ثبت نخستین رشد شاخص بورس در کارنامه آبان ماه فولادی ها و معدنی ها سبزپوش شدند
به گزارش سایت خبری-تحلیلی معدن ۲۴، بورس تهران در حالی معاملات امروز شنبه را با شرایط مثبتی آغاز کرد و شاخص کل در همان دقایق ابتدایی معاملات تحت تاثیر جو مثبت ایجاد شده، با رشد همراه شد که نخستین رکورد مثبت در کارنامه آبان ماه بورس تهران ثبت شد. در همین راستا معاملات امروز دو گروه معدنی و فلزی فعال در بورس نیز با روندی مثبت دنبال شد. به طوریکه در نهایت شاخص گروه فلزات اساسی رشد حدود ۴درصدی و شاخص گروه معدنی نیز با افزایش ۳درصدی همراه شدند.
بررسی معاملات امروز نشان می دهد که دو نماد فولاد مبارکه و ملی مس ایران بیشترین تاثیر مثبت بر رشد ۱۷هزار و ۵۰۰واحدی شاخص کل بورس را داشتند. به طوریکه بیش از ۳۱۰۰ واحد از سمت «فولاد» و ۲۵۰۰واحد نیز از سمت «فملی» به شاخص تزریق شد. در نهایت نیز گروه فلزی با معامله ۳۷۰میلیون سهم به ارزش ۶۹۰میلیارد تومان به کار خود پایان داد. در این میان ۲۳۷ میلیارد تومان از این معاملات یعنی ۳۵ درصد از کل مبادلات گروه به خرید و فروش سهام فولاد مبارکه تعلق داشت.
در این میان مدیرعامل فولاد مبارکه عنوان کرد: فولاد مبارکه، فولاد هرمزگان و فولاد خوزستان میتوانند نیاز نوردکاران به ورق و اسلب را تامین کنند و در مقابل نوردکاران نیز باید متعهد شوند محصولات تولیدی را در بورس عرضه کنند. حمیدرضا عظیمیان در ادامه افزود: بهتر است سقف رقابتی در بورس کالا برداشته شود. با این روش میتوان به شرایط قبل از سال ۹۷ بازگشت و ثبات را به بازار آورد. با شرایطی که از سوی وزارت صنعت و ستاد تنظیم بازار پدید آمده و سیستم بهینیاب گذاشته شده، بیشترین التهاب در بازار محصولات فولادی بوجود آمده و نوردکاران از آن بهنوعی سوءاستفاده میکنند.
عظیمیان ادامه داد: آمادگی داریم تا قیمت ورق را در بورس کاهش دهیم و حتی میزان عرضه را بیشتر کنیم به شرط اینکه در ادامه کار، فولاد مبارکه بازنده این روند نباشد و کسانی هم که محصول را خریداری کردهاند با درصد مشخص و از پیش تعیینشده محصول تولیدی را در بورس عرضه کنند. عرضه و تقاضای فولاد اگر در بازار مدیریت شود و بتوانیم پاسخگوی ۸۰ تا ۹۰ درصد از نیاز باشیم، تمامی مشکلات حل خواهد شد.
رد شایعه فروش حقوقی ها از سوی مدیرعامل «فملی»
در همین راستا ملی مس ایران نیز دادوستد بیش از ۱۶۸ میلیارد تومانی را در کارنامه خود ثبت کرد. در این میان «فملی» شایعه فروش سهام حقوقی ها را رد کرد ؛ ملی مس از پرداخت اعتبار هزار میلیارد تومانی بازارگردانی و خرید سهام زیرمجموعه ها و عدم فروش سهام توسط مالکان عمده حقوقی خبر داد. این موضوع در رشد قیمت سهام مزبور بی تاثیر نبود.
همچنین در حالی شرکت ملی صنایع مس ایران، از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه، بیش از ۲۰۵ هزار تن آند، بیش از ۱۶۲ هزار تن آند و بالغ بر ۷۰۶ هزار تن کنسانتره مس تولید کرده است. در این زمینه مدیرعامل شرکت ملی مس ایران اظهار کرده است این میزان تولید آند و کاتد، رکورد تولید هفت ماهه این محصولات را از ابتدای راهاندازی شرکت ملی صنایع مس ایران تاکنون به ثبت رسانده است. همچنین طی این بازه زمانی رکورد تولید هفت ماهه تولید کنسانتره مس ثبت شده است؛ بهطوریکه مجموع کارخانههای تغلیظ شرکت مس با پنج درصد رشد نسبت به برنامه، موفق به تولید ۷۰۶ هزار و ۷۸۹ تن کنسانتره مس شدهاند.
نگاهی دقیق تر به معاملات امروز معدنی ها
همانطور که عنوان شد گروه معدنی نیز رشد شاخص را در بازار امروز تجربه کرد. در این میان بیشترین نقش را چه در رشد شاخص گروه و چه شاخص کل بورس، نماد گل گهر داشت. به طوریکه «کگل» ۱۳۷۰واحد تاثیر مثبت بر نماگر اصلی بازار سهام ایجاد کرد. همچنین هر سهم مزبور نه تنها نوسان مثبت در محدوده ۵درصدی را تجربه کرد، بلکه در پایان معاملات، صف خریدب در حدود ۲میلیون سهم را یدک کشید. در نهایت نیز «کگل» معامله بیش از ۱۶میلیون سهم به ارزش ۲۵ میلیارد تومان را تجربه کرد.
چادرملو نیز از دیگر نمادهای قابل توجه در بازار امروز بود. در حالی «کچاد» رشد قیمت ۵درصدی هر سهم و معامله ۹.۹میلیارد تومانی را تجربه کرد که نقش ۸۰۳واحدی در رشد شاخص کل بورس داشت.
رصد خبرهای مهم
در حالی وزیر صنعت از ابلاغ سیاست جدید واردات در مقابل صادرات و عرضه تمام محصولات فولادی شرکت های بزرگ در بورس کالا، طی چند روز آینده خبر داد که سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس عنوان داشت که کل زنجیره فولاد بدون قیمتگذاری دستوری به بورس کالا میآید.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد که در طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد، تمامی محصولات فولادی اعم از محصولات بالادستی مانند سنگ آهن، گندله، شمش، بیلت، اسلب و محصولات پایین دستی مانند ورق، تیرآهن، میلگرد و… از سوی کارخانجات دولتی و بخش خصوصی و بدون فرآیند قیمتگذاری دستوری باید در بورس کالا عرضه شود.
حجت الله فیروزیتصریح کرد: براساس این طرح علاوه بر شرکتها و کارخانجات دولتی، بخش خصوصی نیز باید تمامی کالاهای خود را در بورس عرضه کنند و در صورتی که در مهلت زمانی مشخص کالاها در بورس به فروش نرفت، میتوانند محصولات فولادی را صادر کنند؛ در این فرآیند قیمت گذاری دستوری نیست.