پیش بینی روز گذشته محقق شد؛ آخر هفته مثبت بورس با دوپینگ فولادی

0 491

به گزارش سایت تحلیلی خبری معدن ۲۴، شاخص کل بورس تهران در حالی آخرین روز کاری هفته را با رشد بیش از ۱۰ هزار واحدی سپری کرد که این روند مثبت بیشتر تحت تاثیر رشد قیمت و بالطبع اثرگذاری این موضوع از سوی نمادهای فلزی شکل گرفت. هر چند سبزپوشی شاخص در معاملات امروز نتوانست، بازدهی منفی نماگر اصلی بازار در این هفته را به سود تبدیل کند، ولی از شدت آن کمی کاست. به طوریکه بازدهی هفتگی بورس تهران در هفته منتهی به ۹ مهرماه به ۶.۷ درصد زیان ختم شد.
در گزارش روز گذشته معدن ۲۴، به بازگشت بازار در مسیر مثبت در جریان معاملات امروز اشاره شده بود که همانطور که عنوان شد این امر بیشتر تحت تاثیر نمادهای فولادی شکل گرفت. به طوریکه فولاد مبارکه به تنهایی بیش از ۲۳۰۰ واحدی تاثیر مثبت بر این نماگر برجای گذاشت. در ادامه نیز ملی مس ایران ۱۴۵۲واحد اثر افزاینده بر شاخص کل ایجاد کرد. فولاد کاوه، خراسان و خوزستان نیز در مجموع بیش از ۱۲۰۰ واحد به ارتقای ارتفاع دماسنج بازار کمک کردند. به این ترتیب به وضوح مشخص است که بیش از نیمی از رشد امروز شاخص تحت تاثیر همین نمادهای شکل گرفته است. در همین راستا شاخص گروه فلزی بازار امروز را با رشد ۲.۱۵درصدی سپری کرد.
در میان معاملات گروه نیز شاهد خرید و فروش ۸۳۰میلیارد تومانی بودیم که ۷۵درصد از این رقم یعنی بیش از ۶۲۰ میلیارد تومان از سوی دو نماد فولاد مبارکه و ملی مس ایران تامین شد.
در میان نمادهای معدنی نیز وضعیت تقریب مشابهی حاکم بود؛ رشد ۲.۹درصدی شاخص گروه معدنی، سبزپوشی بیشتر نمادهای معامله شده و همچنین تاثیر مثبت بیش از ۱۷۰۰ واحدی دو لیدر گروه یعنی چادرملو و گل گهر بر شاخص کل بورس از جمله مهترین عملکرد این گروه در جریان معاملات امروز بود. همچنین دو نماد مزبور معاملات قابل توجهی را در این بازار تجربه کردند. به طوریکه ارزش معاملات «کچاد» به ۹۰میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسید. «کگل» نیز خرید و فروش بالغ بر ۷۳میلیارد تومانی را تجربه کرد.
در میان اخبار مهم نیز ، معاون معدنی وزیر صمت از برآورد تولید ۳۰ میلیون تن فولاد خام در کشور خبر داد که حدود ۳ میلیون تن بیش از سال قبل است. داریوش اسماعیلی افزود: میزان تولید فولاد خام در سال قبل حدود ۲۷ میلیون تن بود که امسال انتظار می‌رود این رقم به ۳۰ میلیون تن برسد. وی ادامه داد: ۱۰ میلیون تن از فولاد تولیدی، مازاد بر نیاز داخل کشور است و این میزان قابلیت صادرات دارد.

معاون معدنی وزیر صمت تصریح کرد: صادرات فولاد چندان هم صرفه اقتصادی ندارد چرا که نظر وزارت صمت درباره قیمت گذاری، برابر با ۸۳ درصد قیمت گذاری در فوب خلیج فارس بود که البته این میزان به ۹۵ درصد افزایش یافت تا قیمت نهایی حدود ۵ درصد گرانتر از آن چیزی باشد که در خلیج فارس با ارز نیمایی عرضه می‌شود.
در میان اخبار شرکتی نیز صحبت های مجری احداث طرح توسعه ملی می ایران قرار داشت؛ مجری احداث شرح کارخانه تغلیظ دره‌زار با اعلام توضیحاتی درباره این پروژه با هدف افزایش تولید کنسانتره مس «فملی» گفت: عملیات اجرایی ساخت کارخانه از آبان ۹۷ آغاز شده و طبق قرارداد در آبان سال ۱۴۰۰ به بهره برداری می رسد.

عملکرد هفتگی چگونه بود؟
بررسی عملکرد دو گروه فلزی و معدنی در این هفته نشان می دهد که تمامی نمادها با بازدهی منفی به کار خود پایان دادند. در این میان زیان ۱۰درصدی در کارنامه هفتگی «فولاد» و ۱۲.۳ درصدی در کارنامه «فملی» ثبت شد. دیگر نمادهای گروه نیز وضعیت چندان مناسبی نداشتند. به طوریکه ۷درصد زیان در نماد «فاسمین» و ۱۱.۴ درصد نوسان منفی در نماد «فخوز» طی این هفته مشاهده شد.
در میان نمادهای معدنی نیز در حالی چادرملو با نوسان منفی ۲.۲درصدی و گل گهر با نوسان منفی ۶.۳درصدی مواجه شد که بیشترین زیان در این هفته به نماد باما تعلق گرفت. به طوریکه «کاما» بازدهی منفی ۱۲درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد. البته «کروی» نیز دست کمی از این نماد نداشت و یان ۱۱.۴درصدی را در این هفته تجربه کرد.

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.