بازگشت مجدد به مدار منفی
به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، مسیر حرکت شاخص کل در ابر کانال جدید ۲میلیون واحدی در حالی چندان باثبات نبود، که امروز بعد از تنها یک روز نوسان نماگر اصلی بازار در این محدوده، مجدد بازپس گرفته شد. در این روز بیشتر نمادهای بزرگ و لیدر بازار با روندی منفی همراه شدند. در این راستا اکثر نمادهای فولادی و معدنی نیز روندی منفی را طی کردند. به طوریکه تنها ۱۰ نماد از ۳۰نماد معامله شده در این دو گروه با رشد قیمتی همراه شدند و مابقی کاهش نرخ را تجربه کردند.
در این میان لیدر گروه فلزی یعنی فولاد مبارکه تنها دقایقی کوتاه در بازار شاهد معامله سهام خود بود و جهت برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه متوقف شد. در همین دقایق کوتاه نیز کاهش بیش از ۲۷۰۰ واحدی بر افت شاخص کل بورس بر جای گذاشت و هر سهم آن نیز کاهش قیمت ۲.۳ درصدی را تجربه کرد. بر این اساس «فولاد» در روز چهارشنبه ۱۵مردادماه جهت تصویب صورت های مالی سال ۹۸ به مجمع می رود. از سوی دیگر در این میان معاون فروش و بازاریابی فولادمبارکه با انتقاد از تصمیمات کمیته تخصصی تنظیم بازار فولاد برای کف عرضه تکلیفی اسلب و حذف نقش بورس کالا، رویکرد این شرکت برای تنظیم بازار محصولات فولادی را اعلام کرد. طهمورث جوانبخت با اشاره به افزایش ظرفیت تولید این شرکت از ۲. ۴ به بیش از ۷. ۵ میلیون تن در سال طی ربع قرن گفت: فولاد مبارکه همواره با رویکرد حمایت از صنایع داخلی و پاییندستی و تامین حداکثری نیاز تولیدکنندگان برای تضمین اشتغال و توسعه تولید، اهداف و استراتژیها را تدوین و برای پیادهسازی نظام عرضه و قیمتگذاری پایدار و استاندارد بر اصول از پیش تعیینشده تاکید و این اصول را اجرا کرده است.
به این ترتیب در گروه فلزات، «فولاد» به صف فروش رسید و در نهایت جهت برگزاری مجمع سالانه به منظور تصویب صورت های مالی متوقف شد. این در حالی است که صف فروش «فملی» تا انتهای زمان معاملات باقی ماند. در این میان ملی مس ایران تاثیر منفی ۴۰۶۵ واحدی بر شاخص کل بورس ایجاد کرد. در این گروه سه نماد گروه صنعتی سپاهان ، مس شهید باهنر و فروسیلیس ایران با رشد قیمتی در محدوده ۵درصدی روبرو شدند.
در مجموع گروه فلزات اساسی معامله بیش از ۳۸۳ میلیون سهم به ارزش ۱.۲هزار میلیارد تومان را تجربه کرد که ۲۸۰میلیارد تومان از این رقم به معاملات فولاد مبارکه، ۲۵۴میلیارد تومان به معاملات ملی مس ایران و ۳۱۶میلیارد تومان نیز به مبادلات فولاد خوزستان تعلق داشت.
در همین راستا مدیر عامل ایمیدرو وعده داد ظرفیت تولید فولاد در سال جاری برای نخستین بار از مرز ۳۰ میلیون تن عبور کرده و قبل از سال ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن برسد .
در گروه معدنی نیز وضعیت چندان مناسبی مشاهده شد و بیشتر نمادها با روندی منفی مواجه شدند. این در حالی است که توسعه معادن روی ایران رشد قیمت ۵درصدی هر سهم را تجربه کرد. در مقابل باما با افت قیمت در محدوده حداکثری مواجه شد. «کاما» در حالی با کاهش قیمت مواجه شد که در پایان معاملات نیز صف فروش ۲.۵میلیون سهمی را یدک کشید.
دو نماد سنگ آهنی نیز نوسان منفی قیمتی را در بازار امروز تجربه کردند. کاهش قیمت ۴درصدی هر سهم گل گهر در کنار افت قیمت ۱.۶درصدی چادرملو در حالی ثبت شد که این دو نماد در مجموع معاملات بیش از ۶۰میلیارد تومانی را شاهد بودند.
نویسنده: هدیه لطفی