«فملی» یکه تازه بازار؛ سهامداران به دنبال شناسایی سود

0 451

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، بورس تهران در حالی معاملات امروز سه شنبه را با کاهش بیش از ۴۳هزار واحدی (معادل ۲.۵درصدی ) شاخص کل سپری کرد که به نظر می رسد یکی از مهمترین دلایل تشکیل چنین روندی، نااطمینانی سهامداران به بازار است. هر چند این روزها شاهد حمایت همه جانبه حقوقی‌ها از بازار سهام هستیم ولی به محض نیم‌خیز شدن قیمتها و رشد اندک نرخ ها، سهامداران شروع به عرضه‌های پرحجم کرده و شناسایی سود را به ماندن در بازار ترجیح می دهند. در این راستا به نظر می رسد با وجود حمایتهای سیاستگذار ، اهالی بازار سرمایه هنوز اطمینان کافی نسبت به مواضع پولی و ارزی دولت ندارند و در نتیجه، افق سرمایه گذاری خود را به بازه های کوتاه مدت تغییر داده اند.

حال در این بازار منفی، ملی مس ایران تقریبا یکه تاز بود. نه تنها نماد مزبور با نوسان مثبت ۳.۳درصدی قیمتی به کار خود پایان داد بلکه ۲۸۷۰واحد نیز در رشد شاخص کل بورس تاثیر گذار بود. همچنین نماد مزبور توانست معاملات ۳۸۴میلیون سهمی به ارزش یک هزار و ۲۷۴میلیارد تومان را در کارنامه خود ثبت کند و به عنوان باارزشترین نماد گروه شناخته شود. با این کارنامه «فملی» بیشترین ارزش معاملات بورس امروز را به خود اختصاص داد. رتبه دوم نیز به معاملات فولاد مبارکه با مبادله ۷۵۵میلیارد تومان سهم تعلق گرفت. البته در این گروه دو نماد فولاد خوزستان و فولاد کاوه جنوب کیش نیز در فهرست دیگر نمادهای مثبت قرار گرفتند و هر کدام به ترتیب رشد قیمت ۳.۶درصدی و ۴.۲درصدی را تجربه کردند. با این عملکرد، گروه فلزات اساسی توانست  در مجموع معامله حدود یک میلیارد سهم به ارزش ۲۸۰۰میلیارد تومان را ثبت کند و در صدر دیگر صنایع قرار گیرد.

در میان اخبار مهم امروز برآوردهای انجمن تولید کنندگان فولاد قرار داشت. بر این اساس طبق برآوردهای صورت گرفته توسط این انجمن، میزان تولید شمش فولاد تا پایان سال جاری به ۳۳ میلیون تن خواهد رسید و در صورت عدم تحقق تولید ۱۶۰ میلیون تن سنگ آهن، نیاز به واردات این محصول خواهد بود.

نمادهای معدنی زیر ذره بین

بررسی عملکرد نمادهای معدنی در بازار امروز نشان از افت دسته جمعی تمامی ۱۰نماد معامله شده در این گروه دارد. این امر در نهایت کاهش ۴.۳درصدی شاخص صنعت معدنی را به دنبال داشت. در این راستا بیشتر نمادهای گروه با نوسان منفی در محدوده حداکثری یعنی ۵درصدی به کار خود پایان دادند. دوقلوهای سنگ آهنی یعنی چادرملو و گل گهر نیز به ترتیب افت قیمت ۴.۸درصدی و ۴.۴درصدی را تجربه کردند. در این میان چادرملو با ارائه گزارش تولید و فروش مرداد و پنج ماهه سال جاری از شناسایی درآمد ۵.۱ هزار میلیارد تومانی خبر داد و با رشد ۲۸ درصدی نسبت به مدت مشابه قبل روبرو شد. در این مدت بالغ بر ۴.۸ میلیون تن سنگ آهن  ، ۱.۵ میلیون تن گندله ، ۷۰۷ هزار تن آهن اسفنجی و ۳۹۳.۵ هزار تن شمش فولادی توسط «کچاد» تولید شده است.

همچنین در این گروه بیشترین معاملات روزانه به نماد توسعه معادن و فلزات تعلق گرفت. هر چند «ومعادن» کاهش قیمت ۳.۶درصدی هر سهم را تجربه کرد ولی با معاملات ۹۶.۵میلیارد تومانی در صدر دادوستدها جای گرفت. گل گهر نیز با خرید و فروش بیش از ۶۳میلیارد تومان سهام در فهرست دیگر نمادهای پرمعامله گروه قرار گرفت.

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.