صادرات بیش از ۲.۳۸ میلیون تنی فولاد در نیمه نخست ۹۹/ افت ۳۲ درصدی صادرات
بررسی عملکرد واحدهای بزرگ فولادی کشور از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه حاکی از صادرات ۲ میلیون و ۳۸۵ هزار و ۲۸۲ تن فولاد و محصولات فولادی و افت ۳۲ درصدی آن در همسنجی با پارسال است.
به گزارش روز یکشنبه سایت خبری- تحلیلی معدن۲۴، در این مدت مجموع صادرات ذوب آهن با افت ۱۹ درصدی به ۴۶۰ هزار و ۴۵۱ تن، فولاد مبارکه با افت ۶۲ درصدی به ۲۸۴ هزار و ۶۲ تن و فولاد خوزستان با افت ۳۳ درصدی به ۶۷۲ هزار و ۱۸۴ تن رسید.
در ۶ ماهه نخست امسال فولاد هرمزگان موفق به صادرات ۲۴۸ هزار و ۶۷۷ تن اسلب (افت ۳۳ درصدی)، فولاد آلیاژی ایران ۱۴ هزار و ۵۴۰ تن (افت ۵۲ درصدی) انواع مقاطع آلیاژی، فولاد خراسان سه هزار و ۴۰۷ تن (افت ۲۴ درصدی) میلگرد و ۲۹ هزار و ۹۹۸ تن (افت ۷۶ درصدی) بیلت و فولاد کاوه جنوب ۲۸۳ هزار و ۴۰۰ تن (افت ۳۱ درصدی) بیلت و ۱۰ هزار تن (افت ۸۲ درصدی) آهن اسفنجی شد.
در این مدت صبا فولاد ۶۷ هزار و ۸۱۳ تن (رشد ۱۷۱ درصدی) بریکت گرم صادر کرد، فولاد بناب ۲۱ هزار و ۱۸۴ تن (بدون تغییر) میلگرد، جهان فولاد سیرجان ۲۰ هزار و ۹۹۳ تن بیلت و شرکت سنگ آهن چادرملو ۲۶۸ هزار و ۵۷۳ تن (رشد ۱۱۶ درصدی) بیلت صادر کرد.
** افت ۲۰ درصدی صادرات در شهریورماه
جمع صادرات شهریور ماه شرکت های یاد شده ۴۶۷ هزار و ۹۸۵ تن بود که در مقایسه با شهریور ماه پارسال ۲۰ درصد کاهش نشان می دهد.
عملکرد صادرات شرکتهای بزرگ فولادساز نشان از تداوم کاهش صادرات این حوزه ناشی از رشد تقاضای داخلی و سیاستهای وزارت صنعتف معدن و تجارت در تنظیم بازار دارد.
افت صادرات فولاد ایران میتواند ضمن تشدید بحران ارزی کشور، موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی کشور به عنوان دهمین تولیدکننده فولاد جهان شود.
کشور هند به سرعت در حال استفاده از این فرصت و جذب مشتریان صادراتی ایران است.