایت کدال منتشر کرد.
در این گزارش مدیرعامل «ومعادن» به موارد متعددی اشاره کرد. در این راستا عنوان شد که ظرفیت تولید کک ۴۵۰هزار تن در سه فاز فعلی است که به حدود ۶۳۰هزار تن کک نیاز است . البته زیرساخت ها برای تولید ۶۰۰هزار تن فراهم است ، لیکن نیاز به ساخت دو کوره جدید دارای ۳۴سلول به ظرفیت ۱۵۰هزار تن در سال است. همچنین امکان صادرات کک به چین ، هند، روسیه، پاکستان و ترکیه وجود دارد. همچنین مدیرعامل «ومعادن» در خصوص عرضه اولیه سهام جهان فولاد سیرجان نیز عنوان کرد که این امر بستگی به نظر سهامداران و هیات مدیره شرکت است و هنوز زمان دقیقی برای این امر اعلام نشده است.
افزایش سرمایه ۱۵۶۶درصدی «کدما»
معدنی دماوند نیز از دیگر نمادهایی بود که ای هفته در غیبت به سر برد. «کدما» در حالی عملکرد قابل توجهی در سال جاری داشته و توانسته به بازدهی خیره کننده بیش از ۵۰۰درصدی دست یابد، که در روز یکشنبه ۲۲تیرماه شاهد برگزاری مجمع عمومی فوق العاده و تصویب افزایش سرمایه بود. بر این اساس افزایش سرمایه ۱۵۶۶درصدی «کدما» به تصویب مجمع رسید که قرار است در دو مرحله اعمال شود.
در این میان افزایش سرمایه ۲۲میلیارد تومانی معادل ۷۳۳درصدی «کدما» از محل مطالبات و آورده نقدی قطعی شده و ۲۵میلیارد تومان دیگر یعنی معادل ۸۳۳درصد نیز در اختیار هیات مدیره قرار گرفته است.
چه خبر از دوقلوهای سنگ آهنی؟
گل گهر نیز در حالی روز دوشنبه ۱۶تیرماه شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی و تقسیم سود ۹۰تومانی به ازای هر سهم بود که نماد مزبور در روز یکشنبه ۲۲تیرماه بازگشایی شد و طی ۴ روز کاری هفته گذشته نوسان مثبت ۵.۵ درصدی را تجربه کرد.
این در حالی است که دیگر دوقلوی سنگ آهنی یعنی چادرملو با زیان هفته گذشته را ترک کرد. «کچاد» در این هفته با نوسان منفی بیش از ۱۰ درصدی مواجه شد.
یکی دیگر از موضوعات مهم در این نماد، صحبت های پیرامون خروج دولت از سهام معدنی بود. به طوریکه گفته می شد دولت به فروش سهام خود اقدام کرد و قصد خروج از این سهام را دارد. اما بررسی ها نشان می دهد که در هفته گذشته هیچ عرضه ای از سوی دولت در این سهام رخ نداده و تنها سهامدارا عمده خود شرکت ها به خرید و فروش در جهت تعدیل عرضه و تقاضا پرداخته اند. به طوریکه در نماد گل گهر شرکت توسعه معادن و فلزات در قالب خریدار و فروشنده ظاهر شد. در حالی روز دوشنبه ۱۱میلیون سهم «کگل» را خریداری کرد که روز سه شنبه حدود یک میلیون سهم را عرضه کرد و مجدد در روز چهارشنبه این میزان سهم را به پرتفوی خود افزود. شرکت سرمایه گذاری وتوسعه گل گهر نیز دیگر سهامدار عمده «کگل» بود که در تمامی روزهای هفته به خرید سهام مزبور پرداخت. البته «ومعادن» به عنوان سهامدار عمده در نماد «کچاد» نیز به خرید سهم پرداخت و ۷میلیون سهم را در جریان روز چهارشنبه جمع آوری کرد.

عملکرد گروه معدنی فعال در بورس

رکوردشکنی فلزی ها
همانطور که عنوان شد شاخص گروه فلزی فعال در بوس ، با رشد ۱۰.۸ درصدی نه تنها رشد بیش از ۲برابری نسبت به شاخص کل بورس تجربه کرد بلکه بیشترین ارزش معاملات هفتگی بورس تهران نیز به این گروه تعلق گرفت.
در این میان صنعتی سپاهان با کسب بازدهی ۲۰.۵درصدی بیشترین بازدهی را در هفته به خود اختصاص داد. این در حالی است که «فسپا» در روز سه شنبه ۳۱ شاهد برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه به منظور تصویب صورت های مالی سال ۹۸ خواهد بود و به نظر می رسد نماد مزبور در معاملات فردا شنبه متوقف شود. البته مجمع عمومی فوق العاده «فسپا» نیز به منظور انتخاب اعضای هیات مدیره در روز چهارشنبه ۱۵مرداد ماه تشکیل خواهد شد.
در ادامه این روند نیز نماد آلومراد با کسب بازدهی در حدود ۱۸درصدی قرار گرفت و رتبه سوم نیز به نماد فولاد خراسان با ثبت بازدهی ۱۷درصدی تعلق گرفت. ملی مس ایران و فولاد آلیاژی ایران نیز هر کدام بیش از ۱۵ درصد سود در این هفته نصیب سرمایه گذاران کردند.
در این میان هفته گذشته شاهد صحبت های اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در خصوص فعالیت‌های اکتشافی شرکت بودیم. اجرای مطالعات اکتشافی شناسایی و پی‌جوئی در بیش از ۱۰ پهنه اکتشافی و بیش از ۷۰ هزار متر حفاری اکتشافی و ژئوتکنیک بخشی از این فعالیت‌های عنوان شده از سوی مدیرعامل «فملی» بود.
«فولاد» در انتظار بازگشایی
در هفته مورد گزارش فولاد مبارکه به بازدهی ۱۴.۶درصدی دست یافت ولی به علت نوسان مثبت بیش از ۵۰درصدی در ابتدای معاملات روز سه شنبه ۲۴تیرماه متوقف شد. البته «فولاد» گزارش شفاف سازی را بر سایت کدال منتشر کرد و در انتظار بازگشایی به سر می برد. در این گزارش عنوان شده که هیچ سوالی از سوی سهامداران و سرمایه گذاران عنوان نشده است.
از سوی دیگر «فولاد» سهامداران خود را به مجمع فراخواند؛ بر این اساس قرار است مجمع مزبور در روز چهارشنبه ۱۵مرداد ماه به منظور تصویب صورت های مالی سال ۹۸ برگزار شود.
در میان اخبار مهم مرتبط به این نماد، عرضه موفق دور سوم اوراق سلف «فولاد» قرار دارد؛ انتشار مرحله سوم اوراق سلف موازی استاندارد ورق گرم نوردیده فولاد مبارکه اصفهان در نماد «عفولاد ۴» روز شنبه ۲۸تیرماه در بورس کالا و با همکاری تامین سرمایه بانک ملت صورت می گیرد. این اوراق از ارزشی بالغ بر یک هزار میلیارد تومان برخوردار است. یادآور می شود «فولاد» در سال جاری دو مرحله دیگر تامین مالی اوراق مزبور را تجربه کرده که در هر کدام به یک هزار میلیارد تومان نقدینگی دست یافته است.
عملکرد گروه فلزات اساسی فعال در بورس

نویسنده : هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.