کرونا به بازار فولاد رسید /قیمت گذاری دستوری فولاد؛ به نام صنعت به کام سودجویان

0 606

به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، بازار سهام در حالی معاملات روز سه شنبه را نیز با تداوم شرایط منفی سپری کرد و ۴۳ هزار واحد دیگر از ارتفاع خود را از دست داد که تصمیم اخیر وزارت صمت در خصوص قیمت گذاری دستوری فولاد، بیشترین نقش را در ریزش لیدرهای بازار باشد.
اعلام قیمت‌گذاری جدید فولاد در بورس و یا به عبارت دقیق تر قیمت گذاری دستوری فولاد، انتقادات تندی را به همراه داشته است. از عضو شورای عالی بورس گرفته تا رییس سازمان بورس و کارشناسان بازار سهام ، هرکدام به نحوی از این تصمیم گلایه و از شائبه توزیع رانت با این تصمیم انتقاد کرده‌اند. اما در این میان بیشترین ضرر به سهامداران فولادی وارد شد. به طوریکه طبق گفته های عضو شورای عالی بورس، موضوع قیمت‌گذاری دستوری فولاد باعث دود شدن ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه سهامداران بورسی طی چند روز اخیر شده است. در همین راستا سید رضا شهرستانی، عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با وزارت صمت درباره کنترل بازار فولاد تعامل کردیم اما ما را دور زدند. قرار بود با مکانیزم جدید، قیمت‌ محصولات فولادی در بورس کالا طی سه هفته به محدوده طبیعی خود برسد اما وزارت صمت با تغییر قیمت پایه و سقف رقابت در بورس کالا این مکانیزم را بر هم زد.
علی جدی، نائب رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی نیز در رابطه با انتقادات در قبال شیوه قیمت‌گذاری جدید فولاد در بورس گفت: در رابطه با قیمت‌گذاری فولاد گزارشی تهیه کردیم و به صحن مجلس دادیم که فردا در صحن قرائت خواهد شد. در قالب این طرح هم مشکلات و آسیب‌ها را مطرح کردیم و هم پیشنهادهایی را ارائه کردیم.
وی در ادامه افزود: امروز هم با وزیر صمت در کمیسیون صنایع و معادن مجلس از ساعت ۱۴ تا ۱۷ جلسه خواهیم داشت که یک بخش مهم از این جلسه به حوزه فولاد اختصاص دارد که ما از وزیر خواسته ایم بیاید در رابطه با وضعیت کنونی توضیح دهد.
وی در رابطه با جزئیات طرح پیشنهادی کمیسیون صنایع برای قیمت گذاری و فروش فولاد تصریح کرد: در قالب این طرح ما فروش کامل فولاد در بورس را الزامی کردیم یعنی تمام فولاد تولیدی کشور در قالب بورس قیمت گذاری و به فروش گذاشته شود.
حال باید در انتظار نتیجه این جلسات باشیم که آیا قیمت گذاری محصولات فولادی بر اساس عرضه و تقاضای موجود در بورس کالا تعیین خواهد شد یا بر همین قیمت گذاری دستوری وزارت صمت.
در بازار چه گذشت؟
همانطور که عنوان شد بازار امروز تحت تاثیر قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی، در نوسان بود. به طوریکه دو نماد فولاد مبارکه و ملی مس ایران در مجموه حدود ۸هزار واحد از ریزش ۴۳هزار واحدی شاخص کل بورس را رقم زدند. این دو نماد افت قیمت ۵درصدی هر سهم را تجربه کرده و با صف فروش سنگین به کار خود پایان دادند. به طوریکه قفل شدن نقدینگی در این صف ها سبب شد تا معاملات کم حجمی را از دو نماد مزبور شاهد باشیم. در نهایت حدود ۶۲ میلیارد تومان از سهام «فولاد» و ۵۰ میلیارد تومان از سهام «فملی» دادوستد شد. در پایان نیز شاخص گروه فلزات اساسی کاهش ۴.۳درصدی را در کارنامه خود ثبت کرد.
بررسی روند معاملاتی نمادهای معدنی نیز نشان از حاکمیت جو منفی در این گروه دارد. به طوریکه افت قیمت بیشتر نمادهای معامله شده در این گروه به کاهش ۳.۳ درصدی شاخص گروه معدنی منجر شد. در این گروه نیز لیدرها از جمله چادرملو و گل گهر بیشترین نوسان منفی را تجربه کردند که با افت قیمت در محدوده ۵ درصدی همراه بود. همچنین دو نماد مزبور در مجموع خرید و فروش بیش از ۶۵ میلیارد تومانی را تجربه و بیش از ۲۸۰۰ واحد نقش کاهنده در نماگر اصلی بازار سهام ایفا کردند.
در میان خبرهای مهم این صنعت نیز صحبت های مدیرعامل چادرملو در خصوص زمان بهره‌برداری از دو طرح توسعه قرار داشت؛ مدیرعامل چادرملو با اشاره به اختلاف لاینحل با سازمان مالیاتی درباره شمول معافیت‌ها از زمان بهره برداری پروژه‌های آب شیرین خلیج‌فارس و نیروگاه خورشیدی خبر داد.
وی افزود: این شرکت علاوه بر مشارکت در طرح شیرین‌سازی و انتقال آب خلیج‌فارس به مناطق مرکزی ایران، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی چادرملو را نیز تا پایان بهمن‌ به بهره‌برداری می‌رساند.

نویسنده: هدیه لطفی

ممکن است از اینها هم خوشتون بیاد
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.