فلزی ها در صدر معاملات روزانه

0 780

بورس تهران در حالی معاملات آخرین روز تیرماه را با کاهش ۰.۴۵ درصدی شاخص کل سپری کرد که در این میان بزرگان فلزی و معدنی روندی متفاوت را در پیش گرفتند. به طوریکه هر چند دوقلوهای سنگ آهنی یعنی چادرملو و گل گهر به افت هر چه بیشتر نماگر اصلی بازار کمک کردند و در مجموع حدود ۳۵۰۰ واحد نزول شاخص را رقم زدند ولی در مقابل فولاد مبارکه تاثیر مثبت بیش از ۲۱۰۰ واحدی بر بازار داشت و مانع از افت بیشتر نماگراصلی بورس شد.
همچنین در بازار امروز بیش از ۸میلیارد سهم معامله شد و ارزش مبادلات خرد بازار به بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان رسید. در این میان بیشترین ارزش معاملات به مبادلات شرکت های گروه فلزات اساسی تعلق گرفت. در این گروه، تعداد یک میلیارد و ۳۷ میلیون سهم به ارزش ۲هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان خریداری شد. در صدر این معاملات نیز جمع آوری سهام فولاد مبارکه قرار داشت. به طوریکه امروز بیش از ۷۷۸ میلیون سهم به ارزش یک هزار و ۸۴۵ مییلیارد تومان معامله شد. فولاد خوزستان نیز دیگر نماد این گروه بود که معاملات پرحجمی را تجربه کرد و دادوستدی بالغ بر ۶۲۴ میلیون تومان را ثبت کرد. در این گروه یکی دیگر از نمادهای بزرگ یعنی ملی مس ایران نیز در توقف به سر می برد. در حالی «فملی» در جریان معاملات روز یکشنبه ۲۹تیرماه بازار را به علت برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه ترک کرد که این نشست در روز جاری (سه شنبه ۳۱تیرماه ) برگزار شد. هنوز اطلاعاتی از جلسه مزبور در دسترس نیست. این در حالی است که ملی مس ایران امروز اطلاعات و صورت های مالی میان دوره مربوط به ۳ماهه نخست سال جاری را بر سایت اطلاع رسانی کدال منتشر کرد. بر این اساس سود ناخالص «فملی» با رشد ۱۸درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل به بیش از ۴هزار میلیارد تومان رسیده است. در همین راستا شرکت موفق به تحقق سود خالص ۳هزار و ۴۷۸میلیارد تومانی در دوره سه ماهه نخست سال شده است. این امر پوشش سود ۳۴۳ریالی به ازای هر سهم «فملی» را به دنبال داشت.
در میان نمادهای معدنی نیز بیشترین ارزش معاملات به نماد توسعه‌ معادن ‌و فلزات تعلق گرفت. «ومعادن» در بازار امروز شاهد معامله بیش از ۱۰۷ میلیون سهم به ارزش ۲۰۷ میلیارد تومان بود. البته هر سهم «ومعادن» در بازار امروز با نوسان منغی قیمتی در محدوده ۵درصدی مواجه شد و در نهایت صف فروش ۱۰میلیون سهمی را یدک کشید. باما نیز از دیگر نمادهای مورد توجه سهامداران در این گروه بود. ولی این نماد روندی معکوس از «ومعادن» را در پیش گرفت و با رشد قیمت ۵درصدی هر سهم و صف خرید ۱.۲ میلیون سهمی به کار خود پایان داد. چادرملو و گل گهر نیز به عنوان دیگر لیدرهای این گروه با نوسان منفی قیمتی در محدوده ۵درصد مواجه شدند. البته بخش عمده ای از خریدهای صورت گرفته در این دو نماد از سوی سهامداران حقوقی بود که توانستند عرضه بالای سهامداران خرد را جمع آوری کنند.
در میان اخبار مهم این دو گروه فولادی و معدنی نیز در حالی مذاکرات فولادی ها و سنگ آهنی ها برای تعیین نرخ فروش مواد اولیه فولاد، همچنان بی نتیجه مانده که ناصر تقی زاده مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو عنوان کرد: ما مخالف قیمت گذاری های دستوری هستیم و معتقدیم بهترین مکانیزم قیمت گذاری در بورس کالاست و باید فرآیند قیمت گذاری بر مبنای عرضه و تقاضا و یا درصدی از قیمت های جهانی باشد .

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.