ریزش بورس تمام می شود؟

0 604

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، شاید یکی از مهمترین سوالاتی که این روزها فعالان بازار سرمایه و سهامداران بورسی دارند، اطلاع از زمان اتمام ریزش قیمت ها و بازگشت بازار سهام به مدار مثبت است. ولی آیا این ریزش تمام می شود؟ لیدرها بزرگ بازار یعنی همان فولادی ها و معدنی ها که مثبت بودند نیز چه مسیری در پیش گرفته اند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که در واقع هیچگونه عامل بنیادی در ریزش اخیر بازار سهام تاثیرگذار نبوده و بیشتر از هر چیز جو هیجانی و عدم اطمنیان از تصمیم گیری های دولت و سیاست گذاران بورسی در این افت قیمت ها مداخله کرده است. سهامی که تا روزهای پیش به عنوان لیدر بازار شناخته شده و تا حدودی شاخص کل بورس را سبزپوش کرده بودند نیز این روزها گرفتار چنین جو هیجانی شده و با فشار فروش مواجه شده اند. البته بررسی آماری نشان می دهد که بیشتر آنها در ابتدای ساعات آغازین معاملات با افت قیمت در محدوده حداکثری ۵درصدی مواجه شده و دچار صف فروش شده و در نهایت معاملات چندان بالایی را نیز تجربه نمی کنند. به طوریکه امروز فولاد مبارکه تنها شاهد معامله ۲۶میلیارد تومان بود. معاملات ملی مس ایران نیز به حدود ۲۳میلیارد تومان رسید. در این میان فولاد کاوه جنوب نیز دادوستدی در حدود ۳۰میلیارد تومان را تجربه کرد. به این ترتیب گروه فلزات اساسی در مجموع بازار امروز مبادله ۴۷میلیون سهم به ارزش تقریبی۱۰۰ میلیارد تومان را تجربه کرد.

در گروه معدنی نیز وضعیتی مشابهی برقرار بود. تمامی نمادهای این گروه نیز با افت قیمت مواجه شده و در نهایت کاهش ۳.۹درصدی در کارنامه شاخص صنعت معدنی به ثبت رسید. در این گروه بیشترین معاملات همچنان به گل گهر تعلق داشت. به طوریکه «کگل» خرید و فروش بیش از ۸۰ میلیارد تومانی را تجربه کرد. در این گروه توسعه معادن و فلزات نیز در حالی با دادوستدی در حدود ۲۳میلیارد تومان روبرو شد .

به این ترتیب شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات امروز سه شنبه با کاهش بیش از ۲۷هزار واحدی معادل ۲.۳درصدی مواجه شد و به سطح کمتر از یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی بازگشت. در این راستا ۱۲هزار واحد از ریزش مزبور تحت تاثیر منفی سه نماد «فولاد» ، «فملی» و «کگل» رخ داد.

نگاهی به خبرهای مهم

در میان اخبار مهم امروز صحبت های سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشستی مشترک با وزیر جهاد کشاورزی قرار داشت. جعفر سرقینی با بیان این مطلب، افزود: شرکت ملی صنایع مس ایران پروژه‌های بسیار بزرگی را در دست اجرا دارد که تامین کود فسفاته مورد نیاز بخش کشاورزی را نیز می‌تواند با توجه به فسفات وارداتی و ذخایر فسفات کشور انجام دهد. تامین کود سوپر فسفات ساده(ssp) در قالب یک پکیج می‌تواند با تامین مواد اولیه لازم (خاک مورد نیاز) در دستور کار تولید قرار بگیرد.

 

در سوی دیگر محمد فاطمیان، رئیس جدید هیات مدیره چادرملو به تشریح جزئیات کامل برنامه‌های توسعه چادرملو پرداخت و عنوان کرد که «کچاد» یک شرکت جدید با تجهیزات پیشرفته تأسیس می‌کند. بهره برداری از کارخانه گندله‌سازی شماره ۲ چادرملو، طی دو سال آینده و سرمایه‌گذاری گسترده در فولاد سرمد ابرکوه از دیگر موارد مهم مطرح شده از سوی این مقام مسئول بود. به گفته فاطمیان، چادرملو با یک استراتژی توسعه‌محور، به‌صورت جهشی، توسعه ظرفیت‌ها را در هر دو بخش معدن و صنعت دنبال می‌کند. در همین راستا چادرملو ساخت واحدهای مسکونی برای کارگران و کارکنان فاقد مسکن در شهرستانهای اردکان و بهاباد را  نیز در دستور کار خود قرارداده است.

همچنین امروز جلسه «برنامه ریزی و تصمیم سازی شورای سیاست گذاری توسعه صنعت گوهرسنگ ها» با حضور مقامات ارشد برگزار شد. در این نشست خداداد غریب پو،  ئیس هیات عامل ایمیدرو ضمن اشاره به اینکه توسعه صنعت گوهرسنگ ها مورد حمایت مقام معظم رهبری و رئیس جمهور است، گفت: اقدامات ایمیدرو در ۹ کمیته تخصصی این صنعت، متمرکز بر هم اندیشی با انجمن های بخش خصوصی است و شاهد یک همگرایی ملی در سطوح مختلف کشور هستیم. وی در خصوص اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: تدوین الزامات و اصلاحات مورد نیاز جهت اجرایی کردن برنامه های عملیاتی برای توسعه صنعت گوهرسنگ ها و دستیابی به اهداف در سال های ۱۴۰۵ و ۱۴۱۰ انجام و برای رئیس جمهور ارسال شد.

در سوی دیگر نیز امروز با هدف توسعه زیست بوم نوآوری حوزه معدن و صنایع وابسته و حمایت از شرکت های دانش بنیان و کسب و کارهای نوپا با بکارگیری حداکثر ظرفیت ها و توانمندی های موجود در داخل کشور و نفوذ فناوری های نوین در این صنایع، تفاهم نامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ایمیدرو امضا شد. همچنین در این جلسه و با حضور جمعی از مسئولان دولت و مدیران عامل شرکت های معدن و صنایع معدنی و روسای انجمن های تخصصی، مرکز استارت اپ معدن و صنایع معدنی(imino) افتتاح شد. از محورهای همکاری در این تفاهم نامه می توان به همکاری در ایجاد و راه اندازی مرکز نوآوری حوزه معدن و صنایع وابسته، همکاری در حمایت از کسب و کارهای نوپا و شتاب دهنده های این حوزه و همکاری در حمایت از طرح های مرتبط با افزایش بهره وری نام برد.

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.